Attiecības, kurās būt kopā

Attiecības, kurās būt kopā

25. Apr 2010, 23:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Attiecības ir būtiskākais, ko varam iedot saviem bērniem, laiks, ko pavadām kopā, taču ir tik īss! Uzzini, ko Diāna Zande domā par attiecībām ar mazuli, izlasot blogu!

 

Šonedēļ Māmiņu Kluba Vecāku skolā sāksies arī manas lekcijas par krūts ēdināšanu. Lekcijas vadu jau 8 gadus un varētu domāt, ka par „pupu lietām” viss jau skaidrs un zināms. Un tomēr, katru reizi, kad ieraugu sev priekšā sēdošo vecāku sejas, uzdodu sev jautājumu – vai tas, ko es te runāju, ir tas, kas šiem cilvēkiem vislabāk noderēs reālajās dzīves situācijās ar bērnu? Kā manas zināšanas, prasmes un ticību cilvēku spējām risināt situācijas ( un krūts ēdināšanā prasme risināt problēmsituācijas ir traki nepieciešama) materializēt pusotras stundas stāstījumā par zīdīšanu? Kā atšķirt būtisko manās zināšanās no nebūtiskā?

 

Kā atšķirt būtisko no nebūtiskā, mazsvarīgā arī ikdienas dzīvē? Katrs sīkums var būt tik nozīmīgs un katra it kā svarīgā lieta vēlāk izrādīties pilnīgi nesvarīga. Domājot par bērniem, man veidojas būtisko lietu saraksts. Te nu tas ir – iesākts un nepabeigts, kā aicinājums jums veidot  katram savu būtisko sīkumu sarakstu...

 

Man ir svarīgi  sabužināt savus bērnus  - atrast laiku un vietu, lai viņus samīļotu, katru dienu noglāstītu, sapaijātu (puikam patīk, ka viņu pamasē, meitēnam, ka pakašā muguriņu....) un bieži pateikt – cik labi, ka Tu man esi, esmu tik laimīga kopā ar tevi, es tevi mīlu...Atcerēties to teikt arī lielajiem bērniem, kuri dažreiz klaji izrāda savu nepatiku par tādu „mīlināšanos”, bet tik labprāt ļaujas, lai pamasē plecus...

 

Būtiski ir pēc iespējas retāk lietot vārdus „pagaidi, man tagad nav laika”, „es tagad nevaru”, „vēlāk” (ak, cik šo ir grūti ievērot, cik grūti....). Vai mēs darbā saviem priekšniekiem atļaujamies tā pateikt?

 

Ja šobrīd nevaru veltīt bērniem laiku ( tas ir gluži normāli, ka mums, pieaugušajiem, ir savas vajadzības un vēlmes un, ka nav jāpārtrauc saruna ar partneri, lai steigtos būvēt lego māju bērnam), tad pasaku konkrētu laiku, kad varēšu savu uzmanību veltīt bērnam un šo solījumu pildu.

 

Runājot ar bērniem par viņiem svarīgām lietām, atlieku malā savus darbus ( dažreiz neizdodas) un „nolaižos no saviem pieaugušā augstumiem” – apsēžos tuvāk, skatos viņiem acīs, esmu KOPĀ, nevis tikai blakus.

 

Runāt patiesību – nemelot bērniem. Meliem nav krāsu, meli ir meli, un savu vecāku melus piedot ir grūti, vai ne?

 

Pirms uz bērna jautājumu – vai varu, vai drīkst.... ātrumā atbildēt – NĒ, ieturu pauzi un  pārdomāju – kā tas, ko ātrumā vēlētos neļaut, var kaitēt manam bērnam? Kā tas, ka viņš krāsos sienu, var viņam kaitēt? (mjā, netīrās drēbes traucēs man, nevis viņam, un, ja tagad teikšu – Tu tik labi nenokrāsosi, tad tā arī nesagaidīšu laiku, kad bērns uzdrošināsies mēģināt ko jaunu , jo – „ja nu man tik labi kā grib mamma, nesanāks?”)

 

Manu būtisko lietu sarakstā vairāk ir punkti, kas skar attiecības. Aprūpe arī ir svarīga, protams, bet būtiski mīlestības vietā nesniegt kotleti, mobilo tālruni, ārzemju ceļojumu.


Piesakies uz BEA grupu kopā ar Diānu Zandi!

 

Attiecības ir būtiskākais, ko varam iedot saviem bērniem, laiks, ko pavadām kopā, taču ir tik īss! Kamēr jūs veidojat savu būtisko lietu sarakstu, vēlos jūs aicināt piedalīties Bērnu emocionālās audzināšanas grupā vecākiem, kuru bērni ir vecumā no dzimšanas līdz 7 gadiem un ,kuri vēlas kļūt zinošāki, drošāki vecāku lomā un gūt prieku no saskarsmes ar saviem bērniem kā arī  uzzināt reālus ieteikumus kā „tikt galā sarežģītās situācijās”. Grupa sāksies 6. Oktobrī  un notiks otrdienu vakaros Rīgas centrā. Par grupu varat izlasīt tālāk, bet sīkāku informāciju par dalības maksu uzzināt, rakstot bea.diana@inbox.lv vai zvanot man – 29266007. Vietu skaits grupā ierobežots, pirmie, kas iemaksās avansu, arī tiks iekļauti grupā! 

 

 

Bērnu emocionālās audzināšanas (BEA) grupa palīdz pilnveidoties visnozīmīgākajā profesijā – vecāki, iedrošinot, sniedzot atbalstu, piedāvājot reālus paņēmienus, kā risināt dažādas sarežģītas situācijas bērnu audzināšanā un gūt gandarījumu un prieku no vecāku lomas. BEA programma izveidota Kanādā, un šobrīd ir viena no atzītākajām vecāku apmācības programmām pasaulē. Latvijā BEA grupas notiek no 2004. gada.

 

Piedaloties BEA grupā, jūs:

 

-                      Pilnveidosiet savas zināšanas par mazu bērnu attīstību

-                      Uzzināsiet veiksmīgas audzināšanas principus

-                      Apgūsiet veidus, kā pozitīvi risināt sarežģītas situācijas

-                      Labāk izpratīsiet savus bērnus un sevi vecāka lomā

-                      Apzināsiet savus pozitīvos resursus un mācīsieties tos izmantot, audzinot bērnus

-                      Attīstīsiet emociju pašregulācijas spējas sevī un bērnos

-                      Gūsiet emocionālo atbalstu

 

Katra no 10 nodarbībām veltīta noteiktai tēmai – bērna attīstība un temperaments, ķermeņa kontroles veicināšana, drošās piesaistes veicināšana, spēlēšanās un fantāzijas attīstīšana, valodas un komunikāciju spēju attīstīšana, pašvērtējuma veicināšana, disciplinēšanas metodes, emociju pašregulācija, koncentrēšanās un plānošanas spēju attīstīšana, sociālās kompetences un gādīguma veicināšana.

 

Grupas nodarbības ļoti ieteicams apmeklēt abiem vecākiem kopā!

22. Sep 2009, 22:07

es arī savu meitiņu katru dienu sabučoju,samīļoju un saku cik ļoti es viņu MīLU😀😀tiešām ir par ko padomāt!!!

rita123 rita123 22. Sep 2009, 13:26

Pilnīgi piekrītu šim rakstam😀Man ļoti patika teikums"...mīlestības vietā nevajag dot kotleti,telefonu vai ceļojumu"Cik bieži sanāk pateikt bērnam man tagad nav laika....Ir par ko aizdomāties...

22. Sep 2009, 22:07

es arī savu meitiņu katru dienu sabučoju,samīļoju un saku cik ļoti es viņu MīLU😀😀tiešām ir par ko padomāt!!!

rita123 rita123 22. Sep 2009, 13:26

Pilnīgi piekrītu šim rakstam😀Man ļoti patika teikums"...mīlestības vietā nevajag dot kotleti,telefonu vai ceļojumu"Cik bieži sanāk pateikt bērnam man tagad nav laika....Ir par ko aizdomāties...