Apsārtis dupsītis,kā pret to cīnāmies mēs

Apsārtis dupsītis,kā pret to cīnāmies mēs

14. Aug 2012, 19:50 saulux10 saulux10

Labdien!

 

Mēs esam gatavi padalīties arī ar savu pieredzi par apsārtušo dupsīti.

 

Ikviena Māmiņa vēlas un vēl savam mazulim to pašu labāko,bet ir brīži kad kāda "nelaimīte un šaizīte" tomēr piemeklē mūsu mazulīšus,tostarp apsārtis dupsītis.Arī mūsu mazulītis ir saskāries ar apsārtušu dupsīti,ar kuru esam cīnījušies un esam rūpējušies,lai pasargātu un nepieļautu,lai mazulītim būtu jāsajūt šī nepatīkamā surstošā un diskomforta sajūta.

 

Novērojām,ka apsārtis dupsītis mums bija brīžos,kad sākam jau ēst stiprāku ēdienu un līdz ar to palika kodīgāka kaka,kuru mazais dupsītis un maigā ādiņa nepanesa.Padomājot,jau liekas loģiski,ka ēdot stiprākus ēdienus,vēdera izeja izmainīsies un iespējams mazuļa ādiņai būs šoks un izraisīs apsārtušu ādiņu.

 

Pirmajā reizē,kad saskarāmies ar apsārtušu dupsīti,tas bija ne tikai apsārtis,bet ar tādiem kā maziem pušumiņiem, mēģinājām to sakopt un izārstēt ar Bepanthen ziedi un Sudocrem.Kārtīgi nomazgājām mazuļa dupsīti ar tīru ūdentiņu,bez ziepītēm un nekādiem mazgāšanās līdzekļiem,meitiņa raudāja un nevarēja paciest sāpītes,kad mazgāja dupsīti,tālāk jau nosusinājām dupsīti ar maigu un mīkstu dvielīti sausu un ļāvām lai padzīvojas bez drēbītēm,visiem pazīstamās gaisa peldes,tālāk apsārtumu sasmērējām ar bepanthen ziedi un ļāvām vēl kādu pusstundiņu lai mazulis izbauda gaisa peldes un lai ziede nožūst un kārtīgi ievelkas ādiņā.

 

Bet kad apsārtušai bupsītis bija bez pušumiņiem un apsārtums bija parādījies uz rīta pusi, iztikām ar sudocrem.Nomazgājām dupsīti ar tīru ūentiņu,nosusinājām ar maigu un mīkstu dvielīti un ļāvām lai padzīvojas plikiņa,tālāk jau uziedām sudocrem un tad pēc pusstundiņas apģērbām autiņbiksītēs un aģērbā.

 

 

Jāsaka ka apsārtušais dupsītis mums ir bijis retu reizi,jo cenšamies,lai apsārtums neveidotos un lai dupsītis būtu sakopts un vesels.

 

Apsārtums no autiņbiksītēm alerģiskā veidā nav bijis,lietojam Huggies firmas autiņbiksītes un par alerģiju nevaram sūdzēties jo tādas nav.

Dupsīša kopšanā arī izmantojam ļoti kvalitatīvas mitrās salvetes,kuras arī ir Huggies firmas salvetītes,esam izmēģinājuši visu veidu Huggies salvetītes,alerģija arī nav no tām un tās ir lielisks palīgs,kad dodamies ārpus mājas,tad kad ceļš ir garāks un autiņbiksītes nevar nomainīt tik bieži.

 

Lai apsārtušais dupsītis neveidotos,kad dupsītis un mazā īpašniece ir ielaidusies saldā miedziņā,pirms miedziņa veicam gaisa peldes un pēc tam sasmērējam ar sudocrem,kas palīdz izvairīties un pasargā no apsārtuša dupsīša.

 

Rūpēsimies par mūsu mazulīša dupsīšiem ikdienu,lai viņu ikdienas lielie piedzīvojumi būtu lieliski un panākumiem bagāti,bet saldie sapnīši būtu saldi un pūkaini:)

Baiba un Nikoliņa.

 

Blogu konkurss: Kā Tu tiec galā ar apsārtušo bēbīša dupsi?