Neste Oil palīdzēs nodrošināt bezmaksas veselības aprūpi bērniem visā Latvijā

Neste Oil palīdzēs nodrošināt bezmaksas veselības aprūpi bērniem visā Latvijā

09. Dec 2014, 12:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

SIA Neste Latvija ir kļuvusi par Bērnu veselības busa jeb Mobilā Veselības Aprūpes Centra (MVAC) atbalstītāju, tādējādi palīdzot nodrošināt bezmaksas veselības aprūpi bērniem visā Latvijā. Bērnu veselības buss ir pilnībā aprīkots transporta līdzeklis, kas kvalificētu ārstu-speciālistu pavadībā ik mēnesi dodas uz Latvijas pilsētām un ciemiem, lai bērniem sniegtu bezmaksas primāro medicīniskos pakalpojumus. SIA Neste Latvija jau no šī gada decembra veselu gadu nodrošinās MVAC ar Neste Futura degvielu.

„Mobilais Veselības Aprūpes Centrs strādā kopš 2011.gada. Kopš darbības uzsākšanas esam snieguši vairāk nekā 15000 bezmaksas  konsultācijas bērniem visā Latvijā. Tas ir iespējams pateicoties mūsu atbalstītājiem – gan uzņēmumiem, gan privātajiem ziedotājiem. Pavadot tik daudz laika ceļā, degviela vienmēr bija liels izmaksu slogs. Mums ir patiess prieks, ka Neste Oil nodrošina Mobilo Veselības Aprūpes Centru ar tik nepieciešamo degvielu, lai mēs spētu sniegt bezmaksas veselības aprūpi bērniem visā Latvijā,” komentē RMHC Latvija attīstības direktore Vija Tirzmale.

20141209120114-92342.jpg

“Degviela ir viens no pasaules virzītājspēkiem. Ja degvielas ziedojums palīdz bezmaksas veselības aprūpei būt pieejamākai un bērniem Latvijas pilsētās – veselākiem un labāk aprūpētiem, tad mums ir tas gods un prieks būt vieniem no šīs mobilās poliklīnikas atbalstītājiem,” papildina Armands Beiziķis, SIA Neste Latvija valdes loceklis.

Bērnu veselības buss ir speciāli aprīkots transporta līdzeklis, kurā kvalificēti ārsti-speciālisti brauc uz Latvijas pilsētām un nodrošina bērniem primāro medicīnisko aprūpi. Veselības busa darbības mērķis ir padarīt pieejamākus medicīniskos pakalpojumus ģimenēm ar bērniem un nodrošināt regulāras bezmaksas primārās medicīniskās aprūpes, kā arī savlaicīgu norīkojumu pie kvalificētiem speciālistiem.

Veselības busā atrodas divas pacientu izmeklēšanas telpas un pieņemšanas telpa. Tajā bez maksas var saņemt acu ārsta, pediatra, alergologa/pulmanologa, bērnu neirologu, ausu-kakla-deguna ārsta, dermatologa, endokrinologa un gastroenterologa izmeklējumus, kā arī  plašu izglītojošo programmu bērniem un vecākiem. Plašāku informāciju par tā darbību un izbraukumu kalendāru meklējiet www.mobilaveseliba.lv.

MVAC veiksmīgi strādā jau 32 pasaules valstīs. Eiropā šāds centrs līdz šim atradās tikai Polijā, bet 2010. gada rudenī tas sāka savu darbību arī Latvijā. MVAC programmu īsteno Ronald McDonald House Charities Latvija (RMHC Latvija).