Laiks kopā laukos

16. Dec 2020, 16:52 Aija Kasemira Aija Kasemira

Ziemassvētku gaidīšanas laikā, kad piparkūku sirdis silda gan mūsu domas, gan vēderus, jāsaka, ka pirmsākumos tās varēja baudīt tikai muižkungi.  Un tiem bija milzīgi muižas kompleksi, kur  bija arī šķūņi. Viens tāds vēl līdz šiem laikiem ir Lielplatones muižas apkārtnē.

Ģimene vēlas šim šķūnim dāvāt pārdzimšanu, darīt to pieejamu sabiedrībai, veidot interaktīvu aktivitāšu centru bērniem, jauniešiem un ģimenēm, balstoties uz pasakām (īpaši – latviešu), to tēliem un vērtībām. Laukos, Lietuvas pierobežā tiks radīta brīnišķīga, senas auras vieta lietderīgai brīvā laika pavadīšanai ģimenei kopā.

Paralēli visiem interesantiem tiks sakārtota Pasaku šķūņa apkārtne, radot to patīkamāku vietējai  kopienai un viesiem. Ir vēlme uzstādīt vides objektu “Pasaku zirdziņš”, kas līdzīgi kā skulptūra “Mediķi pasaulei” pie Mākslas muzeja ir ar savu spilgtumu un vēstījumu. Šajā gadījumā Aspazijas dzejolī “Pasaciņa” minētais pārveidojas, jo Pasaku šķūnī rodas pasaciņai māja arī zemes virsū.

Šķūņa pārveides procesā drosmei ir jābūt pirmajā vietā, bet drosmi tik stipru kā dzelzs nevar iegūt bez atbalsta no līdzcilvēkiem.

Detalizētāka informācija par projektu: https://projektubanka.lv/projects/pasaku-skunis

Domājams, ka tā tikai mums šķiet nejaušība, ka šis aicinājums ir maģiskajā Ziemassvētku gaidīšanas laikā. Labas domas un darbi silda mūsu sirdis.Uz tikšanos!