APTAUJA: 83% vecāku zina, ka pret ērču encefalītu vakcinēties var visa gada garumā

APTAUJA: 83% vecāku zina, ka pret ērču encefalītu vakcinēties var visa gada garumā

10. Feb 2016, 12:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pret ērču encefalītu savus bērnus vakcinējusi vairāk kā puse Māmiņu Kluba vecāku (57%). Pārsvarā (66%) vakcinācija tiek veikta bērnam vecumā no 1 līdz 2 gadiem un tikai 16% vecāku vakcinējuši arī 2-3 gadus vecus bērnus. Vecāki bērni tiek vakcinēti vēl retāk.

Vecāki, kas nevakcinē bērnus pret ērču encefalītu bilst, ka vakcīna nav lēta, lai gan ne visi vecāki ir informēti, ka M saraksta ietvaros bērni līdz 2 gadu vecumam vakcīnu pret ērču encefalītu var saņemt ar 50% atlaidi. No 63% vecāku, kas to zina, iespēju jau izmantojuši 40%.

70% aptaujāto ir informēti arī, ka ērču encefalīta endēmiskajos rajonos bērni no 1 līdz 18 gadu vecumam bez maksas tiek vakcinēti pret ērču encefalītu. Tāpat daudzi vecāki (83%) ir informēti arī par to, ka pret ērču encefalītu var vakcinēties visa gada garumā.

Tikai mazliet vairāk kā trešdaļa vecāku (35%) uzsver, ka tieši ģimenes ārsts ir pārrunājis ar viņiem jautājumu par ērču encefalīta risku konkrēti viņu bērnam, pastāstot par nepieciešamību vakcinēties pret šo slimību.

Māmiņu Klubs