Aktīvs un veselīgs dzīvesveids ir lipīgs! 5 iemesli, kāpēc es izvēlos riteņbraukšanu!

Aktīvs un veselīgs dzīvesveids ir lipīgs! 5 iemesli, kāpēc es izvēlos riteņbraukšanu!

26. May 2014, 00:02 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Vasara ir sākusies uz urraaaaa! Arī es vakarus nepavadu mājās četrās sienās,bet pēc garas un nogurdinošas darba dienas es dodos ārā!

Manuprāt, sportiskās aktivitātes, veselīgs dzīvesveids ir patiesi lipīgs! Šajā pavasarā, skatoties uz kolēģes aizrautīgajiem vakara skrējieniem, izmēģināju gan skriešanu, gan riteņbraukšanu. Nemelošu. Skriešana nav man. Jā, skolas laikā ātri skrēju, bet tie bija īsie gabali- sprinta veidā, bet garāki gabali mani vienkārši nogurdina. Laikam tāpēc, ka esmu pati straujas dabas, man vajadzīgs vējš matos, vējš sejā, ko saņēmu, skrienot sprintu. Protams, mēģināju skriet viena, skrēju kopā ar meitu, viņai braucot man līdzi ar velosipēdu,tomēr sajūtas pēc skriešanas nebija tādas kā pēc riteņbraukšanas..

Tad nu šajā pavasarī kā sportisko aktivitāti Nr.1 bez garām pastaigām esmu izvēlējusies tieši riteņbraukšanu! 

Riteņbraukšana mani aizrauj. Riteņbraukšana liek braukt ātrāk, tālāk, ilgāk! Riteņbraukšana ir veids,kā sportot aktīvāk kopā ar abiem bērniem un vīru, jo nav jāmaina ātrums,jo meita jau ir gana liela- 6 gadi,bet mazais dēlēns sēž sēdeklītī aiz manis. 

Dodoties garākos vai īsākos izbraucienos, es izaicinu sevi, lietotjot Endomondo aplikāciju un mērot attālumus, dodoties ceļā.

Iedvesmojot bērnus

Jā, es varu teikt,ka iedvesmojos no šiem braucieniem ne tikai es, bet arī mani bērni! Meita ikreiz pirms brauciena atgādina- Ieslēdz Endomonodo! Un es to daru! Daru ar lielāko prieku un ikreiz vēl pārjautājot,cik kilometrus nobrauksim un zināt,ko viņa saka? Viņa iekrīt azartā un katru reizi grib nobraukt par 1km vairāk nekā iepriekš! Un nu esam tikuši līdz 14,5km vienā vakarā! Tiesa, lai brauciens interesantāks, pa ceļam apmeklējam kādu rotaļlaukumu,lai var kājas izstaipīt, uzkožam kādu uzkodu, padzert ūdeni un aidā- atkal uz riteņiem un laižam tālāk! 

Tālais vairs nešķiet tāls!

Lūk,tas ir vēl viens atklājums- ja iepriekš šķita attālumi lielāki; ilgāks laiks jāpavada ceļā, tad pašreiz, vakaros izmetot līkumu ar velosipēdu, rodas sajūta- eu, bet tas taču ir tik tuvu! Un tā patiesi ir! Pārvietošanās NE ar mašīnu un NE ar kājām,bet ar velosipēdu, ātruma ziņā tas ir kaut kur pa vidu, bet ar plašākām iespējām, iepazīstot tuvāk vietas, kas atrodas tepat līdzās,bet nav apmeklētas. Piemēram, 4 gadus dzīvoju Teikas rajonā,bet tikai šajā gadā tā no sirds izbraukāju Biķernieku mežu. 

Ar Dievu, sliktās domas!

Atzīšos, ka dienas ritums nogurdina un atgriežoties vakarā mājās, šķiet, ka negribas neko kā vien paēst vakariņas, iekrist dīvānā un nedarīt neko,bet tikai esot ārpus mājām, iespējams tā pa īstam atslēgties no ikdienas, nemitīgi kaut ko nekārtot vai vienkārši nekrist uz nerviem bērniem ar savām pamācībām :) Un atgriežoties mājās, ir tīra galva no domām, nogurums uzveikts un vakars var sākties!

Laiks sarunām

Reiz darbā runājām par laiku,ko kvalitatīvi pavadām kopā ar bērniem. Neesmu ideālā mamma un no rītiem/ vakaros pēc dārziņa kopsumā laiks 1:1, nedarot citas laikas, ar katru no bērniem nesanāk tik daudz- 30-45 minūtes, bet riteņbraukšanu esmu atklājusi veidu,kā ārpus mājas sienām izrunāties ar meitu par lietām, kas satrauc, kas uz sirds un tiešām veidot sirsnīgākas savstarpējās attiecības!

Uhhhh, kas par dupsīti!

Nenoliegšu, sportošana un veselīgs dzīvesveids ir daudz pievilcīgāks arī tāpēc, ka tas ļauj uzlabot ķermeņa aprises un ir patiesi liels prieks,kad Endomondo aplikācijā ieraugu zaudētās kalorijas braucienu laikā- vidēji  stundas riteņbrauciena laikā tiek zaudētas 450-600 kalorijas. Un jā.... ak, kādas muskuļotas kājas un dupsis  palicis pēc vairākkārtējiem riteņbraukšanas izbraucieniem! Vasara ir klāt un es noteiktu turpināšu! Noteikti! Un arī bērni vakaros jau prasa- Mammu,ejam ārā!

Es par aktivitātēm! Ja kāda Teikas/ Čiekurkalna/ Mežaparka/ Mežciema rajonā vēlas pievienoties izbraucieniem, dodiet ziņu!

Kādām fiziskajām aktivitātēm esi pievērsusies šajā pavasarī?


Kristīne, divu bērnu mamma

07. Jun 2018, 22:45

Velosipēdus priekš aktīva dzīvesveida var atrast https://vienibasgatve.lv/ , iesaku apskatīties.