Zivju eļļa – tik brr, bet tomēr nepieciešamā

Zivju eļļa – tik brr, bet tomēr nepieciešamā

20. Oct 2012, 00:00 gucci123 gucci123

Omega-3 taukskābes ir īpaši nepieciešamas sirds un asinsvadu veselības saglabāšanai, imunitātes stiprināšanai, ādas, matu, nagu stāvokļa uzlabošanai, locītavu kustīgumam. 

 

Tās ir īpaši nepieciešamas grūtniecēm un sievietēm bērna zīdīšanas laikā.

 

Savukārt, bērniem Omega -3 taukskābes ir nepieciešamas smadzeņu, nervu sistēmas un redzes attīstībai.

 

Pirms neilga laika mūsu pediatre ieteica lietot zivju eļļu. No bērnības jau biju aizmirsusi to savdabīgo smaržu un garšu, kāda piemīt šim produktam. Protams, arī progress aptieku plauktos ir vērojams, jo tagad to var iegādāties ar dažādām garšām – zemeņu, citronu u.c.

Taču ir viens bet – pediatre speciāli brīdināja, ka zivju eļļu vajag lietot tādu, kas ir bez citiem papildinājumiem – vitamīniem A, D, E, kurus parasti farmācijas industrijas darbinieki ar plašu žestu liek klāt. Interesanti, jo šādā kombinācijā A un D vitamīns korelē un neitralizē viens otru – respektīvi, tas nozīmē, ka no šiem vitamīniem šādā kombinācijā nav nekādas jēgas. Pat vairāk – pārlieku liels A vitamīna satur šādos preparātos var kaitēt veselībai.

 

No plašā klāsta atlika tikai viens preparāts - Möller’s Omega-3 kapsulās.


Un kā mazo dēliņu pieradināt pie šī preparāta? Protams, katrs, kas būs pagaršojis zivju eļļu tīrā veidā, atzīs, ka tai nav labākā garša un smarža. Ja tā izšļakstās uz drēbēm, tās izmazgāt ir ļoti grūti. Arī karote pamatīgi jāmazgā, lai dabūtu ārā šo specifisko garšu un smaržu. Tā kā Möller’s Omega-3 ir tikai kapsulās (kapsulu norīt mazais nevar, tāpēc nav vērts spiest to darīt), tad tai jānogriež galiņš un eļļa jāiztecina uz karotītes. Ideāli, ja eļļu var ielikt mazajam mutītē, kad viņš ir kādā mazā krekliņā vai pirms mazgāšanās vannā/dušā, jo, kā jau rakstīju, to ir grūti dabūt ārā no drēbēm. Protams, ka mazais spļaudās, jo garša ir br…, tad pa rokai jātur salvetīte, lai noslaucītu apkārtni un mazo mutīti.


Sākām ar to, ka pirmo mēnesi devām zivju eļļu tikai 1 reizi nedēļā. Pēc mēneša pārgājām uz 2 reizēm nedēļā. Domāju, ka ar to pagaidām ir gana.


Daudzas lietas dzīvē nav nedz gardas, nedz vienkāršas, taču reizēm – gaužām veselīgas. Un tā dēļ ir vērts dažreiz paciest kādas neērtības.

 

Lai mūsu mazajiem stipra veselība, Gucci123