Veicini mazuļa harmonisku attīstību, apmeklējot Klaudijas Hēlas meistarklases

19. Oct 2010, 11:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kas bērniņam ir nepieciešams dzīvošanai? Pārtika, apģērbs, silta un droša vieta kur gulēt, mīlestība un vingrinājumi. Vingrinājumi? Jā, vingrinājumi un harmoniskas kustības! Atnāc uz Klaudijas Hēlas hendlinga meistarklasēm un apgūsti pati!

 

3

Spēks, līdzsvars, kustība un koordinācija- viss, kas jāiemācās bērniņa pirmā dzīves gada laikā. Tomēr kā panākt, lai viss notiktu harmoniskā attīstībā? Kādiem aspektiem pievērst uzmanību?

 

Procesi, kuros mazulis iemācās kontrolēt un koordinēt savu ķermeņi, nosaka mazuļa tālāko attīstību.

 

7

Mazuļa turēšana

 

Jau no pirmajām dzīves dienām mazulim ir vajadzīgs pazīstamu cilvēku tuvums un drošības sajūta. Sākumā Tev, iespējams, būs neveiklības sajūta, turot mazuli, jo viņa rokas un locekļi ir tik trausli un mazi, bet galviņa un kakls- viegli ievainojami. Tomēr atceries- ja Tu jutīsies droša, arī mazais Tavās rokās jutīsies drošībā!

 

Mazuļa pacelšana

 

Pacel mazuli maigi un viegli ar veļošām kustībām, lai viņa ķermenis un galva ir atbalstīti un nekas nekur nekarātos. Iekārto mazuļa galvu sava elkoņa tvērienā, lai tā ir stabili atbalstīta.

 

Mazuļa nolikšana

Mazulis jānoliek gultiņā vai uz citas virsmas tādām pašām kustībām kā pacēli- lēni, maigi. Neļauj mazuļa galvai atkarāties.

 

Šīs ir tikai dažas no ikdienas kustībām, kur vajadzīgs mūsu roku prasmīgs darbs jeb hendlings


1

Topošā māmiņa Diāna Lao- Lodiņa par hendlinga nodarbību:

 

Pirms kāda laikā kopā ar vīru apmeklējām hendlinga nodarbības pie Klaudījas Hēlas. Pirms tam vārds "hendlings" man bija apsolūti svešs. Tad nu gājām klausīties, skatīties un paši darboties, lai saprastu, kas tas tāds ir! :)


Ļoti jauki, ka Māmiņu klubs bija parūpējies par to, ka šo lekciju apmeklē visi tie vecāki, kuri vēl tikai gaida bērniņus, tāpēc mēs visi bijām vienādās starta pozīcijās. :)


Ievadā Klaudīja Hēla pastāstīja, kā pareizi bērniņu pacelt, nomainīt autiņus, apģērbt un izģērbt. Tas ir ļoti svarīgi, jo, darot to pareizi, mēs varam izvairīties no mazulīša muskuļu tonusiņiem, savilktiem pleciņiem, utt. Visa pamatā ir pareizi bērniņu velt no vieniem sāniņiem uz otriem.

 

Turpinājumā mums vajadzēja pašiem likt lietā svaigi gūtās zināšanas un apģērbt lelles tik pat pareizi kā bija stāstīts. Jāatzīst, ka klausoties viss likās tik vienkārši, bet, kad bija jādara pašiem, tad ned audz samulsām gandrīz visi. :)

 

Ļoti labprāt šos kursus atkārtotu jau tad, kad bērniņš būs piedzimis, lai pilnībā nostiprinātu gūtās zināšanas un justos pārliecināta, ka daru pareizi. Vēl būtiski to ir iemācīt arī omītēm, opīšiem un auklītēm, lai visi, kuri pieskatīs mazo, varētu to darīt tik pat profesionāli kā mēs! :)

 

Mīļās māmiņas, ņemiet līdzi tētus un apmeklējiet hendlinga kursus, tas Jums noderēs un patiks! :)

 

Visu ir TIK grūti izstāstīt!

 

Labāk atnāc uz Klaudijas Hēlas meistarklasēm un iemācies, kā pareizi ikdienā darboties ar mazuli, lai tiktu veicināta simetriska attīstība!

 

15

Kā turēt mazuli?

Hendlings ikvienam mazulim

Video: kas notiek Klaudijas Hēlas hendlinga nodarbībās

Noderīgas gudrības, kas iegūtas Klaudijas Hēlas meistarklasēs

Atsauksmes par nodarbību

Kas notiek Klaudijas Hēlas nodarbībās?

 


Hendlinga nodarbības notiek

Māmiņu Kluba studijā Vīlandes ielā 1-9 (ieeja no Elizabetes ielas)

Maksa par nodarbību:

10 lati.

 

Piesakies kursiem, aizpildot anketu, vai zvanot pa tālruni 67350750!

 

5