Vai Dianatal® nevar izraisīt pārāk straujas dzemdības?

Vai Dianatal® nevar izraisīt pārāk straujas dzemdības?

03. May 2011, 23:12 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu vidū radušās bažas, vai Dianatal® dzemdību gēla lietošana nevar izraisīt pārāk straujas dzemdības,kas varētu būt kaitīgas mazulim. Konsultē Dr. Maira Jansone, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas perinatālās aprūpes centra vadītāja.

 

Dianatal® gēls nevar izraisīt straujas dzemdības, jo tas nestimulē dzemdību darbību, bet gan veido slīdīgu maksts pārklājumu- bērns labāk slīd pa dzemdību kanālu, tas atvieglo dzemdības un pasargā maksti.  

 

Ir skaidri pierādīts, ka sievietēm, kuras dzemdē pirmoreiz, ir lielāks iejaukšanās (ķeizargrieziena operāciju un vaginālo manipulāciju) biežums un lielāka saslimstība (fiziski bojājumi mātei dzemdību rezultātā) nekā atkārtoti dzemdējošām sievietēm.

 

Dianatal® samazina pretēji vērsto berzes spēku, tāpēc tā lietošana sievietēm pirmajās dzemdībās padara tās līdzīgākas atkārtotām dzemdībām.

 

Tādēļ ir loģiski, ka Dianatal® lietošana samazina medicīnisku iejaukšanās biežumu. Nejaušinātā pētījumā ir pierādīts gan ķeizargrieziena operāciju gan vaginālu manipulāciju biežuma samazinājums dzemdībās ar Dianatal®.

 

Dianatal® dzemdību gēla panesība un drošība mātei un bērnam ir rūpīgi pārbaudīta. Klīniskajos pētījumos ar vairāk nekā 300 dzemdētājām blakusparādības netika novērotas. Ņemot vērā Dianatal® dzemdību gēla sastāvdaļas, kā arī klīnisko pētījumu rezultātus vairāk nekā 300 dzemdētājām, blakusparādības mātei vai bērnam nav raksturīgas.

 

Dianatal® dzemdību gēls ir drošs mātei un bērnam. Dianatal® dzemdību gēla efektivitāte ir pierādīta gan izmantojot dzemdību modeli laboratorijā, gan klīniskos pētījumos.
 

 

Ja Tev ir jautājumi par Dianatal dzemdību atvieglojošo gēlu, raksti uz kristine@maminuklubs.lv!

Pērc Dianatal® MK interneta veikalā par LABĀKO cenu 57,95Ls!

 

PĒRC ŠEIT=>