Uz Dzemdību sagatavošanas kursiem pēc zināšanām un zīmodziņa mātes pasē!

09. May 2011, 20:35 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jautājums, kas nodarbina laikam ikvienu topošo vecāku ir - vai jāapmeklē vai nav dzemdību sagatavošanas kursus. Bez tam, bērniņa piedzimšana taču ir dabisks process un ko jaunu gan šajos kursos var iemācīties.

Par dzemdību sagatavošanas kursiem Māmiņu Klubā savās emocijās dalās topošā māmiņa Anete.

 

Laikam ikviens piekritīs, ka grūtniecība un dzemdības ir ļoti svarīgi notikumi sievietes dzīvē. Pirmā grūtniecība sievieti piepild ar TIK daudz un dažādām emocijām, kas mēdz strauji mainīties- prieks, bailes, laime, tāpar arī fiziskās izmaiņas organismā- vemšana, urīna biežuma palielināšanās, izsaukums, vēlme pēc noteiktiem produktiem, elpas trūkums utt.

 

Līdzās šīm izmaiņām, rodas dažādi jautājumi, uz kurām gribas gūt atbildes- cik kilogramu man nāks klāt grūtniecības laikā? Kādi vitamīni diendienā būtu jāuzņem? Kā es zināšu, ka dzemdības ir sākušās? Kāda ir partnera loma.. Jautājumu saraksts ir nebeidzams!

 

Arī manu prātu šie jautājumi nodarbināja ilgu laiku līdz es sāku apmeklēt dzemdību sagatavošanas kursus Māmiņu Klubā. Man vislabāk patika tas, ka tās nebija tikai sausas lekcijas par pasniedzēju sagatavoto tēmu, bet gan reālas diskusijas, iespēja uzdot jautājumus, saņemt atbildes un justies saprasta.

 

Tā kā internetā un citos medijos ir ĻOOOOOTI daudz informācijas par to, kas un kā notiek, tad sievietēm nereti rodas bažas- kāpēc ar mani notiek citādi. Man jau šķiet, ka galvenais ir zināt, vai tas, kas ar Tevi notiek, ir normāli. Viss pārējais jau atšķiras individuālos gadījumos. Piemēram, man vasarā piepampa kājas, bet manām draudzenēm- nē.

 

Protams, mēs varam mācīties dažādos veidos- lasot grāmatas, žurnālus, uzklausot citu pieredzi, apmeklējot speciālistus, BET šie kursi Māmiņu Klubā man šķita piemēroti, jo es ieguvu ne tikai speciālistiem pieejamo informāciju, es varēju dalīties savās bažās, jautājumos arī ar citiem vecākiem un uzklausīt viņu pieredzi un zināšanas. Nav viena varianta, kas ir pareizi vai nepareizi- mēs ikviens paņemam no dzirdētā sev vajadzīgo!

 

Vecāki apmeklē dzemdību sagatavošanas kursus dažādu iemeslu dēļ- citi zīmodziņa vai dāvanu dēļ(protams, arī tas nav mazsvarīgi :)), tomēr citiem, arī man, svarīgāka ir kvalitatīvas informācijas iegūšana no kompetentiem speciālistiem! To novēlu arī citiem topošajiem vecākiem- atrast tādus dzemdību sagatavošanas kursus, kuros iegūtu pārliecību- "Jā, nu es zinu vairāk, kursi tiešām man noderēja"!

 

Paldies, Māmiņu Klubam par dzemdību sagatavošanas kursiem!

1

1.lekcija - Veselīga grūtniecība, dzemdību plāna sastādīšana, vietas izvēle.

Kāda ir veselīgas grūtniecības norise? Kā izvēlēties dzemdību vietu? Vai ir nepieciešams slēgt līgumu ar vecmāti?

 

2.lekcija - Krūts zīdīšanas pamatprincipi, pozas, problēmas un to risinājumi.

2 stundu ilgā nodarbībā pasniedzēja pastāstīs par krūts zīdīšanas tehnikām, mātes piena veidošanos, psiholoģisko pamatojumu, lai zīdīšana noritētu veiksmīgi. Turklāt pasniedzēja pastāstīs arī par zīdīšanas palīglīdzekļiem un ievadu mākslīgajā ēdināšanā, ja mammas piens neskatoties uz visām pieliktajām pūlēm tomēr nav. 

 

3.lekcija - Jaundzimušā aprūpe un veselība. Pirmās dienas pēc dzemdībām.  

 

Topošo Vecāku skolā pasniedzēja vecākiem sniegs praktisku informāciju par bērniņa aprūpi pirmajos dzīves mēnešos- kā veikt rīta tualeti, kā apkopt nabiņu, kā iztīrīt actiņas, ādas krokas, apkopt degunu. Māmiņas un tētis uzzinās arī noderīgu informāciju par to, kā pareizi mazgāt dupsi mazulim, cik bieži un kā vannot. Turklāt topošie vecāki iegūs arī tik ļoti nepieciešamās atbildes uz saviem jautājumiem. 

 

4.lekcija - Dzemdības, pozas, palīglīdzekļi, atsāpināšana.

Kādas pozas izvēlēties, lai dzemdību process būtu mazāk sāpīgs? Vai atsāpināšanas izvēlēšanās nevar radīt negatīvas sekas uz mazuli? Kāda ir partnera loma dzemdībās?

Lekcijas sākumā pārstāvji no "Cilmes šūnu bankas"  iepazīstinās jūs ar nabassaites cilmes šūnu paņemšanas un uzglabāšanas iespējām.

29

Piesakies uz Topošo Vecāku skolu, aizpildot anketu zemāk vai zvanot pa tālruni 67350750!

Atsauksmes par Topošo Vecāku skolu

7 iemesli, kāpēc apmeklēt dzemdību sagatavošanas kursus Māmiņu Klubā

Priekšrocības apmeklējot dzemdību sagatavošanas kursus

Vecāki par iegūto informāciju kursos

Speciālisti sagatavo topošos vecākus dzemdībām

Topošo vecāku skolā 8.izlaidums

Intervija ar vecmāti Signi Iršu

 

Cik maksā? - 15 lati no pāra; 10 lati, ja apmeklē viens. Kopējā kursa cena ir 60 lati.

 

Kursu ilgums: Kursi sākas 18:00 un ilgst līdz 20:00

 

Lekcijas notiek Māmiņu Klubā Vīlandes ielā 1-9 (ieeja no Elizabetes ielas) 3. un 5. stāvā

 

Māmiņu Klubu Baltijas valstīs atbalsta autiņbiksītes HUGGIES®!

 

5

Kursus atabalsta:

 

 

1

Aizpildi anketu par Vecāku skolas nodarbībām, kas 4 nodarbībās sagatavos Tevi dzemdībām!