Trīsgadīgajai Paulai nepieciešami papildus ziedojumi operācijai

Trīsgadīgajai Paulai nepieciešami papildus ziedojumi operācijai

25. Jun 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vairāk nekā 88 tūkstoši latu, kas saziedoti Dāvā Sapni labdarības koncertā, jau tiek izmantoti, sniedzot reālu palīdzību bērniem. Diemžēl Paulai no Pāvilostas ļoti nepieciešami papildus ziedojumi vēl vienai izšķirīgai operācijai.

Paulai ir 3 gadi. Kad meitene nāca pasaulē, viņai tikai noteikta diagnoze - Bērnu cerebrālā trieka. Ārstu prognozes bija skarbas - meitene nestaigās, nekustēsies un būs kopjama. Pateicoties jauno vecāku lielajam darbam un milzīgajai vēlmei, lai meitiņa attīstītos, Paulas attīstībā jau ir panākts ļoti daudz un viņa tagad cenšas staigāt pati saviem spēkiem. Diemžēl papildus vēl klāt nākusi cita smaga slimība. Līdz ar to, saskaņā ar ārstu ieteikumiem Paulai plānotā delfīnu terapija Odesā mazliet jāatliek. Pēc labdarības koncerta Paula ar vecākiem vēl par saviem līdzekļiem devās uz Minhenes klīniku uz ārstu konsultāciju. Viņai tika konstatēta smaga gūžas deformācija, kas steidzami ir jāoperē, jo sagādā lielas sāpes. Līdz ar to šobrīd delfīnu terapija ir atlikta, jo par visu svarīgāk ir Paulu atbrīvot no sāpēm un veikt tik ļoti nepieciešamo operāciju. Lai Paulu varētu operēt, ir nepieciešami vēl papildu vēl 13 tūkstoši latu, tāpēc aicinām ziedot biedrībai „Dāvā Sapni” (Latvijas Hipotēku un zemes banka; LV21LHZB2100195237002; Reģ.Nr.40008169506) ar norādi Paulai Arājai.

Paulas mamma Zane: “Mēs no sirds pateicamies visiem, kuri jau ir palīdzējuši Paulai sasniegt mērķi nostāties uz savām kājiņām. Mērķis jau ir tik tuvu, vēl nepieciešama operācija Minhenē, lai Pauliņa spētu staigāt! Pašlaik meitiņa staigā balstoties uz veselo kājiņu, slimo kājiņu pievelkot. Staigāšana sanāk haotiska un sāpju pilna. Mazās actiņas raida sāpju pilnu skatienu. Mēs ticam, ka tuvojas Paulas lielā diena – diena, kad vairs nemocīs sāpes, un viņa varēs staigāt un priecāties par dzīvi kā citi bērni! Kopā mēs VISI esam paveikuši jau tik daudz, vēl atlicis mazliet...”

Biedrības „Dāvā Sapni” izpilddirektore Inga Kalniņa: “Katrs sapnis, ko, pateicoties ziedotāju atbalstam, spējam piepildīt, ir milzīgas pārmaiņas šo bērnu dzīvē. Paldies visiem līdzcilvēkiem, kas koncerta laikā atvēra savu sirdi un palīdzēja, cik spēja! Aicinām arī turpmāk būt atsaucīgiem, jo ziedojumus gaida vēl vairāku citu bērnu sapņi.”

Arī pārējiem bērniem, kas piedalījās TV3 un Hipo fondi atbalstītajā labdarības koncertā, kā arī vairākiem citiem, kas palika aiz kadra,  aktīvi tiek organizēta palīdzība, ko nodrošina atsaucīgo skatītāju saziedotā nauda. Mazajam Artim ir nopirkt insulīna pumpis, šomēnes paredzēta austiņu operācija Jegoram, muskuļu pagarināšanas operācija Ričardam Edžus un ārsta konsultācija viņa dvīņumāsiņai Keitai. Jūlija sākumā paredzēta beidzamā operācija Janekam, un par saziedoto naudu spēsim nodrošināt rehabilitācijas kursu, lai viņš veiksmīgāk atlabtu. Amandai tuvākajā laikā gaidāma dzirdes implanta operācija. Martai pasūtītas fonkcionālas ortozes, lai viņa varētu iet pati savām kājām. Savukārt Evelīnas veselība vēl tiek novērota, lai apzinātu viņas iespējas cīņā ar vēzi.

Biedrība „Dāvā Sapni” ir sabiedriskā labuma organizācija, kas izveidota ar mērķi palīdzēt bērniem, kuriem nepieciešama ārvalstu speciālistu palīdzība, kuri kvalificējušies retu vai sarežģītu slimību ārstēšanā. Vairāk informācijas biedrības mājas lapā: www.davasapni.lv. Seko līdzi aktualitātēm arī Draugos, Facebook un Twitter.