Topošo Vecāku skolā jau 8. izlaidums!

08. Aug 2010, 10:29 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmdien Vecāku skolā notika jau 8. vecāku skolas izlaidums. Apsveicam absolventus! Kā zīmi par kursu pabeigšanu, pāri saņēma zīmogu mātes pasē, kas nozīmē, ka viņi ir gatavi ģimenes dzemdībām.

{pic:1}

Kursu beidzēji

Atgādināsim, ka kursi sākās 2. novembrī un notika katru pirmdienas vakaru no plkst.18:00 līdz 20:00. Kopumā vecāki apmeklēja 4 lekcijas un vakar, 23.novembrī notika pēdējā no tām.

{smallpic:2}

Zīmogs mātes pasē saņemts!

{smallpic:3}

Cik daudz dāvanu kursu beidzējiem!

Topošie vecāki saņēma dāvanas un par piemiņu nofotografējās Māmiņu Kluba krāsainajā studijā.

{pic:6}

Zīmogu mātes pasē iespieda vecmāte Inese Kampuse, kura vadīja 2 no 4 Topošo Vecāku skolas lekcijām.

Šis ir jau 8. izlaidums. Kā jūties pēc gandrīz 3 mēnešu intensīva darba?

 

Laiks rit un darbs ir diezgan daudz. Es jūtos ļoti labi, ja tā varētu teikt. Ir svarīgi uzzināt un patīkami dzirdēt, ka mūsu Māmiņu Kluba meitenes dzemdē un dzemdē ļoti labi. Katrus kursus es vadu ar domu, ka tas, ko es dodu, varētu viņām palīdzēt. Noteikti ir arī gandarījuma sajūta par paveikto.

 

Droši vien jau var redzēt, kā vecāki kursu laikā izmainās – kļūst atvērtāki, zinošāki...

 

Jā, tieši tā! Ja pirmo reizi acis ir mazliet nolaistas un vecāki jūtas mazliet bikli, tad jau 4. nodarbībā vecāki ir atvērušies un skatoties viņiem acīs, varu pateikt, ka būs labi.

 

Kāpēc būtu arī partnerim svarīgi piedalīties dzemdību sagatavošanas kursos?

 

Tiešām nu var teikt, ka arī tēvi aktīvi piedalās bērniņa gaidīšanas laikā un nāk uz kursiem. Un pirmais, ko tētis redz, atnākot uz kursiem, ir tas, ka viņš nav vienīgais, ka ir vēl kāds blakus un līdz ar to izzūd bikluma sajūta. Lai gan joprojām mēdz parādīties uzskats par to, ka vīrietim dzemdības nav ko meklēt, tomēr, kad vīrietis atnāk uz kursiem, viņš redz, ka ir vēl kāds un šis atbalsts topošajai māmiņai ir ļoti svarīgs.

 

Vīrietis sievietei dzemdību laikā, pirmkārt, sniedz atbalstu, gan morālu, gan fizisku, palīdzot uzturēt sievietei pozu, kādu viņa ir izvēlējusies. Vēl partnera svarīgs uzdevums ir būt starpniekam starp vecmāti un dzemdētāju.

 

Ko jūs novēlētu topošajiem vecākiem, kuri ir jau pabeiguši kursus un nu gaida pēdējās nedēļas, lai satiktos ar mazuli?

 

Gaidīšanas svētki neapšaubāmi ir. Un ikvienai topošajai māmiņai vajadzētu izbaudīt šo prieku, ka tas mazulis ir iekšā un visur var izskriet un izdarīt. Baudiet šo mirkli sev un saudzējiet sevi, jo ar bērniņa piedzimšanu sāksies jauns, skaists dzīves posms dzīvē.

 

Kādas atsauksmes ir topošajiem vecākiem par kursiem? Aicinājām viņus dalīties iespaidos!

{pic:7}

Topošā māmiņa Dace un topošais tētis Gatis:

 

Kopā mēs apmeklējam visas lekcijas un uzskatām, kas tas bija ļoti noderīgi, jo bērniņu taču aprūpēsim mēs abi divi! Bija informācija, ko biju lasījusi internetā, bet noteikti bija arī jauna informācija.

 

Mums noderīgā šķita lekcija par jaundzimušo pie pediatres Annas Birkas. Iegūtās zināšanas noteikti palīdzēs arī dzīvē, aprūpējot mazuli.

 

Ja runā par speciālistiem, tad visas šķita zinošas savā jomā, komunikablas un atvērtas, tāpēc nevar izdalīt vienu vai divus, kuri būtu patikuši vairāk.

 

Kursus Māmiņu Klubā izvēlējos apmeklēt, jo svētdienās skatos Māmiņu Kluba raidījumu, kā arī lasīju labas atsauksmes arī internetā par jau notikušajiem kursiem.

 

Katru pirmdienu uz kursiem nācu ar domu, ka uzzināsim ko jaunu un būs ko paņemt līdzi kā zināšanu bagāžu.

 

Aicinām arī citus vecākus nākt uz Topošo vecāku skolu Māmiņu Klubā!

{pic:8}

Topošā māmiņa Ilze Suhocka:

 

Man bija iespēja iet arī uz Dzemdību namu, tāpēc varu salīdzināt kursus un teikt, ka īsti nav ko salīdzināt. Lai gan Dzemdību namā kursi bija par 2 Ls lētāki, šeit iegūtā informācija šķita noderīgā un praksē pielietojamāka. Nācu uz kursiem arī tāpēc, ka svētdienās skatos Māmiņu Klubu un vēlējos īpašu attieksmi un tikšanās ar kompetentiem speciālistiem.

 

Patika tas, ka kursos ir mazas grupas, individuāla attieksme, kas rada kursos īpašu atmosfēru.

 

Man patika pirmā lekcija par grūtniecības posmu un par krūts zīdīšanu, kur arī principā ieguvu atbildes uz visiem saviem jautājumiem.

 

Dažkārt bija tā, ka pa dienu bija bijis slikts garastāvoklis vai kāds cilvēks nokaitinājis, bet, kad atnācu uz šejieni, tad garastāvoklis uzlabojas, jo redzu citus smaidīgus pārus.

 

Citiem topošajiem vecākiem gribētu novēlēt veiksmi, izdošanos un nenobīties, kad piedzimst bērniņš!

 

 

Topošā māmiņa Ilze Zeibote:

 

Kopumā par lekcijām man ir pozitīvi iespaidi, bet visvairāk gribētos uzsvērt lekciju par dzemdībām un zīdaiņu aprūpi. Šajās lekcijās iegūtā informācija šķita visnoderīgākā.

 

Tā kā šis man ir otrs bērniņš, uz kursiem nācu, lai atsvaidzinātu savas zināšanas, bet bija arī daudz kas jauns. Par labu Māmiņu kluba topošo vecāku skolai lika nosvērties sabiedrībā zināmi speciālisti un pozitīvas atsauksmes.

 

{smallpic:4}

{smallpic:5}

{pic:9}

{pic:10}

 

Dāvanas kursu beidzējiem

Kā jau minēts, Topošie vecāki 4 nedēļu laikā saņēma dažādas dāvanas vairāk kā 70Ls vērtībā:

{pic:11}

Huggies Newborn KIT

{pic:12}

DVD nr.1

{pic:13}

DVD nr.4

{pic:14}

DVD nr.5

{pic:15}

Avent dāvanu komplekts

4
Cilmes šūnu atlaižu kuponu 40 Ls vērtībā

Māmiņu Klubu Baltijas valstīs atbalsta autiņbiksītes HUGGIES®!

 

5

Kursus atabalsta:

 

6

 

1
4
  • Kursi notiek pirmdienās no plkst.18:00 - 20:00 Māmiņu Kluba krāsainajā studijā, Rīgā, Vīlandes ielā 1-9, tālr: 67350750

 

  • Kursu maksa: - 15 lati par vienu nodarbību no pāra (kopā 4 nodarbības), ko pabeidzot, saņem zīmogu mātes pasē ar atļauju ģimenes dzemdībām!

 

 

29

Uz tikšanos!

 

Ja arī Tu esi bērniņa gaidībās, piesakies uz Topošo Vecāku skolu! Vēl ir brīvas vietas uz decembra un janvāra nodarbībām! Piesakies, aizpildot anketu!

24. Nov 2009, 20:41

Sveicu absolventus!😃
Lai veicas😀

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 22:59

Paldies, muuna, mēs ļoti cenšamies!😀

Muuna Muuna 24. Nov 2009, 13:57

varu teikt, ka Māmiņu kluba organizētie kursi bija viens no jaukākajiem notikumiem mēneša garumā manā gaidīšanas laikā 😀