Svētdien Doma laukumā svinīgi iedegta Rīgas pilsētas Ziemassvētku egle

Svētdien Doma laukumā svinīgi iedegta Rīgas pilsētas Ziemassvētku egle

20. Aug 2010, 17:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vakar ar svinīgu Rīgas mēra Nila Ušakova uzrunu tika iedegta Ziemassvētku egle Doma laukumā.

Egle iedegās pēc tam, kad Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) aicināja klātesošos kopīgi saukt: "Eglīte, iededzies!". Līdz ar egles iedegšanos gaisā pacēlās ziepju burbuļi, spalvas, mākslīgais sniegs, kas darināts no dūnām.

Ušakovs uzrunā rīdziniekiem sacīja, ka egle Rīgā, Doma laukumā, ir vecāka nekā Igaunijas egle, un aicināja pilsētniekus, neskatoties uz krīzi, būt vienotiem, turēties kopā un svinēt svētkus.

Rīgas mērs solīja, ka Jaungada naktī braukšana sabiedriskajā transportā būs bez maksas, tirdziņš darbosies visu nakti, bet Bastejkalnā būs krāšņi svētku pasākumi.

Līdz ar egles iedegšanu oficiāli tika atklāts arī Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā, kas, neskatoties uz drēgno un lietaino laiku, jau rīta pusē pirms oficiālās atklāšanas pulcēja daudzus interesentus un kārumu tīkotājus.

Doma laukumā Ziemassvētku tirdziņš strādās līdz 10.janvārim. Tirdziņā notiks daudzpusīga kultūras programma, piemēram, nedēļas nogalēs uz skatuves uzstāsies kori un Latvijā plaši pazīstami mākslinieki un mūziķu grupas.


Ziemassvētku tirdziņi šogad Rīgas pilsētā atradīsies gan Doma, gan Līvu laukumā, taču vēlāk, 18.decembrī, tiem vēl pievienosies tirdziņš Vērmanes dārzā.

 

LETA