Spontānais ceļojums uz Bulgāriju

Spontānais ceļojums uz Bulgāriju

08. Feb 2010, 00:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa Eva Brauere atklāj fotostāstu konkursu "Apceļojam pasauli ar ģimeni", kur viņa stāsta par pēkšņo ideju doties uz Bulgāriju.

{pic:2}

 

Vispār ceļojumā devāmies ar kempinga autobusu, kurā bijām deviņi pieaugušie un trīs bērni. Bērniem bija no 15 mēnešiem līdz 12 gadi. Mana meitiņa bija visjaunākā un tas bija arī viņas pirmais ceļojums. Tātad mūsu ceļojuma galapunkts bija Bulgārija (kūrorts pie melnās jūras – Albena) un lai līdz turienei tiktu mēs braucām cauri Lietuvai, Polijai, Ukrainai un Rumānijai.

 

Kopumā tas mums aizņēma četras dienas, jo tā kā Ukraina vēl nav Eiropas Savienībā, tad uz robežas nostāvējām ļoti ilgi un sapratām, ja nesamaksāsim KUKULI, tad tālāk vispār netiksim. Bulgārijā mēs bijām trīs dienas, kur atpūtāmies tiešām ļoti labi. Mājās mēs braucām caur Serbiju, Slovākiju, Ungāriju, Ukrainu, Poliju un Lietuvu. Un atkal jau uz Ukrainas un Polijas robežām nostāvējām patiešām ilgi.

{pic:3}

 

Ceļojums bija ļoti spontāns, jo vienkārši nedēļas laikā izdomājām, ka kaut kur ir jāaizbrauc, paņēmām kartes un vienkārši braucām. Protams, ir jau grūti, ka visu dienu tu pārsvarā tikai brauc, bet lai sasniegtu iecerēto, tas vienkārši ir jādara. Apbrīnoju savu mazo peciņu, jo neskatoties uz to, ka autobusā bija karsti, ka braucām pa kalnu serpentīniem un vispār, ka ceļojums pat mums pieaugušajiem bija samērā nogurdinošs, viņa nevienu dienu nebija niķīga vai kā savādāk neapmierināta. Viņa tikai braucot skatījās pa logu un priecājās par dažādiem skatiem un ainavām.

{pic:1}

Ēst mēs gatavojām paši no pārtikas, kuru bijām iegādājušies braucot no mājām. Vēl mēs daudz ko nopirkām Ukrainā, jo nu tur tiešām viss ir ļoti lēts. Kā piemēru varu minēt bērnu šūpuļzirdziņus – tur tie maksā 30 eiro un ne jau koka.

 

{pic:4}

Lai aizbrauktu ceļojumā, nemaz nav nepieciešams to darīt caur tūrisma aģentūrām, jo kā zināms viņi pārsvarā nepiedāvā lētākos variantus. Mēs pārsvarā nakšņojām autobusā un teltīs (autobusā ir izlaižama gulta). Tikai vienu nakti daži no mūsu kompānijas pārnakšņoja viesnīcā Ukrainā un tas viņiem izmaksāja 20 eiro (lētākie numuriņi jau bija aizņemti un to cena bija 10 eiro).

 

Šādos ceļojumos ir vērts braukt, kaut vai tikai lai paskatītos kā dzīvo citās valstīs gan bagātie, gan ne tik bagātie. Dabas skati arī ir vienkārši burvīgi un neaprakstāmi. Arī Serbijā, kur pavisam nesen vēl bija kara stāvoklis, dabas ainas ir vienkārši neaprakstāmas. Tur nekas neliecina par ne tik senajiem  pārdzīvojumiem.

 

Mūsu ģimene ir iecienījusi šāda veida ceļojumus, bet, protams, ja līdzi brauc arī bērni, tad noteikti ir jāpadomā par viņu drošību. Man vienmēr līdzi ir viss iespējamais no medikamentiem, kā arī pārtiku un dzeramo ūdeni līdzi ņemu no Latvijas, jo tā kā katrā valstī ir sava valoda, tad ne vienmēr var izlasīt no kā kas sastāv. Es labāk uzticos mūsu pašu preču zīmēm.

 

Pastāsti arī par savas ģimenes ceļojumu! Vairāk par konkursu ŠEIT!

22. Jul 2009, 11:21

Manai meitiņai pirmais ceļojums mūžā bij tikai pāris dienu vecumā 😃
Atbraucu no Bosnijas svētceļojuma, un uztaisīju grūtniecības testu. Uzzināju, ka meituks pieteicies dažas dienas pirms izbraukšanas 😀