Sociālā biznesa projekta "Mammu!" laikā vientuļajām mātēm dos iespēju nopelnīt

Sociālā biznesa projekta "Mammu!" laikā vientuļajām mātēm dos iespēju nopelnīt

24. Feb 2010, 12:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bezpeļņas sociālā biznesa projekta "Mammu!" laikā vientuļajām mātēm dos iespēju nopelnīt, darinot ekskluzīvus modes priekšmetus.

 

Dobins norāda, ka šis ir pirmais mēģinājums Latvijā izveidot bezpeļņas sociālo biznesa uzņēmumu, kura mērķis ir uzlabot vientuļo māšu un bērnu sociālo stāvokli valstī, nevis gūt peļņu.

 

Plānots, ka projektā iesaistīsies tās sievietes, kuras bērnus audzina vienas un ir bez darba, vai to alga ir ļoti maza. Uzņēmums "Mammu!" apvienos dažādu amatniecības talantu pratējas, kuras pašas varēs izvēlēties savu darba laiku un arī vietu, jo viens no uzstādījumiem ir ļaut sievietēm nopelnīt tik, cik viņas pašas vēlas, norāda viens no projekta īstenotājiem.

 

Sievietes projektā tikšot iesaistītas kā līdzvērtīgas biznesa partneres, jo uzņēmuma dibināšanas mērķis nav nopelnīt, bet gan risināt sociālās vajadzības, lai sabiedrība darbotos efektīvāk, uzsver Dobins.

 

Sākotnēji plānots tirdzniecībā piedāvāt dažāda veida augstas kvalitātes šalles, kuras izplatītu atlasītos veikalos Latvijā, bet vēlāk arī internetā un ārvalstīs. Šaļļu ražošanai nav nepieciešama fabrika, jo projekta dalībnieces varēs strādāt sev izdevīgā vietā.

 

Apģērbu dizainere Līva Saule pašlaik strādā pie kolekcijas izveides, kuru plānots laist tirgū līdz šā gada beigām.

 

Uzņēmuma "Mammu!" izveidē iesaistījies sabiedrisko attiecību jomas pārstāvis Andris Rubīns, apģērbu dizainere Saule un industriālais dizaineris Dobins. Par projekta saimniecisko pusi rūpējas Andris Eglājs un Kristians Danielis.

 

Projekta ideju tā veidotāji smēlušies no sociālā biznesa idejas autora un Nobela Miera prēmijas laureāta Muhammada Junusa, kura dibinātās organizācijas "The Grameen Creative Lab" interneta mājaslapā atrodami šādi sociālā uzņēmuma darbības pamatprincipi - mērķis nav peļņas gūšana, bet kādu sabiedrību apdraudošu problēmu pārvarēšana, finansiālā un ekonomiskā ilgstpējība, investori atgūst tikai to naudu, ko investējuši, uzņēmuma peļņa tiek novirzīta tā izaugsmei un attīstībai, tas darbojas videi draudzīgi, darbinieki saņem tirgum atbilstošu algu, labākus darba apstākļus, turklāt tas viss ir jādara ar prieku.

 

Daiga Grūbe LETA

10. Aug 2009, 22:23

sāk arī domāt par māmiņam...nevis tikai atņem😀

mamma27 mamma27 10. Aug 2009, 14:36

tas tiešām ir superīgi,kad tiek domāts par māmiņām.!! lai izdodas šis projekts.

10. Aug 2009, 22:23

sāk arī domāt par māmiņam...nevis tikai atņem😀

mamma27 mamma27 10. Aug 2009, 14:36

tas tiešām ir superīgi,kad tiek domāts par māmiņām.!! lai izdodas šis projekts.

10. Aug 2009, 10:52

ai, forši jau, ceru ka viss izdosies! es arī labprāt piedalītos, ja vien pietiks laika. ;-)