Sarkanajā krustā var pieteikties pārtikas paku saņemšanai

Sarkanajā krustā var pieteikties pārtikas paku saņemšanai

15. Oct 2010, 20:35 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Latvijas Sarkanā Krusta (LSK) Rīgas komiteja aicina maznodrošinātās ģimenes pieteikties pārtikas paku saņemšanai, informēja LSK.

 

Iesniedzot pieteikumus Pārtikas bankas palīdzības saņemšanai, ģimenes varēs saņemt pārtiku projekta "Paēdušai Latvijai" laikā, kuras mērķis ir sniegt atbalstu ar ikdienas pārtikas nodrošinājumu ģimenēm, kuras skārusi ekonomiskā krīze un tās radītās sekas.

 

Palīdzības programma ir vērsta uz iedzīvotājiem, kuri formālu iemeslu dēļ pašvaldības, valsts vai Eiropas Savienības palīdzību nevar saņemt. Pārtikas paku no Pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" prioritāri var saņemt ģimenes ar bērniem, kurās kāds no strādājošajiem kopš 2008.gada jūnija krīzes rezultātā ir kļuvis par bezdarbnieku.

 

Jau ziņots, ka ievērojami pieaudzis to iedzīvotāju skaits, kas lūdz palīdzēt ar pārtikas produktiem, tādēļ labdarības projekts "Paēdušai Latvijai" aicina iedzīvotājus un uzņēmumus iesaistīties un ziedot.

 

"Pārtikas lūdzēju skaits ievērojami pārsniedzis "ziedot.lv" iespējas, jo janvāra sākumā vien saņemti 2943 iesniegumi, kuriem nespējām sagatavot pārtikas pakas," saka labdarības portāla "ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.

 

Labdarības projekts "Paēdušai Latvijai" līdz šim izdalījis 5984 pārtikas pakas 37 900 latu vērtībā, informēja projekta pārstāve Rūta Grikmane.

 

"Paēdušai Latvijai" vienai ģimenei mēnesī piešķir 12 kilogramus smagu pārtikas paku. Tajā ietilpst putraimi, grūbas, rīsi, griķi, auzu pārslas, pelēkie zirņi, makaroni, milti, eļļa, gaļas vai zivju konservi, cukurs, sausais piens, sausais buljons, maize un tēja. Vienas šādas pārtikas pakas vērtība ir vidēji 8,5 lati.

 

LETA