REPORTĀŽA: Uz Bēbīšu kongresu kopā ar mazuli!

REPORTĀŽA: Uz Bēbīšu kongresu kopā ar mazuli!

10. Mar 2011, 21:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ceturtdien pa dienu Māmiņu Klubā pulcējās māmiņas uz mazo Bēbīšu kongresu, lai tiktos ar zinošiem speciālistiem pavadītu jauki laiku tērzējot viena ar otru un malkojot tēju un veselīgas uzkodas.

 

Raksti un ieteikumi par apskatītajām tēmām bēbīšu kongresā sekos tuvākās nedēļas, bet nu laiks atsauksmēm un fotoreportāžai!

 

{smallpic:1}

Māmiņa Ligita par Bēbīšu kongresu

Ļoti patika, ka uz Bēbīšu kongresu var ierasties kopā ar mazo un atkrita domas par to, ar ko mazais paliks. Pirmajā nodarbībā uzzinājām tuvāk par vitamīniem un to nozīmi mazuļa uzturā, kā arī varējām uzdot jautājumus pediatrei Gerdai Lielausei par piebarošanu, pārtikas alerģijām un citiem jautājumiem, kas mums kļuvuši aktuāli.

 

Lekcijā par mazuļa ādas kopšanu pie dermatoloģes Džuljetas Ulmanes vēlreiz pārliecinājāmies, ka tomēr jāsargā mazuļa āda no tiešas saules vismaz līdz gada vecumam, jo nosauļoties iespējams pat ēnā un tieši no agra pavasara līdz Jāņiem saule ir ļoti aktīva un īsā laikā var kaitēt mazuļa ādai. Tāpat varējām uzdot speciālistei jebkādu jautājumu, kas šobrīd aktuāls.

 

Visnoderīgākā man šķita fizioterapeites Kristīnes Baranovas lekcija par mazuļa fizisko attīstību.

Nodarbība bija gandrīz vai individuāla, jo visus mazos fizioterapeite redzēja dzīvē un mēs, mammas, bijām priecīgas uzzināt, kurš taisās uz rāpošanu, kurš uz sēdēšanu un kādā pozā visdrīzāk apsēdīsies. Biju jau blogā rakstījusi, ka Ralfiņš jau kādu nedēļu guļus pozā uz vēdera sācis slieties uz delnām un stutēt dibenu. Tā kā viņš to dara pamīšus ar vienu un ar otru roka, skatījos ar nelielām bažām – kāpēc mazais sācis gāzelēties un it kā apkrist atpakaļ uz muguras pēc tādas „šūpošanās”.

 

Bet tagad ir miers mājās – mazais ir nevis kļuvis nestabils uz rokām, bet izmēģina pirmos vingrojumus ceļā uz rāpošanu. Lai arī viņam ne īpaši pašam patīk, ka vēl nesanāk un reizēm kļūst neapmierināts, tomēr fizioterapeite teica, ka jāļauj mazajam kādu laiku pacīnīties, ļaut sevi noturēt, trenēt balsta izjūtu un vienvārdsakot – vingrināties pašam. Vēl viena ļoti laba lieta notika nodarbību laikā – Ralfiņš pats iemācījās apvelties no vēdera uz muguras. Līdz šim viņam sanāca velties tikai uz vēdera. Un kā gan savādāk, ja nodarbību laikā vairāk kā divas stundas darbojāmies uz grīdas. Mazais var izmēģināt visu ko!

 

Tā nu šī diena mums iezīmējās ar jauniem panākumiem!

 

{smallpic:2}

{smallpic:3}

{smallpic:4}

{smallpic:5}

{smallpic:6}

{smallpic:7}

{smallpic:8}

{smallpic:9}

{smallpic:10}

{smallpic:11}

{smallpic:12}

{smallpic:13}

{smallpic:14}

{smallpic:15}

{smallpic:16}

 

***

Ja arī Tu apmeklē kādas nodarbības Māmiņu Klubā, iesūti atsauksmes šeit un pastāsti arī citiem!

Muuna Muuna 28. May 2010, 12:24

more
tur vienā bildē Markucis cītīgī auklē Ralfuci 😃