Podiņmācība- kādā vecumā?

Podiņmācība- kādā vecumā?

13. Sep 2010, 21:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Man ienāca doma pamēģināt savu meitiņu uzsēdināt uz podiņa, bet negribu sasteidzināt, jo bail, ka ne tā sapratīs un pēc tam būs grūtāk.Ir dzirdēts,ka bērni pēc tam spēlējas vai arī raud, kad sēdina uz poda.

-No kāda vecuma Jūs mācijāt bērnam iet uz podiņu?
-Kā viņš reaģēja?
-Un cik ātri Jums tas izdevās??

 

Anna Kovaļčuka

Iesaki savu tēmu diskusijai arī Tu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

18. Dec 2009, 11:02

Paldies Jums par padomiem😀😀
Jā pieredze katrai mamītei sava,bet piekrītu ka ir jābūt pašai mammai ar lielu gribasspēku,lai iesākto un nepamestu uzreiz..bet turpināt mācīt,kas ir podiņš,un kas ar viņū ir jādara!!!Jā vasara ir ideālākais laiks,kad mācīt dzīvoties bez pampera,jo tad var cauru dienu staigāt ar pliku dupsi.
Būs jāuzsēdina uz podiņa un jāpaskatās,kā viņa reaģēš uz to...bet ar varu nespiedīšu lai beigās nesanāk sliktāk😀😀😀

Un par tiem muzikalajiem podiņiem essmu dzirdējusi arī negatīvas domas,jo bērns pierod pie mūzikas,un kad sāk nokārtoties uz lielā poda nesaprot,kāpēc tur neskan mūzika kad ir pačūrājis...viņš jūtas apmānīts.

17. Dec 2009, 16:36

Nedomāju,ka astoņus mēnešus vecs bērns vispār saprot mehānismu-pods-piečurātas bikses-pampers....

17. Dec 2009, 16:07

savejo saku sedinat ap 2 gadiem, no sakuma negribeja neko tur darit tad izdomaju kad podins jaaiznes uz tualeti , lai maza redz, kad ja vajag čurāt tad jāapsēžas uz podiņa un jāidara visas lietas...tā apmēram kādu mēnesi rādījām priekša.pec tam nekādu problēmu...tagad meita jau liela pa dienu uz leila poda, pa nakti uz sava maziņa...man draudzene ari liks\a no tas dienas kad mazais saka vispar sedet un loti veiksmigi es to laiku palaidu garām, bet katram bernam jau tas ir atsevišķs laiks kad to sākt...

17. Dec 2009, 14:14

Vasara taču ir labākais laiks pamperus atstāt pagātnē...mēs tieši vasarā sākām lietot podiņu😀

17. Dec 2009, 14:05

Viesis17.12.2009 12:52:51
Pilnībā Jums piekrītu. It sevišķi, ja iet runa par vasaru un ārā ir pāri 25 grādiem.

17. Dec 2009, 13:23

Manam dēliņam ir divi gadi. Uz podu pats neprasās, sēdēt uz poda aŗī negrib, tad mēs turam viņu virs poda un viņš pačurā, kaka podā sanāca vien dažas reizes,. kakajot, kaut kur slēpjās, vai nu aiz krēsla, vai zem kāpnēm istabā.
Domāju, ka vaina ir tā, ka es atsāku strādāt, kad dēliņam palika gadiņš.Ar viņu sēž vīramāte, bet viņa īpaši neko nemāca,kad pasaku, ka jāliek uz poda, atbild, lai lieku pati pēc darba.
Bet pēc darba- veikals-virtuve-guļamistaba.Nekam nepietiek laika.
Bet ar to jānodarbojas sistēmatiski, liekot katru stundu gandrīz vai. Brīvdienās, protams, ar to vien nodarbojos, bet pēc tam piecas darba dienas vejā...

17. Dec 2009, 12:22

Es arī esmu, acīm redzot, no citas pasaules esmu. Nevienu nevēlos personīgi aizskart un apvainot, bet tas ir mūsu pašu slinkums un ekstru baudīšana. Es bērns sāka uz poda likt ap 7mēnešiem, kad viņa pilnīgi stabili pati sēdēja. Liku uz poda uzreiz pēc pamošanās, un čura bija garantēta. Ka arī bērns pačurā aptuveni 15- 20 min pēc ēšanas. Tā pat kaka bija aptuveni katru dienu vienā un tai pašā laikā- vajag tikai vērot savu bērnu. Maijā viņai palika 1gads un tad vispār vairs pamperus nelikām. Visu vasaru skraidija pliku dupsi un līdz rudenim autiņbiksītēm teicām atā! Un, piedodiet, neiestāstīs man neviens ka sakarību starp pilnu un tukšu pūsli, un čurāšanu berns saprot tikai pēc 2gadiem. Viņa 1,3 mēnešos pacietās , līdz uzlika uz poda. Varu uz roku pirkstiem saskaitīt cik reizes pa nakti piečurāja gultu. Autiņbiksītes ir svētīga lieta, kas atvieglo mūsu ikdienu. Protams , tas ir baigais darbs atradināt , bet domāju, ka to vērts.

Kādu laiku nostrādāju bērnudārzā par vadītāju- mani šokēja, ka vesels bars 3gadnieku, kā pīļuki kakāja biksēs un par to pat neiespringa.

rita123 rita123 17. Dec 2009, 11:01

Man dēliņš uz podiņa nokārtoties kārtīgi sāka iet 1,8g vecumā,jau no pusotra gada vecuma likām uz podiņa un sanāca kaut kas ,bet tad vienā dienā neļāva likt pamperu un gāja regulāri uz podiņa.
Meitiņa-1,4g vecumā jau nečurāja un nekakāja biksēs.Ļāvu dzīvoties bez pampera un pati ik pa laiciņam gāja pasēdēt uz podiņa,vienm,ēr viņu uzslavējām ja kaut kas bija podiņā, arī pa nakti vairs nevilkām pamperu,vienīgi ja braucām kaut kur tad ,bet 1,5g vecumā vairs nevajadzēja pat tad😀

17. Dec 2009, 08:32

Meitiņa no pamperiem atteicās pusotra gada vecumā. Dēliņš 2 gadu vecumā-bet abas reizes tas notika vasarā-tad ir krietni vieglāk.No sākums neliku pamperus pa dienu-tikai gulēt ejot.Protams pirmās dienas tik spēju drēbes mazgāt,bet ar varu uz poda nesēdināju-pods stāvēja istabas vidū-kad mazais sāka saprast,ka nav komfortabli piečurātās biksēs-sāka sēsties uz poda.Tad arī naktī vair sneliku pamperu-zem paladziņa paklāju vaska drānu-arī dažu dienu laikā vair sgultā nečurāja-pirms aizmigšanas uz poda uzliku,arī naktī kag sāka grozīties uzreiz uz poda-podiņš bija pie gultas,lai ir pa rokai.

mamma27 mamma27 17. Dec 2009, 07:46

mēs šobrīd cenšamies sadraudzēties ar podiņu. Adrianam 1gads un 9 mēneši. Pāris reizes ir sanācis arī rezultāts, bet apzināti viņš vēl neko nedara. viņam patīk sēdēt uz poda, pats saka ka būs maza kaka, bet ja tā rezultāta nav ātri tad viss apnīk. Tā ka es domāju, kad viņš reāli sajutīs pats kad viņam vajadzēs uz tā podiņa, tad viņš arī ies. jo šobrīd mums atliek tikai gaidīt un uztrāpīt īsto momentu.