Palīdzi mazulim iejusties plašajā pasaulē! Nāc uz semināru

Palīdzi mazulim iejusties plašajā pasaulē! Nāc uz semināru

21. Oct 2010, 12:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Topošo vecāku nodarbībās lielu uzmanību pievērš dzemdību procesam, jaundzimušā aprūpei un ēdināšanai. Taču, kad mazulis piedzimst, ar šīm zināšanām parasti ir par maz, jo vecāki sastopas ar jauniem, svarīgiem jautājumiem - kā saprast zīdainīša vajadzības un tās apmierināt vislabākajā veidā?  Kā tikt galā ar jauno dzīves situāciju, saglabājot labas savstarpējās attiecības un veicinot mazuļa emocionālo un fizisko labsajūtu? To Tev palīdzēs saprast psiholoģes Diānas Zandes adaptācijas nodarbības!

Piesakies uz jaundzimušā adaptācijas lekciju!


{pic:1}

„Tikai tad, kad mazais ir nācis pasaulē, mums rodas reālie jautājumi par mazuļa audzināšanu. Dzemdības ilga tikai dažas stundas, bet dzīve ar bērnu ilgst visas dzīves garumā,” tā šodien savu nodarbību iesāka psiholoģe Diāna Zande.

Vai esi iedomājusies par to, cik ļoti Tava pašsajūta ietekmē mazuli? Ja Tu būsi apmierināta un laimīga, tad tāds būs arī mazulis! Un mazuļa adaptācija pasaulē ir īpašs laiks gan Tev, gan mazulim, tāpēc svarīgi par to uzzināt vairāki. Droši vien nekad neesi iztēlojusies, kā mazulis jūtas ierodoties pasaulē!

Paskatīsimies līdzībās! Tu katru vakaru noliec galvu uz sava mīļā, mīkstā spilvena, apsedzies ar silto segu un pieglaud galvu sava mīļotā cilvēka plecam. Viss ir droši un zināmi. Tomēr pēkšņi Tevi nakts vidū kāds sāk stumdīt, raustīt, Tu atver acis un apkārt ir svešums.... Tieši šādas sajūtas ir bērnam, ierodoties pasaulē – iepriekš viņš atradās drošā mammas puncī, bet nu apkārt ir troksnis, skaļi un lieli cilvēki. Viss ir svešs, auksts.. Bērns, kas tikko nācis pasaulē, uztver pasauli kā nelīdzsvarotu vidi, tieši tāpēc ir tik ļoti svarīgi, lai mazuļa pirmie mēneši pasaulē tiktu pavadīti drošā, mierīgā vidē!

Jautāsiet, kas ir mazuļa labākā rotaļlieta pirmajos mēnešos? Tās noteikti ir sejas- dzīvas sejas- Tavējā vai tava partnera! Zināms, ka mazuļa pirmajos mēnešos redze ir visai izplūdusi un nekonkrēta, tāpēc, lai bērns jūs labāk ieraudzītu „Krāsojiet lūpas!” iesaka Diāna Zande. Bērns piekūst no attīstošajām rotaļlietām, jo tās rada pārlieku lielu stimulāciju, tāpēc dod priekšroku pāris pamatkrāsu rotaļlietām.

Kad mazulis sāk iepazīt plašo pasauli, arī māmiņai noplok sākotnējā sajūsma un vēlme nemitīgi lūkoties uz bērniņu. Tomēr mazulim ir jābūt KOPĀ ar Tevi, nevis blakus Tev, kamēr gatavo vakariņas! Viņam vajag 100% Tavu uzmanību, 100% kontaktu, 100% Tavu mīlestību un tikai!

 {pic:2}

Kāpēc svarīgi ir apmeklēt adaptācijas nodarbību?

Tā viennozīmīgi ir iespēja sajust un mēģināt saprast to, ko jūt mazulis, ienākot šajā pasaulē- trausls, maigs, nevarīgs!

Lai gan šī tēma nav visai plaši apskatīta, tomēr prieks, ka tai tiek pievērsta arvien lielāka un lielāka nozīme un arī mēs Māmiņu klubā turpināsim par to stāstīt- par to, kā mazulim iejusties un būt drošībā šajā lielajā pasaulē!

Savās ikdienas darbībās esi maiga, bet tajā pašā laikā droša par to, ko Tu dari! "Labāk paņem bērnu nepareizā hendlingā, nevis nepārtraukti domā, vai dari to pareizi un ar drebelīgām rokām," iesaka Diāna Zande.

Piesakies uz jaundzimušā adaptācijas lekciju!

Lekcija notiks: Māmiņu Klubā Vīlandes ielā 1-9 (ieeja no Elizabetes ielas)

Nodarbības cena: 10 lati (neatkarīgi, vai nāc viena vai ar partneri)

Vairāk informācijas par kursiem vari iegūt, rakstot uz sandra.livmane@maminuklubs.lv vai zvanot pa tālruni 67350750!