Paldies visiem, kas skrēja kopā ar Māmiņu Klubu!

Paldies visiem, kas skrēja kopā ar Māmiņu Klubu!

15. Mar 2010, 11:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sandija, Māmiņu Kluba vadītāja stāsta par pieredzēto Baltijas Sirdspukstos.

 

Svētdien, plkst. 19:30 mums visiem skrējējiem no Māmiņu Kluba bija norunāts satikties Stabu un Brīvības ielas stūrī, lai pievienotos Baltijas sirdspukstu pēdējam kilometram.

 

{pic:1}

 

Atnākušie bija krietns pulciņš, labā noskaņojumā! Mazie tā vien dīdījās un šķiet, jau savu lielāko daļu enerģijas bija noskraidelējuši turpat uz vietas, gaidot. Pašiem mazākajiem, tiem - kas ratos sēdēja, tika piesieti sarkanbalti baloni un pie māmiņu sagatavotajiem puķu pušķīšiem piestiprinātas krāsainas papīra pēdiņas. Šos mazos vēstījumus vēlāk mēs atstājām pie Brīvības pieminekļa un tie tiešām tur izskatījās tik skaisti un aizkustinoši!

 

Tad pēkšņi strauji sāka tuvoties auto ugunis, karogi un skrējēji - mēs, jaunās ģimenes pievienojāmies pēdējam kilometram.  Skrējām gan gar pašu maliņu, lai nesaspiež, jo tas bija tāaads pūlis!

 

{pic:2}

 

Māmiņu Kluba TV vadītāja Santa Didžus, kas ir grūtniecības 8.mēnesī, bet neskatoties uz to, ļoti patriotiski noskaņota, uz skrējienu bija ieradusies ar riteni un vīru Arni, kam bija krekls ar Vairas Vīķes-Freibergas attēlu un abiem bērniem - Emīliju un Dāvi. Līdzi bija arī omīte.

 

{pic:3}

 

Santa turējās godam uz sava braucamrīka un uzmanīgi brauca līdzi skrējējiem pa gājēju ietvi.

 

{pic:4}

 

Vispār es apbrīnoju jaunās, aktīvās ģimenes - tādus tempus un vēl ar ratiņiem tiešām nebiju paredzējusi! Visi bija baigie malači!

 

{pic:5}

Māmiņu Kluba TV redaktore Kristīne Virsnīte parādīs arī šī skrējiena iemūžinātos kadrus kādā no tuvākajiem raidījumiem. Viņai bija līdzi mazā Amēlija, kas arī piedalījās skrējienā, sēžot ratiņos!

 

{pic:6}

 

Manam sešgadīgajam Krišjānim Baltijas kilometra noskriešana bija liels notikums. Kā nekā - 1000 metri noskrieti! Viņš bija manāmi lepns, tikai teica, ka skriešanas laikā esot sāpējusi "riba"! Un protams, kājas pēc tam bija tik nogurušas. Vilcienā atpakal uz mājām viņš "noplīsa" pārguris, bet apmierināts. Katrā ziņā šāds pasākums bija vēl viens iemesls pastāstīt bērnam, kas ir Latvija un galu galā - nodziedāt arī himnu!


Domāju, ka manam bērnam Baltijas ceļš paliks tikpat košā atmiņā kā man pašai, 20 gadus atpakaļ.

 

Bija forši un aizkustinoši!

 

 

 

24. Aug 2009, 10:31

es arī biju ta aks,skatījas cītīgi pa tv...jo nevarējam būt klātienē😀bet tie kas bij,tie ir malači😀

24. Aug 2009, 14:38

Paldies par aicinājumu,kas iedrošināja saviem bērniem ļaut gūt emocijas no sīs kopības sajūtas,kuru mēs ka bēŗņi izjutām pirms 20 gadiem.
Mēs arī cītīgi skrējām-es ar mūsu trīsgadnieci un mūsu VecVecmāmiņa ar četrgadnieci,kā arī ome ar somā plecā soļoja pa ietvi...-un lai cik dīvaini nebūtu mēs VecVecmāmiņai ar četrgadnieci turējāmies iepakaļ-berna svars izrādījās smagāks par gadu nastu,jo maza ik pa brītiņam prašījās opā, bet mūsu vecvecmāmiņa mums ap priekšu skrējienā ,ar domām par viņas tēti kuru izved uz Sibīriju, ar lielu sparu un patriotismu...
Bij aizkustinoši un skaisti...Paldies!!!

24. Aug 2009, 11:32

Mums patika, bija foršs pasākums! Tikai puika pēc skrējiena sāka niķoties😀
Un balons labs, kā ienesām istabā, tā pielipa pie griestiem, bērnam par to baigais prieks!😀

24. Aug 2009, 10:31

es arī biju ta aks,skatījas cītīgi pa tv...jo nevarējam būt klātienē😀bet tie kas bij,tie ir malači😀