Māmiņu Kluba komentārs par maternitātes pabalstu samazinājumu un māmiņu algu giestu noteikšanu

Māmiņu Kluba komentārs par maternitātes pabalstu samazinājumu un māmiņu algu giestu noteikšanu

13. May 2010, 13:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vecāku apvienība “Māmiņu Klubs” vēršas pie Labklājības Ministra un valdības ar lūgumu neturpināt vecāku sociālo garantiju griešanu, kā arī 20 000 vecāku vārdā, kas ar savu parakstu apliecināja, ka nepiekrīt pabalstu griestiem, izsaka protestu šim lēmumam.

 

Šobrīd jaunajiem vecākiem rodas priekšstats, ka valstī nav neviena ģimeņu ar bērniem lobija valsts institūcijas. Ministrijas  nenāk klajā ar priekšlikumiem ģimenes un bērnu politikas veidošanā, nepiedāvā jaunajām ģimenēm neko vietā, izņemot pabalstu apgriešanu. Pēdējās valdības laikā nav no Ministriju puses tapis neviens konstruktīvs priekšlikums, kā uzlabot bērnu stāvokli valstī; tā vietā vecāku viedokli neuzklausa un vienlaikus tās arī nepilda savas pamatfunkcijas – aizstāvēt savu valsts iedzīvotāju, nevis starptautisko aizdevēju un banku intereses, kā tas ir šobrīd.

 

Prognozējam, ka jau nākamgad, kad stāsies spēkā maternitātes pabalstu samazinājums un no 2010.gada novembra arī uzlikti griesti vecāku pabalstiem, vienlaikus samazināsies dzimstība un arī nodokļu ieņēmumi, jo liela daļa vecāku, plānojot savu ģimenes pieaugumu, ieplānos neparedzētus izdevumus, kurus neatvēlēs valstij nodokļu aplikšanai, bet gan uzglabās savu bērnu nodrošināšanas vajadzībām.

 

Valstij un Labklājības Ministrijai ir jāatzīst, ka esošā nodokļu politika ir neefektīva un neloģisks šķiet sociālo pabalstu apgriešanas veids – uzlikt griestus līdz 350 latiem.

 

Tādā gadījumā jaunie vecāki pieprasa, lai  maksājot sociālo nodokli tam arī tiktu piemēroti griesti – maksāt šo nodokli maksimāli no 350 latiem.

 

Piebildīsim, ka ģimenēm šis pabalsts ir ienākumu aizstājējs laikā, kad viens no vecākiem nevar turpināt darba attiecības dēļ aprūpē esošiem maziem bērniem un bērni ģimenē var būt arī vairāki – tātad uzliekot pabalstu griestus, tiek apdraudēta arī pārējo bērnu eksistences vajadzību nodrošināšana.

 

Ģimenes draud ar protesta akcijām un izsaka visdziļāko nevēlēšanos maksāt nodokļus, izvēloties citu ceļu, kā nodrošināt sev garantijas uz to īso brīdi, kamēr bērns ir mazs un māte vai tēvs nevar atgriezties darbā.

 

Interesanti būtu uzzināt, ko Zviedrijas valdība teiktu par šādu beztiesisku māšu un bērnu stāvokli savā valstī, ja zviedru māmiņām tiktu šādā veidā apgriestas sociālās garantijas? Šādu jautājumu derētu uzdot gan starptautiskajiem aizdevējiem, kas vieglu roku , ar Latvijas valdības palīdzību, veic genocīdu pret Latvijas mazākajiem iedzīvotājiem un Zviedrijas premjerministram (komentārs Diena, 05.10.09)

05. Oct 2009, 21:52

es arī neredzu neko labu mūsu valstī,tur jau sen viss ir izlemts un nekas labs mums nebūs ..ir jātiek pāri šai krīzei...

Muuna Muuna 05. Oct 2009, 16:32

Piekrītu visam šeit rakstītajam, tikai Augulis attiecībā uz tiesisko paļāvību ieminējies vien par maternitātes pabalstu. Viņš nav minējis, ka arī 350 Ls griesti paredzēti no novembra, tāpēc skaidrības nav nekādas..

05. Oct 2009, 16:31

Malači!
"Ģimenes draud ar protesta akcijām un izsaka visdziļāko nevēlēšanos maksāt nodokļus, izvēloties citu ceļu, kā nodrošināt sev garantijas uz to īso brīdi, kamēr bērns ir mazs un māte vai tēvs nevar atgriezties darbā."
šis teikums man patika vislabāk. ja nedraud- nesaprot. lai gan- nesaprot tāpat...