Liene: Grūtnieču dienā jutos patiešām saprasta!

Liene: Grūtnieču dienā jutos patiešām saprasta!

13. Oct 2010, 10:58 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai arī pirmo reizi apmeklēju ne tikai Grūtnieču dienas, bet arī pašu Māmiņu klubu, kopumā ar savu izvēli esmu ļoti apmierināta!

{smallpic:1}

Runājot par pirmo nodarbību – lekciju par deju un kustību terapiju, varu teikt tikai to, ka tas izklausās sarežģītāk kā ir patiesībā.:) Mēs, katra topošā māmiņa varam izmantot kustības un deju savā ikdienā – kā teica pasniedzēja - ieslēgt mājās savu mīļāko mūziku un dejot, brīvi, nedomājot par to, kā tas no malas izskatās (protams, viss jādara saudzīgi). Tas var palīdzēt bērniņam labāk koordinēt savas kustības. Lekcijā tika sniegts ieskats arī par grupu kustību terapijām, par to, kāpēc deja un kustība ir svarīga, kā arī veicam interesantu vingrinājumu uz vietas.

 

 

Otrā lekcija sniedza ieskatu vienā no grūtnieču aktuālākajiem ikdienas rituāliem - sejas un ķermeņa kopšanu. Lai arī pasniedzēja bija sagatavojusi materiālus, daudzus jautājumus uzdevām pašas un, manuprāt, visas meitenes saņēma atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem. Atmosfēra bija ļoti jauka, izrunājām ar kosmetoloģi ne tikai ādas problēmu jautājumus, bet arī to, ko darīt pēc dzemdībām, lai atgūtu formu un citus sievišķīgus jautājumus.

 

 

Tad sekoja, manuprāt, arī gana noderīga un interesanta lekcija - Philips Avent produktu prezentācija. Tā kā es gaidu pirmo bērniņu, man patika beidzot aptaustīt un apskatīt manus nākotnes „cīņubiedrus” – dažādus knupīšus, pumpīšus, pudelītes utt.:)

 

 

Pēdējā lekcija bija visaizraujošākā – mēs uzzinājām visu, kas katrai svarīgs par dzemdībām. Paldies lieliskajām Jūrmalas slimnīcas vecmātēm par jauko un sirsnīgo tikšanos! Piemēram, pāris noderīgākās atziņas – topošajām māmiņām attiecībā uz dzemdībām nevajag salīdzināt, nevajag savākties viedokļus, jo katras dzemdības tomēr ir unikālas! Noteikti noder kursi, kuros māca pareizi elpot. Tāpat nav jābaidās, ka stacionārā beigās tāpat viss notiek „uz krēsla” – nebūt nē , grūtniecei tiek sagādāti visi nepieciešamie apstākļi, ja vien viņa vēlas. Un ļoti svarīgi atcerēties - ar kādām domām un attieksmi Tu dodies uz stacionāru, ar tādu attieksmi tevi sagaidīs personāls, jo arī ārsti ir tikai cilvēki un cenšas Tev sniegt labāko, kas ne vienmēr var saskanēt ar Tavu personīgo viedokli.

 

 

Protams, es šeit nevaru uzskaitīt visas atziņas, ko guvu no pēdējās lekcijas, tāpēc jo īpaši aicinu topošās māmiņas apmeklēt šo lekciju – noderīgi, jo īpaši tām, kuras neplāno apmeklēt vecāku nodarbības.

 

 

Kopumā var pateikt lielu paldies visām nodarbības vadītājām un Māmiņu klubam par lielisko tradīciju. Vairāku stundu garumā varēju izbaudīto ne tikai to, cik jauki ir būt grūtniecei , bet arī to, ka esmu šeit saprasta.:)

 

 

Paldies par jaukajām un noderīgajām dāvaniņām!

 

Liene

 

Atnāc arī TU uz 29.janvāra Grūtnieču dienām! Ieskaties un piesakies ŠEIT!