Lielākā daļa pašvaldību neapmaksā papildus potes

Lielākā daļa pašvaldību neapmaksā papildus potes

16. Mar 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Paldies visiem, kas piedalījās aptaujā par pašvaldību apmaksātajām potēm. Kā izrādās, lielākā daļa pašvaldību papildus vakcīnas neapmaksā.

33% aptaujāto ir nezinoši par to,vai pašvaldība papildus apmaksā kādas vakcīnas, tomēr no respondentiem 52% bija tādi,kas atzina, ka neapmaksā nevienu vakcīnu. Pret dzemdes kakla vēzi vakcināciju bez maksas veicot Mārupē, Kandavā, Jūrmalā un Olainē, pret rotavīrusu - Mārupē, pret A, B hepatītu- Jūrmalā, pret ērču encefalītu- Kandavā, Baldones novadā, Krimuldas novadā, Madonā, Olainē, Rēzeknē.

Taujātas, pret kurām vakcīnām vēlētos,lai pašvaldība apmaksā vakcīnas, 71,7% atbildēja, ka vēlētos, lai tiktu apmaksāta vakcīna pret rotavīrusu, 86,1% vēlas bezmaksas vakcīnu pret ērču encefalītu, 46,5%- pret A un B hepatītu, savukārt 36,7% vēlētos apmaksātu vakcīnu pret cilvēka papilomas vīrusu jeb dzemdes kakla vēzi vecākām meitenēm.

Māmiņa, kuras e-pasts sākas ar e_vismane@...,

saņems ielūgumu uz Leļļu teātra izrādi Mazā Nāriņa 25.martā.

Gaidīsim pēc ielūguma Vīlandes ielā 1-9 (ieeja no Elizabetes ielas) līdz 24.martā!

Savukārt otra laimīgā- māmiņa,kuras e-pasts sākas ar liene_baumane@...

tiek pie Zvaigznes ABC grāmatas "Burvju meitenes"!

Par grāmatu vairāk uzzini šeit!

Burvju meitenes ir ļoti populāri tēli mangās jeb japāņu komiksos. Juki, Aiko un Sakura – trīs draudzenes, personības ar spilgtu raksturu – ikdienā dzīvo pavisam parastu dzīvi: mācās skolā, sapņo par puišiem un reizēm strīdas ar vecākiem. Tomēr, kad viņu ierasto pasauli apdraud kāds tumšs un baismīgs spēks, meitenes pārvēršas par brīnumainām būtnēm, kam piemīt pārdabiskas spējas. 
Šajā grāmatā pastāstīts, kā burvju meiteņu gaitas un varoņdarbus attēlot krāšņos zīmējumos. Ievaddaļā autore iepazīstina ar zīmēšanas materiāliem, bet turpmākajās lappusēs soli pa solim māca zīmēt īpatnējo mangu tēlu sejas izteiksmi un augumu, īpaši akcentējot skolnieču pārtapšanu par burvju meitenēm. Grāmatā paskaidrots, kā zīmēt arī noslēpumaino svešinieku, kurš dažkārt palīdz meitenēm, un burvju līdzgaitniekus, piemēram, Pundurpūķi vai Lidkāmi.