Kino "Rīga" uz lielā ekrāna - operfilma "Bohēma"

Kino "Rīga" uz lielā ekrāna - operfilma "Bohēma"

26. Nov 2010, 14:06 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

3. martā plkst. 19.00 Džakomo Pučīni nemirstīgā opera lielbudžeta pilnmetrāžas mākslas filmā, ko režisējis Amerikas kinoakadēmijas balvai nominētais Roberts Dornhelms, būs skatāma uz kino „Rīga” lielā ekrāna. Titullomās – operas „sapņu pāris” soprāns Anna Ņetrebko un tenors Rolando Vilazons.  Pirms operfilmas - tulkotāja un operu eksperta Raimonda Auškāpa un kultūras projektu producentes Indras Rubenes komentārs.


"Režisora Roberta Dornhelma uzmanības centrā ir zvaigznes Ņetrebko un Vilazons, kuru fantastiskā stāja caurvij filmu. Te ir vieta skaļām emocijām, spēcīgām balsīm, lielajai operai un lieliskam kino," raksta viens no galvenajiem Vīnes dienas laikrakstiem.

 

Kaut gan scenogrāfija un kostīmi ir reālistiski, Dornhelms uzbur sapņainu noskaņu, jaucot krāsainas un melnbaltas atmiņu ainas, izmantojot neparastas pārplūdes un citus specefektus.

 

Operas sižets aizved skatītāju uz Parīzi laikā ap 1830. gadu. Četri draugi mitinās nabadzīgā jumtistabā. Viņi ir trūcīgi, taču ar možu garu: dzejnieks Rūdolfs, gleznotājs Marsels, mūziķis Šonārs un filosofs Kolēns. Ir Ziemassvētku vakars, un draugi nolemj to nosvinēt savā iecienītajā krogā - Café Momus. Pārējie aiziet, bet Rūdolfs paliek, lai pabeigtu rakstu. Pie durvīm klaudzina - kaimiņiene Mimī lūdz aizdedzināt nodzisušo sveci. Viņas skaistums apbur Rūdolfu. Tā ir mīlestība no pirmā skatiena!

 

Mīlētāji dodas uz Café Momus, kur satiek Rūdolfa draugus un Marsela bijušo mīļāko Mizeti, un visi pavada līksmu vakaru. Taču Rūdolfa un Mimī bezrūpīgais noskaņojums drīz vien gaist un viņu mīlestība piedzīvo nopietnus pārbaudījumus...

 

“…aizgrābjoša dramatiskā un emocionālā ziņā… pārpilna ar šābrīža pašiem labākajiem vokālajiem talantiem…režisors Roberts Dornhelms spējis ne vien palikt uzticīgs Pučīni stāstam, bet arī pievienot operai jaunu aizraujošu un enerģisku dimensiju..." - Opera Now Magazine

 

“Dornhelma klejojošā kamera, vērīgie salīdzinājumi un rūpīgais darbs ar izpildītājiem izceļ pirmavota asprātību un kaislīgumu veidos, kas šķiet visnotaļ kinematogrāfiski...šī patiesi ir mūsu laiku Bohēma…" - The Sunday Telegraph

 

Operfilmas garums: 1 st. 40 min.

Durvis atvērtas no plkst. 18:00.

Biļetes kino "Rīga" un "Biļešu serviss" kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv.

Organizēts sadarbībā ar Emerging Pictures.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

Super, nevaru sagaidīt! Es iešu! Nekad neesmu bijusi uz operas izrādi kinoteātrī, bet cik dzirdēts no atsauksmēm, ir ļoti labi!