Kas jādara, lai uzlabotos Latvijas ģimeņu dzīve?

Kas jādara, lai uzlabotos Latvijas ģimeņu dzīve?

25. Jul 2011, 15:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmo tēmu gribētu atklāt par to, kas notiek pašreiz un kas mūs sagaida..

 

Protams, ļoti gribētos ticēt gaišākai nākotnei.. Protams, kāpēc gan neticēt, jo domājot tikai negatīvas domas, nebūtu iespējams dzīvot.

 

Bet kā jums šķiet, kas mūsu valstī tuvākajos gados varētu mainīties attiecībā uz ģimenēm ar bērniem?

 

Ko Tu gribētu, lai mainās?

 

Droši vien daļai no jums prātā ienāk pabalstu jautājums. Bet kas vēl? Kas vēl būtu jādara, lai Latvijā ģimenēm  ar bērniem būtu laba dzīvošana?

 

Padomājiet! Droši vien katram ir kāda sasāpējusi problēma, kuru gribētos atrisināt..

 

Bet ja skatāmies tā globāli? Kurp pasaulei vajadzētu virzīties? Padomā radoši un idejas droši vien būs vairākas!

 

Kādu jūs redzat ģimeņu nākotni mūsu valstī?

 

Kādām pārmaiņām vajadzētu notikt vispirms?

 

Kas pašreiz sagādā vislielākās problēmas un grūtības?

 

Parunāsim un padomāsim, kāds risinājums varētu būt!

 

Jau iepriekš paldies par konstruktīvām un rosinošām atbildēm!

Māmiņu Klubs

21. Sep 2010, 16:03

Šķiet, ka joprojām aktuālās ir nebeidzamās aktualitātes - viena no primārajām ir bērna vieta dārziņā. Otrkārt, uzskatu, ka ir negodīgi samazināt vai ierobežot māmiņu algas, jo tie ir nodokļi, ko esmu maksājusi un esmu pelnījusi saņemt šo sociālo aizsardzību, kad man tā vajadzīga. Un naudiņa šajā laikā tomēr ir nozīmīga - lai mammai nebūtu jāraujas atpakaļ uz darbu tikai tādeļ, ka vairs nevar izdzīvot, jo ierastos rēķinus neviens uz šo gadu neatceļ. Tā kā daudz sanāk apmeklēt dažādus pasākumus, būtu patiešām labi, ja būtu noteikts, ka bērnam līdz skolas vecumam nav nepieciešama ieejas biļete, ja runa ir par pasākumu, kurā apmklētāji sēž un bērnu var turēt klēpī. Pretējā gadījumā forši pasākumi, kas maksā lielāku naudiņu, kļūs diezgan nepieejami visiem ģimenes locekļiem.

21. Sep 2010, 14:28

gribētos jau daudz ko tikai vai to sagaidīsim strādāsim melnām mutē trakāk kā vergi un tikai pa minimālo algu un bērniem tās bērnu naudas ar smieklīgas pat pa 8 ls nesanāk kurpes un kur nu vēl pārējais tāpēc jau nedzemdēju bērnus lai saņemtu naudu bet lai tiktu novērtēts Latvijā kad ir cilvēkos prieks un palielinās dzimstība un tā nav māksla paņemt kredītus un tie arī jātdod ja vari atdot tad tik sākas,cenas tik ceļas un algas nē kāpēc tad tā godīgi man pat te negribas palikt jo citur pasaulē izturas taka pret cilvēkiem

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

Jā, gribētos, lai jūs būtu aktīvākas šajā jautājumā. Rīt tiekos ar Labklājības ministriju. Jūsu stāsti un ieteikumi tiešām noderētu