Jo vairāk dara, jo vairāk arī spēj paveikt!

Jo vairāk dara, jo vairāk arī spēj paveikt!

06. Apr 2010, 10:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nolēmu padalīties ar savu pieredzi un, iespējams, arī iedrošināt kādu jauno māmiņu lieliem un skaistiem darbiem! Esmu Elīna, šobrīd audzinu divus puikas – Robertu (2,9g) un Ernestu (7mēn). Tikko palaidu vecāko puiku uz dārziņu, savukārt ar jaunāko dzīvojos pa māju, audzēju dārzeņus ziemai un realizēju savu projektu – Meistardarbs.lv.

 

Meistardarbs.lv ir sludinājumu portāls, kurā ikviens sirdī un darbos radošs cilvēks vai organizācija var tirgot savus roku darinājumus un produkciju bez dalības vai starpniecības maksas.

 

Varētu teikt, ka, radot darbavietu sev, dodam iespējas simtiem citu cilvēku gūt papildus ienākumus ar savu vaļasprieku un sirdslietām. Savukārt  Latvijas faniem tā ir īsta zelta bedre atrast šeit, Latvijā, tapušas lietas bez veikala uzcenojuma - tieši no preces radītāja rokām. Te var atrast īstas lauku tortes, interesantas rotas, bērnu apģērbu, krāšņus aksesuārus un daudz ko citu – iegūt labas dāvanas un palutināt sevi ar kādu īpašu, ar sirds siltumu tapušu lietu.

 

Ideja par savu uzņēmumu brieda jau sen – gribējās strādāt pašai sev un skaistas idejas vārdā. Taču vienmēr citas prioritātes bija svarīgākas par šo, arī darba vietā ik pa laikam gāja tīri labi un domāt par alternatīvu nebija iemesla.

{pic:1}

Elīnas zelta gabaliņi.

 

Brīdī, kad paliku stāvoklī ar savu pirmo puiku Robertu – mana pasaule apgriezās ar kājām gaisā. Bija laiks padomāt, paskatīties sev apkārt un pārskatīt savus plānus tuvākai nākotnei. Sapratu, ka vai nu tagad vai nekad – ja atgriezīšos atpakaļ savā darbā, tad saņemties tādam dullam lēcienam diez vai sanāks.

 

Un tā gadījās, ka tā brīža manas sajūtas par kaut ko sava radīšanu sakrita ar manas labākās draudzenes Ilzes plāniem un nolēmām rīkoties kopā. Tad tik sākās prāta un ārprāta vētras, tirgus izpētes un draugu aptaujas. No sākotnējās idejas par suvenīru veikaliņu mēs nonācām garu ceļu līdz šī brīža idejai -Meistardarbam.

{pic:2}

Programmētāja Ilze.

Brīdī, kad idejas plānošana jau sāka iegūt konkrētas aprises, pieteicās mans otrs puika Ernests. Un tā – ar savu Robertu un lielo vēderu kopā radījām mājas lapas maketu – es tusnēju un elsu, bet mana Ilze ar mūsu programmētāju aktīvi diskutēja. Tas bija un joprojām ir interesants un dinamisks laiks, tomēr arī nākas sadalīt uzmanību starp bērniem un projektu.

 

Pats grūtākais laikam visā šai procesā bija pati uzdrīkstēšanās lēcienam – vienmēr likās, ka idejai kaut kas pietrūkst, ka līdzīgu variantu ir daudz un vai cilvēkiem vispār patiks. Bijām dzirdējušas, lasījušas un skolā mācījušās, ka noteikti savas zaļās idejas ir jānodemonstrē tuvākajiem radiem, draugiem un paziņām – un to arī izdarījām un noteikti iesaku arī pārējām – kaut arī ir reāla iespēja saņemt nesaudzīgu kritiku, tomēr lai tā kritika atnāk ātrāk un no uzticamiem cilvēkiem, nekā tad, kad ir ieguldīta nauda, projektu realizējot.

 

Par lapas starta datumu izvēlējāmies dienu, kad Brīvdabas muzejā norisinājās gadskārtējais gadatirgus – ar mērķi dalīt mūsu vizītkartes muzeja tirgotājiem, tādā veidā sniedzot pirmo publisko informāciju par sevi. Taču – ak vai – pašā vakarā pirms Lielās Gadatirgus dienas nejauši atklājām, ka vizītkartēs ir kļūdaini norādīta lapas adrese! Un tā līdz 3iem naktī, bērniem saldi šņākuļojot blakus, pārlabojām visas vizītkartes.

 

Kopš portāla atklāšanas brīža esam saņēmušas daudz atzinības un pateicības vārdus – tie ļoti uzmundrina un liek rosīties arvien tālāk. Jau šobrīd varam priecāties par vairāk nekā 2000 dažādām precēm Meistardarbs.lv katalogā. Patlaban strādājam pie vairākiem portāla papildinājumiem, kā arī maksas pakalpojumu ieviešanas. Idejas un plānu ir daudz, kaut izdotos tās visas realizēt.

 

Es noteikti iesaku visām jaunajām mammām – ja vien ir idejas un vēlme darboties, šīs idejas arī realizēt – jo parasti jau pēc kāda laika nožēlo to, kas nav izdarīts vai sasniegts, bet labos darbus ir patīkami atcerēties un pieminēt. Jo vairāk dara, jo vairāk arī spēj paveikt!

 

Vairāk informācijas:  www.meistardarbs.lv

Pastāsti par savu aktīvo darbību arī Tu un iedrošini citas māmiņas! Sūti savu stāstu uz kristine@maminuklubs.lv! Gaidīsim arī interesantus stāstus PAR JEBKO sadaļai Māmiņa - reportiere.

rita123 rita123 09. Sep 2009, 09:00

Super!😀Malaces😀

Muuna Muuna 08. Sep 2009, 19:58

patiešām skaisti un oriģināli darbi 😀

08. Sep 2009, 15:21

tiešām malaces😀

08. Sep 2009, 14:08

malacitis maminja, ka spej apvienot darbu ar diviem mazuljiem!!!!!
😀😀😉

rita123 rita123 09. Sep 2009, 09:00

Super!😀Malaces😀

Muuna Muuna 08. Sep 2009, 19:58

patiešām skaisti un oriģināli darbi 😀

08. Sep 2009, 15:21

tiešām malaces😀

08. Sep 2009, 14:08

malacitis maminja, ka spej apvienot darbu ar diviem mazuljiem!!!!!
😀😀😉

08. Sep 2009, 12:28

Ļoti, ļoti liels prieks par Jums 😀