JL prasa Purnei skaidrot bezdarbību jauno ģimeņu atbalstam

JL prasa Purnei skaidrot bezdarbību jauno ģimeņu atbalstam

06. Jan 2010, 16:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Partijas Jaunais laiks (JL) Saeimas frakcijas deputāti iesnieguši pieprasījumu labklājības ministrei Ivetai Purnei, prasot skaidrot bezdarbību jauno ģimeņu atbalstam.

Bērnudārzu trūkuma jautājums netiek risināts, un pašvaldības ierobežoto līdzekļu dēļ nespēj situāciju uzlabot, tādēļ valsts iejaukšanās ir ļoti nepieciešama. Taču līdz šim Purne šajā jautājumā nav izrādījusi nekādu iniciatīvu un vēlmi palīdzēt jaunajām ģimenēm, norāda JL.

JL aicina Purni skaidrot, kādus risinājumus viņa saredz sarežģītās bērnudārzu trūkuma problēmas risināšanai. Tāpat JL vēlas uzzināt, kad ministre plāno rīkoties, lai uzlabotu vecāku situāciju bērna otrajā un trešajā dzīves gadā, kā arī to, cik lieli finanšu līdzekļi nepieciešami bērna kopšanas pabalsta ieviešanai bērna otrajā un trešajā dzīves gadā saskaņā ar JL iesniegtajiem un Saeimas komisijai nodotajiem grozījumiem

Kā zināms, JL iesniedzis priekšlikumus likumā "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu" un Valsts sociālo pabalstu likumā, kas paredz vecāku pabalstu par bērna kopšanu jeb tā saukto "māmiņas algu" maksāt līdz bērna trīs gadu vecumam. Sagatavotie priekšlikumi paredz, ka vecāki bērna kopšanas pirmajā gadā saņems pabalstu 70% apjomā no vidējās algas, par ko veiktas apdrošināšanas iemaksas, otrajā gadā - 60%, bet trešajā - 50% no iepriekš saņemtās algas. Sociāli neapdrošinātām personām vecāku pabalsts bērna pirmajā dzīves gadā būtu 70% no valstī noteiktās minimālās algas, otrajā gadā - 60% un trešajā gadā - 50% no minimālās algas.

LETA

27. Oct 2008, 14:49

Gribētos gan dzirdēt paskaidrojumu!?