Jelgavā Uzvaras parkā 4. starptautiskais smilšu skulptūru festivāls!

Jelgavā Uzvaras parkā 4. starptautiskais smilšu skulptūru festivāls!

19. Apr 2011, 12:02 Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK

No 16. līdz 18.jūlijam Jelgavā Uzvaras parkā notiks 4.starptautiskais smilšu skulptūru festivāls, kurā piedalīšoties 15 profesionāli tēlnieki no dažādām valstīm.

 

Festivāla rīkotāji – aģentūra «Kultūra» – norāda, ka tas varētu būt ceļojums laikā pie hercoga Jēkaba. Festivāla laikā taps ne tikai konkursa darbi, bet arī papildus smilšu mākslas objekti, kuru sagatavošanas darbus Uzvaras parkā sākusi ceļu būvniecības sabiedrība «Igate». Konkursa darbu un pārējo smilšu skulptūru veidošanai tiks izlietotas 450 tonnas smilšu.

Smilšu skulptūru konkursam saņemti 40 pieteikumi, no kuriem dalībai festivālā žūrijas komisija atlasīja 15 profesionālus tēlniekus no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Nīderlandes, Īrijas, Itālijas, Bulgārijas, Ukrainas, Lielbritānijas, Spānijas un Ungārijas. Festivāla laikā dalībnieki veidos skulptūras par tēmu "Ceļojums laikā".

 

 

Latviju festivālā pārstāvēs Sandis Kondrāts.

 

 

Festivāla laikā taps ne tikai konkursa darbi, bet arī papildu smilšu mākslas objekti, kuru priekšdarbus šodien Uzvaras parkā sākusi ceļu būvniecības sabiedrība "Igate",

 lai jau nākamnedēļ mākslinieki varētu iesākt Smilšu bāra veidošanu, kā arī skulptūru ekspozīcijas lielāko objektu - hercoga Jēkaba jubilejas skulptūru.

01. Jul 2010, 14:49

Man arī patika, skaisti mākslas darbi no smiltīm uztaisīti bija!

taschinka taschinka 01. Jul 2010, 14:26

Vienam cilvekam 2 ls,mums 4ls izmaksaja,ja patika,gan mums gan delam,bet vareja mzliet letak,tomer cilvekiem ta ir ka ir ar naudu.Mes nekad uz vietas neko neperkam,ne dzert ne est,jo tur ir daudz dargak,tadel nemam lidzi,lai delam ari butu kads gardums.

taschinka taschinka 01. Jul 2010, 11:29

mes bijam pagajusaja gada.