Izvēloties īsto dzemdību nodaļu, galvenais ir sievietes pašsajūta!

Izvēloties īsto dzemdību nodaļu, galvenais ir sievietes pašsajūta!

12. Jun 2011, 18:35 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ne mazāk svarīgi par pūriņa lietu sagādāšanu gaidāmajam mazulim ir dzemdību vietas izvēle, kurā pasaulē nāks Tavs un Tava partnera mazulis!

 

Lai uzzinātu vairāk par dzemdību nodaļām Rīgā un Jūrmālā, topošās māmiņas šodien bija ieradušās uz Grūtnieču dienu! Prieks redzēt Māmiņu Klubā arvien jaunas sejas, kas liek noprast- bērniņi dzimst un dzims vēl!

 

Jā, dzemdēšanas iespējas šodien ir visai plašas- dzemdības mājās vai slimnīcās. Un arī katram šim veidam ir vēl variācijas. Māmiņu Kluba grūtnieču dienā speciālisti vairāk stāstīja katrs par savu dzemdību nodaļu, bet neatteica atbildēt arī uz kādu jautājumu, kas saistīts ar topošās māmiņas bažām.

 

Šodien vienuviet varēja iepazīties ar Rīgas Dzemdību namu,  Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas Grūtniecības patoloģijas un dzemdību nodaļu, Ģimenes centra klīniku, kā arī Jūrmalas slimnīcas dzemdību - ginekoloģijas nodaļu.

 

Katra vecmāte un ārste uzsvēra, ka galvenais, izvēloties dzemdības vietu, ir vadīties pēc sievietes pašsajūtas, vai viņa tur jutīsies labi. Un kā gan labāk to izdarīt kā doties un iepazīties ar dzemdību nodaļu. Iepazīšanās ar vidi un personālu var palielināt sievietes uzticības, komforta un drošības līmeni, tāpēc droši zvani uz interesējošo dzemdību nodaļu, lai jau tuvākajā laikā uzzinātu sīkāk par dzemdēšanas kārtību tajā!

 

"Nebaidies uzdot jautājumus!" šādu iedrošinājumu sniedza Grūtnieču dienas speciālisti! Ja klusēsi, jautājums paliks neatbildēts un šaubas var palielināties!

 

Sīkāk par tēmām, kas tika apskatīti Grūtnieču dienā, lasi jau drīzumā www.maminuklubs.lv, bet pagaidām neliela fotoreportāža!

 

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas Grūtniecības patoloģijas un dzemdību nodaļas vecākā vecmāte Signe Irša.

 

Ģimenes centra klīnikas vecmāte Inese Kampuse.

Jūrmalas slimnīcas dzemdību - ginekoloģijas nodaļas vadītāja Jolanta Bārbale- Mālniece

3

Rīgas dzemdību nama vecmāte Baiba Zelka

 

 

 

Uz tikšanos septembrī!

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas Grūtniecības patoloģijas un dzemdību nodaļas