Individuāli ziedotāji saziedo vairāk nekā 500 latu bērniem bāreņiem un

24. Jan 2012, 09:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

18 dienu laikā individuāli ziedotāji saziedo vairāk nekā 500 latu Valsts Sociālās aprūpes centra filiālē “Rīga” mītošo bērnu bāreņu un invalīdu atbalstam.

 

Apvienojoties vairākiem entuziastiem sociālajā tīklā Twitter, īsi pirms Ziemassvētkiem aizsākās akcija “Palīdzēsim”, kuras mērķis bija vākt līdzekļus Centra bērnu un zīdaiņu nodaļai tik vajadzīgo autiņbiksīšu iegādei. Akcija noslēdzās šī gada 1. janvārī un par saziedotajiem līdzekļiem izdevās uz centru aizvest vairāk nekā 3500 autiņbiksītes, 370 ārstnieciskos piena maisījumus, kā arī nodrošināt, lai uz Ziemassvētkiem bērnus priecēs mūzika –  ziedotāji uz centru veda lietotus mūzikas atskaņotājus, lai iepriecinātu mazos.

 

“Esam priecīgi, ka šoreiz jauniešu grupa nokoncentrējās un atbildēja uz mūsu vajadzībām, uzdāvinot mums prieku un bērniem tik vajadzīgās lietas,” VSAC Rīga daktere Dagnija Ozoliņa.

 

Ziedotāju un atbalstītāju sarakstu, kā arī atskaiti par paveikto var atrast kustības “Palīdzēsim” mājaslapā: http://palidzesim.info/

 

18 dienu laikā kustībā iesaistoties 72 ziedotājiem un vairākiem atbalstītājiem, kopā tika savākti 570 lati ziedojumos, kā arī saņemts apjomīgs autiņbiksīšu dāvinājums no Cotea autiņbiksīšu ražotāja. Kustību atbalstīja arī ārsnieciskā piena maisījuma Infatrini ražotājs Nutricia, piešķirot atlaidi centram vajadzīgo maisījumu pirkumam.

 

Valsts sociālās aprūpes centra filiāle “Rīga” zīdaiņu nodaļā Kapseļu ielā nonāk pavisam mazi bērniņi bārenīši, turklāt visbiežāk tie ir dzīvu vecāku bāreņi no nelabvēlīgām ģimenēm, vai arī smagi slimi bērni, kam nepieciešama īpaša aprūpe. Pamata vajadzīgās lietas centram ir, tomēr gan autiņbiksītes, gan īpašā bērnu pārtika ir ikdienas nepieciešamība, kas ļoti ātri tērējas.

 

“Lai arī savācām necerēti lielu ziedojumu, ar to varam tikai nedaudz palīdzēt, jo centrā ik dienu vajadzīgas ap 300 piena maisījuma pudelītes un aptuveni tikpat autiņbiksītes. Aicinām tos, kam nav vienaldzīga Kapseļu ielā mītošo bērnu ikdiena, turpināt atbalstīt ar ziedojumiem,” aicina kustības iniciatori Zane Bojāre, Edgars Koroņevskis un Ieva Knāķe-Milberga. Vairāk informācijas par iespējām ziedot var atrast: http://palidzesim.info