Ilgi gaidītais MK raidījums

Ilgi gaidītais MK raidījums

07. Jan 2012, 18:52 saulux10 saulux10

Labrītiņ no rītiņ :)!

 

Nu jau atkal klāt jaunais MK kluba pēdējais raidījums, jā, jo nākamais jau būs martā un būsim iesoļojuši pavasara mēnesī. Bet kas tad īsti notika šajā raidījuma? Skatāmies: Mūs priecē un sasildīs 3 galvenās tēmas:

* Brokastis dziedošājā Annas ģimenē

*Peldam kopā ar superbēbīti Kati

*Neatliekamās palīdzības svarīgais darbs

 

 

Brokastis dziedošajā Annas ģimenē.

 

Šoreiz ciemojāmies pie Annas un viņas dziedošajiem vecākiem Janas un Artūra,dziedošajiem Mūziķiem, mamma muzicēja grupā"Crowd",bet tētis piedalās visdažādākos projektos kā arī muzicē ar savām jaukajām dāmām-sieviņu un meitiņu.Arī mazā Anna ir muzikāla un nodemonstrēja mums savas muzikālās spējas un talantus šajā pasaulē,spēlēja uz klavieru taustiņiem,mazā Anna jau bijusi uz skatuves jau tad kad bijusi mammas puncī un jau pagāšgad ārpuspunča, vai nav lieliski? Mazās Annas rīts iesākas pulstens 9 no rīta,viņas ēdienkarte ir mammas piens un auzu pārslu putra ar dažādām gardām piedevām.Arī MK vadītāja izmēģina mūzikas vingrinājumu un nu jau pie siltām kafijas krūzēm izbauda siltas sarunas par un ap mūziku. Laiku ar mazo Annu pavada ar prieku un dzīvi bez viņas nevar iedomāties,balss no dzemdībām nav mainījusi, ja vienīgi uz labo pusi, jo bals palikusi maigāka un dzidrāka, māmiņa sniedz nodarbības arī citiem un dalās savā pieredzē un netur sveci zem pūra.

*Man šajā tēmā vēl gribējās redzēt lai māmiņa pagatavotu kādu brokastu ēdienu kopā ar mums, pagatavotu savas ģimenes iecienītāko ēdienu,būtu jauki.

Bet mums ir priecīga vēsts, arī turpmāk katra mēneša pēdējā svētdienā ciemosimies brokastot pie kādas jaukas ģimenes, gaidīsim ar nepacietību ;)

 

Peldam kopā ar superbēbīti Kati ;)

 

Māmiņai Alisei ļoti patīk izbaudīt ūdens priekus, tad arī zināja ka vedīs mazo Kati uz ūdens lielo pasauli.Kate nu jau ir paaugusies un gatava doties uz savu pirmo lielo peldi.

Trenere Gunta Meldere dalās padomos kā padarīt veiksmīgu pirmo peldēšanās reizi:

*peldēšana notiek kopā ar tēti vai mammu,ar bērnu vajag runāties un padarīt apkārtējo vidi drošu un pazīstamu

*jāpielūko,lai ūdens būtu silts un bērniņam patīkams,ja būs pa aukstu, bērniņš raudās.

*Māmiņai jāizmēģina cik tālu var doties peldē, lai varētu būt droša par savu un bērniņa drošību.

*Ja Māmiņa neprot peldēt, tas obligāti jāpaziņo trenerim.

Pirms došanās baseinā ir jānoskalojas dušā un jāuzvelk speciālās peldēšanas autiņbiksītes,nu Kate var izbaudīt lielos priekus,dodoties pirmo reizi baseinā jāievēlas kāda vēlēšanās.Ar rezultātu māmiņa ir apmierināta un arī mazā Kate.kāda asara paspruka, bet tas nekas.

Peldot baseinā bērniņš:

-nostiprina muskuļus

-stiprina organisma aizsargspējas

-kā arī attīsta izturību

*Šī tēma bija interesanta, būtu jauki uzināt cik daudz un kādās adresēs atrodas baseini kur var doties ar maziem zīdaņiem veikt lielās ūdens peldes.

 

Neatliekamās palīdzības svarīgais darbs.

 

Mums ikkatram var pienākt diena, kad neatliekamās palīdzības gādīgā roka būs nepieciešama, tādēļ svarīgi ir neapjukt un būt informētai par Neatliekamās palīdzības darbu.Tad nu,kad mums ir nepieciešamība un zinām ka netiksim pašas galā un apdraudēta ir mūsu veselība zvanam uz jauno neatliekamās palīdzības telefona numuru 113 pa kuru pieņems mūsu izsaukumu um sniegs informāciju ko darīt līdz ierodas ātrā palīdzība,pazvanot vispirms sniedzam informāciju kur dzīvojam un tikai pēc tam kas noticis,pārtraukt sarunu drīkstam tikai tad kad apstiprināts mūsu izsaukums un brigāde dodas pie mums,bet labāk ļaut lai pirmie sarunu beidz ātrie.

Svarīgi izsaucot ātros piebilst ka cietušais ir mazulis, tas viņiem ir ļoti svarīgi.

Pie augstas temperatūras 38,5 mazulim ir jāiedod prettemperatūru zāles un jādzesē viņš, nekādā gadījumā netinam segās, tā mēs radam vēl lielāku temperatūru, šādā gadījumā ātros varam nesaukt.

Ātrā palīdzība obligāti jāsauc:

*pie vēdersāpēm

*krampjiem

*paātrinātas elpošanas saslimšanas gadījumā un citiem veselībai bīstamiem gadījumiem.

Ātrās palīdzības mašīna ir kā maza slimnīciņa,tādēļ māmiņām uztraukumam nav pamata, jo vis nepieciešamais atrodas šajā mašīnā.

Par ātro izsaukšanu nav jāmaksā izņemot īpašus gadījumus, kad bez tā varētu iztikt un satraukumam nav bijis pamata,bet par to jau zvana laikā paziņo ka tas būtu maksas izsaukums

* Šī tēma man bija ļoti svarīga, jo uzsakatu ka vienmēr nebūs par daudz uzzināt ko jaunu par neatliekamās palīdzības darbu, jo mūsu mazuļa veselība ir pati svarīgākā šajā pasaulē.

Bet nu tiekamies jau jaunākajā MK raidījumā nākamsvētdien Marta mēnesī,ko mēs tur uzzināsim?

*tiksimies ar MK Skaistuma dalībnieci Iloni

*Mācisimies kā pareizi veidot piena banku

*uzzināsim ko jaunu par kādu no bērniņa maņām.

ļoti priecēja nākamās nedēļas tēmas, vēlējos uzzināt kā patreizi veidot piena banku, dzirdēt ko vairāk par bērniņa maņām un protams Pavasara Skaistuma tūre,šo es izteicu un te jau ir raidījuma tēmas gatavas,tādēļ arī pārējās iesūtam recenzijas.

Uz tikšanos jau nākamnedēļ un aicinu arī citas māmiņas padalīties ar savu recenziju, un dalīties ar to kas viņiem ir paticis un ko vēlētos redzēt un jaunu uzināt.Uz prieksu māmiņas!


Noskaties 27.februāra raidījumu šeit!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:01

Sirsnīgs paldies par recenziju! Tu esi ļoti vērīga skatītāja 👍