Idejas personīgām Ziemassvētku dāvanām

Idejas personīgām Ziemassvētku dāvanām

27. Sep 2011, 20:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Viens no veidiem, kā dāvanu padarīt individuālu un sevišķi mīļu tās saņēmējam, iemūžinātos atmiņas mirkļus no digitālas bildes, kas skatāma datora ekrānā, padarīt taustāmu – fotogrāfijas, fotogrāmatas, kanvas vai kalendāra formā.

 

Idejas dāvanām piedāvā Picture Happy. Stāsta eksperts Māris Āķītis.

 

Piereģistrējoties kā Picture Happy lietotāja, vari izvēlēties jebkuru no individuāli pagatavojamām dāvanām. Tā var būt iepriecinājums gada nogales svētkos vecākiem, mīļotajam vīrietim, draudzenēm vai varbūt pat pašai sev! Tev atliek vien izvēlēties, kuru no personalizētajām dāvanām gatavosi. Un tad ķerties pie bilžu atlases.

 

Ja nolem, ka vēlies izveidot fotogrāmatu

Zini, tā nav vienkāršs foto albums, kurā saliktas bildes, bet gan poligrāfiski (gluži kā glancētie žurnāli) iespiesta grāmata. Vari izvēlēties to veidot no cietajiem vai mīkstajiem vākiem, veidot to uz 20 vai pat 70 lapām. Piemeklēt sev vēlamo dizainu, vāka noformējumu un pat lapas krāsas, kā arī pašai ierakstīt zem bildēm sev vēlamos komentārus. Tā ir tikai tava pilnīgi brīva izvēle.

 

Vienīgi atceries, ja gribi, lai kāda no bildēm ir visas A4 lapas lielumā, tai ir jābūt ar pietiekamu izšķirtspēju. Kvalitatīva bilde sanāks, ja fotogrāfijas izšķirstpēja uz datorekrāna būs 300 dpi (punkti uz collu). Citādāk bilde fotogrāmatā var būt graudaina. Kā pašai noteikt, cik punkti ir tavai bildei? Vari vadīties arī no megapikseļu daudzuma. Ja fotogrāfija ir septiņu līdz 10 megapikseļu liela, tad viss kārtībā. To vari iekadrēt arī pa visu lapu.

 

Ja nolem gatavot nākamā gada kalendāru

Vari nesatraukties – pašai kalendāra makets, datumi un mēneši nebūs jāskaitļo, jāzīmē un jāmaketē. Picture Happy jau ir izveidojuši septiņus kalendāru maketus (četrus sienas, bet trīs galda pāršķiramos). Tev tikai atliek vajadzīgajās vietās pievienot bildes, izveidot individualizētu dizainu un viss gatavs. Jaukākais, ka šajā kalendārā vari iekrāsot arī savas īpaši svinamās dienas – savu un savas ģimenes, draugu un pat darba kolēģu dzimšanas dienas, vārda dienas, īpašās tradīcijas. Šādi nekad neaizmirsīsies kāda svētku diena, kas piekritīsi taču nereti gadās, ja nav atgādinājuma par tuvojošiem svētkiem.

 

Ja gribi dāvināt kanvu

Kanva – tā ir no fotgrāfijas veidota glezna, kas drukāta uz auduma. Tieši šīs dāvanas gatavošanai vislielākā uzmanība jāpievērš fotogrāfijas izmēram. Jo lielāku kanvu izvēlies, jo lielākai jābūt fotogrāfijas izšķirtspējai. Ja kaut kas ar bilžu iesūtīšanu noies greizi (vai nebūsi pareizi noteikusi bildes kvalitāti) ar tevi sazināsies speciālists no Picture Happy. Viņš izstāstīs, ka bilde ir par mazu (tā ir biežāk pieļautā kļūda!) un ieteiks iesūtīt citu bildi vai arī gatavot mazāka izmēra kanvu.

 

Fotoizdrukas

Par tām jau šķiet viss ir skaidrs, jo fotoizdrukas ir vissenākais Latvijas foto tirgus produkts. Vari pasūtīt klasiska izmēra bildes vai arī bildes XXL izmērā. Izvēlēties glancētas vai matētas. Tā kā Picture Happy piedāvā klientiem pašiem kadrēt iesūtītās bildes (nesatraucies, nav nekas sarežģīts, jo pie kadrēšanas tev palīdz datorporgamma), tad iespējams pasūtījumu veikt par ļoti draudzīgu cenu. Ja pasūti 300 un vairāk bildes, viena izmaksās tikai 6,5 santīmus. Iepriecinoši, vai ne?

 

Un vēl viena lieta, kas obligāti jāievāro! TERMIŅI! Picture Happy savus produktus izgatavo piecu līdz septiņu darba dienu laikā. Dāvanu iegādes un gatavošanas procesu neatliec uz pēdējo brīdi!

 

Vairāk informācijas par katru no produktiem, ieteikumus un speciālistu padomus Sieviešu Klubā lasi jau tuvākajā laikā. Papildus informācija www.picturehappy.lv. 

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

Māmiņu Kluba diskusijai:

Kuru no Picture Happy piedāvājumiem tu gribētu izmēģināt?

 

28. Nov 2010, 23:12

Esmu jau izmēģinājusi visus Picture Happy piedāvātos variantus (foto izdrukas, lielformāta foto, kanvas, kalendārus, fotogrāmatas cietos un mīkstos vākos). Kvalitāte tiešām laba!
Šobrīd veidoju fotogrāmatu par meitiņas kristībām (jauka dāvana mīļajiem vecvecākiem Ziemassvētkos) 😀