Mūsu ģimenē augļus ēdam daudz, bet svaigus dārzeņus varētu tomēr ēst vairāk. Sastādīju ēdienkarti, kurā būtu svaigi augļi un svaigi dārzeņi. Ēdienkarte ir sastādīta piedāvājot augļus un dārzeņus, kas ir tagad rudenī. Mums patreiz ir ļoti iecīenītas rudens avenes, āboli un ķirbji. Daudz izmantojam zaļumus, dilles, pētersīļus, selerijas.
Pirmdiena
Brokastis
Auzu pārslu biezputra ar svaigām avenēm, sviestmaize ar sieru, kumelīšu tēja.
Otrās brokastis
Zemeņu – banānu piena kokteilis.
Pusdienas
Ķirbju biezzupa ar grauzdiņiem, maltā gaļa ar makaroniem, burkānu – ābolu - puravu salāti, dzērveņu morss.
Launags
Kellogs pārslas ar pienu, ābols un kivi
Vakariņas
Dārzeņu sautējums ar teļa gaļu, svaigu tomātu un gurķu salāti, svaiga burkānu sula.
Otrdiena
Brokastis
Omlete, sviestmaize ar svaigu gurķi, piparmētru tēja.
Otrās brokastis
Dažādi augļi ar jogurtu.
Pusdienas
Vista zupa, kartupeļu sacepums ar gaļu, svaigu kāpostu – burkānu salāti, ābolu kompots.
Launags
Ābolu uzpūtenis ar pienu, banāns
Vakariņas
Gulašs ar rīsiem, biešu – ābolu salāti, tēja.
Trešdiena
Brokastis
Griķu biezputra ar svaigām mellenēm, ķimeņu tēja.
Otrās brokastis
Biezpiens ar augļiem.
Pusdienas
Biešu zupa, ķirbju pankūkas ar krējuma – zaļumu mērcīti, ķiršu kompots.
Launags
Pupiņu, tomātu, šķiņķa salāti, maize, bumbieris.
Vakariņas
Kotlete ar kartupeļiem, burkānu – puķkāpostu salāti, tēja. Āboli
Ceturtdiena
Brokastis
Piecu graudu biezputra ar zemenēm, siera nūjiņa, kakao.
Otrās brokastis
Olā cepta maizīte, ābolu – burkānu - ķirbju sula.
Pusdienas
Dārzeņu biezzupa ar grauzdiņiem, vistas karbonāde ar makaroniem, burkānu- saulespuķu sēklu salāti, upeņu dzēriens.
Launags
Svaigi ceptas bulciņas, piens, banāns.
Vakariņas
Sautēta truša gaļa ar dārzeņiem, ābolu – puravu salāti, tēja.
Piektdiena
Brokastis
Biezpiens ar tomātu un krējumu, maizīte, zaļā tēja.
Otrās brokastis
Sablenderēts augļu kokteilis.
Pusdienas
Frikadeļu zupa, plovs, kolrābju – puravu salāti, žāvētu augļu kompots.
Launags
Plānās pankūkas ar svaigām zemenēm, piens.
Vakariņas
Burkānu un zaļo zirnīšu sautējums ar vistas fileju, seleriju - ābolu salāti, tomātu sula.
Sestdiena
Brokastis
Vārīta ola, graudu maizīte ar sviestu, tomāts, tēja.
Otrās brokastis
Rīsu krēms ar augļiem.
Pusdienas
Zirņu zupa, cepeškrāsnī cepta karpa ar sieru un kartupeļiem, burkānu – pupiņu - ķiploku salāti, manna ar dzērveņu ķīseli.
Launags
Vinegrets ar maizi, cepeškrāsnī cepti āboli ar biezpiena masu vidū.
Vakariņas
Dārzeņu piena zupa, sablenderēts banāns, zemenes, mellenes.
Svētdiena
Brokastis
Rīsu – ķirbju biezputra ar bumbieri, kakao.
Otrās brokastis
Dažādi augļu gabaliņi un ogas pārlieti ar vaniļas mērcīti.
Pusdienas
Skābeņu zupa, pildīta vista ar pupiņām un ananāsiem, ceptiem dārzeņiem, tomātu – gurķu salāti, jogurta krēms ar augļu ķīseli
Launags
Biezpiena plācenīši ar krējumu, kivi, tēja.
Vakariņas
Aknu mērce ar griķiem, baklažānu – tomātu – ķiploku salāti, āboli.
Tāda varētu izskatīties mana piedāvātā ēdienkarte.
Auzu pārslu biezputra ar rudens avenēm.
Ābolu - burkānu - puravu salāti.
Pildīta vista ar pupiņām un ananāsiem.
Jogurta krēms ar augļu ķīseli.
Ābolu, burkānu, ķirbju sula.
Pavasarī un vasarā protams, ka mūsu ēdienkartē ir salāti redīsi, spināti rukola, dažādi zaļumi.
Šī ēdienkarte, kā jau sākumā minēju sastādīta atbilstoši patreizējam gadalaikam - rudenim.
Ceru, ka Jums noderēs!
Man ir liela ģimene un jāgatavo, lai visiem būtu ko ēst, vīrs bieži vien nepaēd pusdienas darbā, tad nu viņam noteikti vajag kārtīgas vakariņas. Arī lielie bērni prasa kārtīgu ēdienu, jo no skolas un pulciņiem atnāk ap 17.00, skolā ēduši tikai skolas pusdienas, tā ka vakariņas grib kārtīgas. Šī ēdienkarte ir vairāk tad, kad visi vairāk dzīvojas pa māju, tad arī pusdienās divi ēdieni, brīvdienās vienmēr gatavoju saldos. Mazais protams tik daudz neēd.
Nu, ja es tik daudz dienā apēstu, es pārsprāgtu! Vakariņās pusdienu ēdienus?