Dzemdību sagatavošanas kursus sāk apmeklēt Diānas Zandes meita Alise!

Dzemdību sagatavošanas kursus sāk apmeklēt Diānas Zandes meita Alise!

27. May 2011, 10:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad uzzinājām, ka mūsu ģimenē gaidāms pieaugums, jau laikus sākām domāt par vecāku sagatavošanas kursu apmeklēšanu.

 

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM, AIZPILDOT ANKETU!

 

{smallpic:1}

Lielisks likās Māmiņu kluba piedāvājums ar saistošu lekciju ciklu – pirmsdzemdību sagatavošanas kursi. Mēs ar bērniņa tēti Arvīdu gaidām mūsu pirmo mazuli – meitiņu septembra otrajā pusē, tādēļ šos kursus sākām apmeklēt augustā.

 

Ejot uz pirmo lekciju domāju, ko man tā dos, kādu informāciju es sagaidu, kāda būs atmosfēra, vai es varēšu tik ilgi nosēdēt un vai tur būs ūdens ko padzerties.

 

Ierodoties Māmiņu kluba telpās, pirmais iespaids ir ļoti patīkams – Jūgendstila ēkas telpa ir plaša un gaiša, ir logs, pie kura veikli atrodam vietu, kur apsēsties. Katrs pāris, ierodoties, saņēma arī mazas, bet jaukas dāvaniņas no Māmiņu kluba sadarbības partneriem. Uz grīdas ir salikti košie spilveni un lielās bumbas, kas ir ļoti labi atslābināšanās palīglīdzekļi ilgāk sēžot un nogurstot – lekcijas vidū arī es ļāvos ķisenu valdzinājumam, lai atbalstītu savu muguru.

 

Pamazām telpa piepildījās ar jaunajiem topošajiem vecākiem – kopā esam sanākuši ap 12 pāru.

{smallpic:2}

Pirmā lekcija ir ievadlekcija par grūtniecības norisi, kuru pasniedz Latvijas Ģimenes centra vecmāte Inese Kampuse. Inese ar savu pozitīvo attieksmi pret klātesošajiem uzreiz atbrīvoja no saspringuma, iepazīstināja ar sevi un savu darbu, kā arī rosināja pāru sapazīšanos savā starpā – kā nekā vēl vairākas lekcijas kopīgi visi apmeklēsim. Jau pēc Ineses ievadrunas saprotu, ka lekcija būs ļoti interesanta un pat ar vieglu humora pieskaņu, kas padara informācijas uztveršanu daudz vieglāku.

 

Šajā lekcijā tika pārrunāta tēma – grūtniecība. Runājām par ēšanas paradumiem – ko var, vajag ēst, par aktivitātēm – to, vai ir kādi būtiski aizliegumi. Patīkami bija tas, ka Inese uzsver to, ka grūtniecība taču nav slimība un mēs visu varam darīt, kamēr vien jūtamies labi.

 

Inese sīki un smalki izstāstīja par svara pieaugumu grūtniecības laikā un par to, no kā tad šis svars sastāv, kā arī kā tas tiek zaudēts dzemdībās un pēc tām. Lekcijas laikā tika uzsvērta topošo māmiņu labsajūtas nozīme grūtniecības laikā, kā arī topošās māmiņas un tēta loma attiecībās un to, cik svarīgi ir kopt attiecības arī grūtniecības laikā un abpusēji sadarboties.

 

Man pašai visbūtiskākā likās informācija par dzemdībām – dzemdību vietas izvēles nosacījumi, līgumu slēgšanas plusi un mīnusi, dzemdību plāna gatavošana, kā arī dzemdību priekšvēstneši un kad būtu jādodas uz izvēlēto dzemdību vietu.

 

Lekcijas beigās tika uzdots mājasdarbs – sagatavot savu dzemdību scenāriju, kurš palīdzētu saprast, ko un kā topošā māmiņa vēlas darīt laižot pasaulē bērniņu, ko noteikti nevēlas un kāda būs topošā tēta loma dzemdību laikā.

 

Kopumā divarpus stundas pagāja nemanot un ir pārliecība, ka nu jau par kripatiņu gan es, gan Arvīds esam kļuvuši gudrāki, informētāki, kā arī priecē tas, ka lekcijas laikā tika apgāzti pāris stereotipi par grūtniecības norisi, kas ļauj uz to visu skatīties daudz skaidrāku galvu. Par to liels paldies feinajai vecmātei Inesei!

 

Mājupceļā pārrunājām lekcijā runāto ar Arvīdu, kurš atzina, ka arī viņam ļoti patika kompetentā un interesantā vadītāja, mājīgās telpas un tas, ka Māmiņu klubs īpaši bija parūpējies par klātesošo topošo vecāku komfortu gan ar spilvenu esamību telpā, gan to, ka bija iespēja panašķēties ar cepumiņiem un tēju, kafiju, ūdeni. Viņš arī atzina, ka visvērtīgākā informācija bija par dzemdību priekšvēstnešiem un sākumu un to, kā rīkoties brīdī, kad bērniņš tūlīt, tūlīt nāks pasaulē.

 

Tagad ar nepacietību tiek gaidīta nākamā lekcija, kad atkal varēsim iegūt vērtīgu informāciju par dzemdību pozām, atsāpināšanas metodēm, mazuļa pirmajām dienām pasaulē un tā barošanu. Šīs lekcijas ir vērtīgas un domāju, ka katram topošajam vecākam tādas būtu jāapmeklē, jo tas taču ir tik forši saņemt kvalitatīvu informāciju, uzdot labiem speciālistiem sev saistošus jautājumus un labāk sagatavoties mazuļa nākšanai pasaulē!

 

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM, AIZPILDOT ANKETU!

06. Aug 2010, 11:38

Oooo! Alisei būs bēbis! Super! 😀 Un Diānai sveiciens kā topošajai omammai! 😀

06. Aug 2010, 09:34

Super-tad jau D.Zande kļūs arī par vecmāmiņu😉Apsveicu 🌷

06. Aug 2010, 00:02

Izklausās interesanti un noderīgi šādi kursi😀😉