Cik īstenībā izmaksā ceļojums?

Cik īstenībā izmaksā ceļojums?

03. Dec 2009, 03:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kuram gan nepatīk ceļot? Sevišķi uz tālākām ārzemēm, iepazīstot citas valstis un kultūras. Taču tieši ārzemju braucienu laikā ir liela iespēja sastapties ar neparedzētiem izdevumiem. Kādi ir šie neparedzētie tēriņi un cik patiesībā izmaksā ceļojums?

Daudzu bērnu sapnis ir aizbraukt uz Disnejlendu un dzīvē tikties ar tik pazīstamajiem multeņu varoņiem, taču brauciena laikā vecāki saprot, ka ceļojums izmaksā vismaz uz pusi dārgāk, nekā sākumā vecāki ir plānojuši.

Dodoties jebkurā ceļojumā obligāti jārēķinās ar transporta, viesnīcas un ēšanas izdevumiem. Taču ar to izmaksas vēl nebeidzas, turklāt tās atšķiras atkarībā no mūsu vēlmēm. Ceļojuma izdevumi ir tieši proporcionāli komforta līmenis, ko ģimene vēlas sagaidīt galamērķī. Viennozīmīgi, Eiropā cenas ir lētākas nekā citur.

Pie neparedzētajiem izdevumiem var pieskaitīt ēšanu, piemēram, ja viesnīcas ēdiens neiet pie dūšas, pēkšņas pārmaiņas ceļojuma norisē, izvēloties doties uz vēl kādu apskates vietu un, protams, arī bērnu izvēlētās lietas, suvenīri un citi nieciņi – it kā īsti nav vajadzības pēc tiem, bet bērna mirdzošās acis vai jau niķošanās dara savu un vecāki nopērk kāroto.

Ceļojumam būtu arī vajadzīga apdrošināšana; nauda kredītkartē, lai nav problēmas ar skaidru naudu. Nereti vecāki izvēlas ņemt līdzi arī aukli, lai paši vecāki varētu izrauties no ikdienas, taču tas atkal sadārdzina ceļojumu. Protams, bieži vien tiek izmantota arī auto īre, lai galamērķa pilsētā būtu ērtāk pārvietoties. Vārdu sakot, izvēle –uzticēties pārbaudītām vērtībām vai meklēt piedzīvojumus, lai ceļojums būtu interesantāks- , ir katra paša ziņā.

Dodoties ceļojumā uz bērnu sapņu zemi Disnejlendu, jāņem vērā, ka labākais bērna vecums, kad to darīt ir 7 līdz 11 gadi. Pirmsskolas vecuma bērniem var būt grūtības izturēt spilgto iespaidu slodzi un gluži vienkārši nāks miegs, turklāt daudzās atrakcijās viņi nemaz nedrīkstēs piedalīties, jo nebūs sasnieguši vajadzīgo garumu. Bet, dodoties uz Disnejlendu ar bērniem, kuriem jau ir 12 un vairāk gadu, jārēķinās, ka ieejas biļete maksās dārgāk.

Kas attiecas uz ceļojumiem kopumā, zelta likums ir – plānot braucienu apmēram gadu iepriekš un organizēt to pašiem.

Ielūkojies: www.venere.com un www.booking.com!