Brokastis kā viena no galvenajam ēdienreizēm

Brokastis kā viena no galvenajam ēdienreizēm

11. Jul 2010, 11:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kāda izskatītos Annas Kovaļčukas ģimenes nedēļas ēdienkarte? Uzzini, izlasot rakstu!

Kā jau visas ģimenēs arī mūsu, rīts sakas ar brokastīm. Kaut arī sanāk, ka pašai īsti negribas ēst, bet par saviem mīļajiem nemēdzu aizmirst.

{smallpic:1}

Meitiņai katru rītu vāru svaigu biezputru, tās mēdz būt ļoti dažādas-tās ir gan no mannas, gan no griķiem, gan auzu pārslām un retāk no rīsiem(jo tie mums cietina punci).Un lai meitiņai garšotu labāk, pierīvēju klāt kādu auglīti (jo pirmo reizi kad iedevu bez, dažas karotītes apēda un tad spļāva ārā)nu tad tagad mūsu glābiņš ir tieši kāds auglītis..

Parasti biezputras vāru uz ūdens un piena(maisījuma)bāzes. Dažreiz sanāk uzvārīt par maz, un meitiņa prasa vēl tad iedodu viņai banānu...nu jau vairs nedodu no karotītes, bet ēd pati:)

 

Mums pašiem brokastis ir ļoti dažādas, bet bez tējas mēs nevaram iztikt. Tā mūs atdzīvina katru rītu un dod enerģiju. Tad, kad esmu slinkāka, sacepu vienkārši olas, bet, kad ir iedvesma un gribās pagatavot kaut ko garšīgāku, cepu dažāda veida pankūkas vai arī taisu karstmaizes(veidu ir ļoti daudz).Brokastis mūsu ģimene ir viena no ēdienreizēm, kurā visa ģimenē esam kopā, jo draugs strādā garas stundas, un sanāk kopā ēst tikai brīvdienās.

 

Mans draugs mēdz arī mani iepriecināt ar garšīgām brokastīm:)

 

Varētu šādi izskatīties mūsu brokastu ēdienkarte vienai nedēļai, bet, protams, ka tā nav noteikta, katru nedēļu mainās.

Pirmdiena- plānās pankūkas ar zemeņu ievārījumu.

Otrdiena- karstmaizes ar šķiņķi un sieru.

Trešdiena- olu  omlete ar šampinjoniem un vistas fileju

Ceturtdiena- vārītas olas ar ceptu šķiņķi

Piektdiena- auzu pārslu biezputra ar sviestu(negaršo saldas)

Sestdiena -tostermaizītes ar dārzeņiem

Svētdiena- piens ar sausajām pārslām

 

Piedalies konkursā "Manas ģimenes veselīgās brokastis" arī Tu un laimē Valmieras piena jaunā augļu jogurta dāvanu grozus!

2

Vairāk par konkursu lasi ŠEIT!

06. Nov 2009, 14:37

Mēs arī cenšamies dažādot brokastis, jo tik no maizītēm nepārtiksi....Putras manējais īpaši nepatīk, ja nu vienīgi saldas,,,banāni gan mums gandrīz katru dienu - ļoti iecienīti!!!
")")")

06. Nov 2009, 10:57

mums gan ļoti garšo banāns,it īpaši kad pati var turēt rociņās un ēst😀