Biežāk uzdotie jautājumi & atbildes par Dianatal® dzemdību atvieglojošo gēlu

11. Jul 2012, 11:38 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dianatal® ir pirmais un vienīgais gēls dzemdību ceļiem, kas īpaši izstrādāts, lai palīdzētu vaginālās dzemdībās. To lieto vaginālās dzemdībās, lai atvieglotu dzemdības mātei un bērnam un lai aizsargātu starpeni.


Māmiņu Klubs kopā ar Vecāku skolas vecmātēm sagatavojis atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem par Dianatal gēlu!

 

Kāpēc izvēlēties Dianatal® dzemdību atvieglošanas līdzekli?


Dzemdības iedalās divos etapos. Pirmajā – atvēršanās – etapā atveras dzemdes kakls. Kad dzemdes kakls ir pilnībā atvēries (10 cm), sākas tā dēvētais izstumšanas etaps (otrais etaps).


Lai arī bērnu aptver amnija šķidrums un taukvielas (vernix caseosa), bērns viegli neslīd pa dzemdību kanālu, jo starp maksti un bērnu veidojas berze. Otrā etapa paildzināšanās nozīmē lielāku iegurņa pamatnes bojājuma risku.

 

Plīsumi vai epiziotomija, kas galvenokārt tiek veikta sievietēm pirmajās dzemdībās, ir saistīta ar vēlāku dzimumfunkcijas traucējumu, starpenes sāpju vai urīna nesaturēšanas risku.

 

Ja izstumšanas etaps ieilgst, dzemdību veicināšanai var izmantot vakuuma sūkni vai ķirurģiskās knaibles. Šo lēmumu var pieņemt tikai akušieris.

 

Izstumšanas etapa laikā maksts audi vai starpene var plīst spontāni. Zināma riska apstākļos vecmāte vai akušieris nekontrolēto plīšanu parasti mēģina novērst, veicot nelielu iegriezumu. Taču arī šādā gadījumā plīsumi tomēr var rasties.

 

Berze starp bērnu un maksts sieniņu ir ļoti liela, taču to var mazināt ar Dianatal®.

 

Kāds ir Dianatal® dzemdību atvieglojošā gēla pamatprincips?

 

Vaginālais gēls veido gludu, bioadhezīvu plēvīti, kas mazina berzi starp bērnu un vaginālajiem dzemdību ceļiem, kas apgrūtina dzemdību norisi.

 

Akušieris vai vecmāte ievada Dianatal® makstī, sākot no pirmā maksts izmeklējuma. Ievadīšanai tiek izmantots speciāls aplikators, tāpēc mātei un vēl nedzimušajam bērnam tas nav
nepatīkami.

 

Sterilajā Dianatal® komplektā ir gēls ar dažādu sastāvu, ko akušieris vai vecmāte var lietot vairākas reizes atvēršanās un izstumšanas etapos.

 

Novērots, ka pirmdzemdētājām Dianatal® saīsina izstumšanas etapu par 30% (26 min), kā arī samazina kopējo dzemdību ilgumu par 30% (106 min).

 

Pētījumos ir pierādīts, ka Dianatal® lietošana nozīmīgi mazina starpenes plīsumus. Dianatal® var lietot gan pirmdzemdētājas, gan sievietes atkārtotās dzemdībās, kā arī dzemdībās ūdenī – kad nav kontrindikāciju vaginālām dzemdībām. Ar Dianatal® iegūtais dzemdību ilguma saīsinājums ir svarīgs faktors, kas taupa mātes un bērna enerģiju.

 

No kā sastāv Dianatal - dzemdību atvieglojošais gēls?

 

Tas nav medikaments vai stimulants, kas iedarbotos uz māmiņas vai bērna organismu - tā ir medicīniska iekārta ar tīri fizikālu iedarbību! Patiesībā tas ir lubrikants, kas mazina berzi starp dzemdību ceļiem un bērniņu.

 

Pielietojot dzemdībās šo gēlu, nav jābaidās par tā uzsūkšanos un iedarbību uz māti un bērnu- tas nesatur aktīvās vielas un neuzsūcas organismā.

 

Gēlu ievada vecmāte vai ārsts dzemdību sākuma periodā. Tas paaugstina dzemdību ceļu slīdamību un bērniņš vieglāk piedzimst!

 

Gēls ir sterils, nav alerģisks, ir baktericīds, nesatur lateksu, nesatur konservantus, ar labu panesību acīs un uz gļotādām. Izstrādāts Šveicē īpaši vaginālo dzemdību atvieglošanai. Pats gēla ražošanas process notiek Vācijā.

 

 

Bērniņš dzimst ar atvieglojošā gēla Dianatal® palīdzību. Vai nav iespējams, ka mazais to var sarīties vai radīt nosmakšanas draudus?


Dianatal® sastāvdaļas nav kaitīgas bērna ādai. Dianatal® sastāvdaļas nav kaitīgas arī to norijot. Dianatal® svarīgākā sastāvdaļa ir karbomēri. Karbomēri ir poliakrilskābes, ko izmanto lielākajā daļā bioadhezīvo līdzekļu. Tos izmanto arī acu pilienos un brūču gēlos. Protams, ka Jūs pareizi atzīmējāt, ārsts vai vecmāte vienmēr bērniņam piedzimstot noslauka viņa mutīti, bet, kā jau minēts, pat ja gēlu norij, tas nav kaitīgi bērnam.

 

Vai Dianatal® gēla ievadīšana ir nepatīkama un sāpīga?

 

Gela ievadīšana nekādā veidā nevar būt sāpīga, jo nav nekādu durošu vai citu metālisku instrumentu, kas palīdzētu ar gela ievadīšanu. Viss ir atkarīgs no tā, cik sieviete ir šajā brīdī atslābinājusies. Ja sieviete nav atslābinājusies un speciālists, kas veic apskati, pielieto savu spēku, tad, protams, ka tas būs nepatīkami un sāpīgi.

 

Tomēr pats gēls nav ne ass, ne dedzinošs, ne karsts, ne auksts, tāpēc, ja būs sadarbība starp speciālistu un dzemdētāju, nekāds diskomforts nebūs.

 

Vai Dianatal® nevar izraisīt pārāk straujas dzemdības?

 

Dianatal® gēls nevar izraisīt straujas dzemdības, jo tas nestimulē dzemdību darbību, bet gan veido slīdīgu maksts pārklājumu- bērns labāk slīd pa dzemdību kanālu, tas atvieglo dzemdības un pasargā maksti.  

 

Ir skaidri pierādīts, ka sievietēm, kuras dzemdē pirmoreiz, ir lielāks iejaukšanās (ķeizargrieziena operāciju un vaginālo manipulāciju) biežums un lielāka saslimstība (fiziski bojājumi mātei dzemdību rezultātā) nekā atkārtoti dzemdējošām sievietēm.

 

Dianatal® samazina pretēji vērsto berzes spēku, tāpēc tā lietošana sievietēm pirmajās dzemdībās padara tās līdzīgākas atkārtotām dzemdībām.

 

Tādēļ ir loģiski, ka Dianatal® lietošana samazina medicīnisku iejaukšanās biežumu. Nejaušinātā pētījumā ir pierādīts gan ķeizargrieziena operāciju gan vaginālu manipulāciju biežuma samazinājums dzemdībās ar Dianatal®.

 

Dianatal® dzemdību gēla panesība un drošība mātei un bērnam ir rūpīgi pārbaudīta. Klīniskajos pētījumos ar vairāk nekā 300 dzemdētājām blakusparādības netika novērotas. Ņemot vērā Dianatal® dzemdību gēla sastāvdaļas, kā arī klīnisko pētījumu rezultātus vairāk nekā 300 dzemdētājām, blakusparādības mātei vai bērnam nav raksturīgas.

 

Dianatal® dzemdību gēls ir drošs mātei un bērnam. Dianatal® dzemdību gēla efektivitāte ir pierādīta gan izmantojot dzemdību modeli laboratorijā, gan klīniskos pētījumos.

 

 

Kādas ir Dianatal gēla blakusparādības?

 

Līdz šim nav bijušas sūdzības par blakusparādībām, ko radījis šis Dianatal dzemdību gēls. Varbūt retu reizi ir gadījies, ka kāda topošā māmiņa sūdzas, ka kaut kas sūrst, bet tas arī nav zināms, jo reizēm mēdz sūrstēt arī pēc parastas vaginālās apskates, nemaz nerunājot par kāda līdzekļa ievadīšanu. Iespējams, šajā situācijā tas ir apstākļu kopums, kas ietekmē to,kas kaut kas varētu sūrstēt- sakairināti audi, ginekoloģiskā apskate, Dianatal gēla ievadīšana.

 

Vai dzemdību gēls Dianatal atvieglo punča un muguras sāpes dzemdību laikā?

Viss atkarīgs, ko katra dzemdētāja saprot ar vārdu "sāpes". Citām vairāk sāpes puncis, citām vairāk sāpes ir mugurā, citām sāp tas, ka var just, kā bērniņš virzās pa dzemdību ceļiem," skaidro vecmāte. Punci un muguru šis gēls neatsāpina, bet Dianatal rada sajūtu, ka mazulis vieglāk slīd ārā.

 

Dianatal gēls nav atsāpinātājs, bet tā galvenā funkcija ir palielināt slīdamību.

 

Ja topošā māmiņa jūt, ka viņai šis gēls dzemdībās palīdzēs, ņemot vērā psiholoģisko faktoru, kā pati topošā māmiņa ir noskaņojusies dzemdībām, tad gēls patiešām arī ir vajadzīgs. 

Vecmāte: Dianatal gēls padara vieglāku atvēršanās un izstumšanas periodu

Vecmāte Inese Kampusa vada Māmiņu Kluba dzemdību sagatavošanas kursus un ir galvenā vecmāte Ģimenes centra dzemdību klīnikā.

 

Arī viņa ir izmēģinājusi jauno dzemdību atvieglojošo gēlu Dianatal savām dzemdētājām:"Mana pieredze pagaidām nav liela, jo gēls ir tikai nesen ienācis Latvijā, taču pēdējā laikā esmu pielietojusi šo gēlu divām dzemdētājām un abām bija atšķirīgi rezultāti.

 

Viens ir skaidrs,ka Dianatal patiešām palīdz atvēršanās periodā, padarot to vieglāku un arī izstumšanas periods noris ātrāk. To novēroju abās dzemdībās.

 

Lai gan gēls sola samazināt plīsumus, vienu dzemdību gadījumā patiešām tie nebija, tomēr otrajās dzemdībās nelielus plīsumus novēroju. Gēls nepasargā 100 % no plīsumiem, lai gan mēs nezinām, varbūt bez gēla sievietei šie plīsumi būtu bijuši daudz vairāk.

 

Gēla ievadīšana norit dzemdētājai absolūti nesāpīgi. Nekādas nepatīkamas sajūtas nenovērojām. Pavisam kopā Dianatal gēls sastāv no 3 dzemdību gēliem, kas paredzēti atšķirīgiem dzemdību etapiem. Pie katras apskates vecmāte ievada dzemdību ceļos ar speciālu aplikatoru nelielu devu attiecīgā perioda gēlu - tie ir daži miligrami.

 

Gēls tiek ievadīts ļoti pakāpeniski un palīdz dzemdību ceļiem kļūt slīdīgākiem, vieglāk vērties vaļā un bebītim ērtāk izgrozīties pa tiem laukā."

 

Kopumā vecmāte Inese Kampusa ir apmierināta ar jauno gēlu un vērtē to kā labu dzemdību palīglīdzekli!

 

Dianatal gēlu var iegādāties Māmiņu Kluba i-neta veikalā vai pie sava ginekologa, ja tā privātprakse to izplata!

 

Resursi internetāwww.dianatal.com

 


 

Dzemdību atvieglojošais gēls Dianatal® Māmiņu Klubā ar atlaidi un par labāko cenu- 57,95Ls!

Pērc šeit!