Bērnu slimnīca izdevusi grāmatu „Diagnostikas terminu skaidrojošā vārdnīca”

Bērnu slimnīca izdevusi grāmatu „Diagnostikas terminu skaidrojošā vārdnīca”

10. Nov 2009, 11:59 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Otrdien, 15.aprīlī, Bērnu klīniskās slimnīcas funkcionālās diagnostikas nodaļā notiks informatīvās grāmatas „Diagnostikas terminu skaidrojošā vārdnīca” prezentācija, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Romēna Namniece.

Grāmatiņas prezentēšanā piedalīsies gan grāmatas veidotāji, gan maska Pirāts, kurš uzdos dažādus jautājumus un mēģinās iejusties pacienta lomā, kad tiks veikta elektrokardiogramma.

Grāmatas veidošanas iniciatori ir paši Bērnu slimnīcas darbinieki un tās izveidē piedalījās gan ārsti, gan pacienti. Nereti gadās tā, ka bērni un vecāki nesaprot uzstādīto diagnozi un to, kas tagad tiks darīts, kas bieži rada lieku satraukumu, tāpēc šajā vārdnīcā apkopoti diagnostikas veidi bērniem un vecākiem saprotamā valodā, kurus lieto šīs slimnīcas speciālisti, jo, kā zināms, diagnostiskas terminoloģija ir gana plaša un sarežģīta.

R.Namniece atklāja, ka šī vārdnīca ir veidota no četriem skatupunktiem un tiek atklāts: medicīniskais skaidrojums šai diagnozei; norises, ko raksturo ārsti, kas tieši veic šo diagnostiku; sajūtas, kas balstītas ne tikai uz ārstu, bet arī uz bērnu viedokļiem un novērojumiem;  slimnīcas nodaļa, kurā tiek veikta šāda veida diagnostika.

Grāmata paredzēta kā izdales materiāls slimnīcas pacientiem no 10 gadu vecuma un vecākiem, kura būs pieejama visās slimnīcas nodaļās jau no 15. aprīļa.

Šis ir jau otrais Bērnu klīniskās slimnīcas īstenotais projekts ar SIA Puse Plus atbalstu - Diagnostikas terminu skaidrojošā vārdnīca” un „Ja esmu nokļuvis slimnīcā”.