Aptauja: Vai Tu gribētu, lai Bībeles mācība ir obligātais priekšmets skolā?

10. Jun 2011, 21:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Politiskās apvienības kopā ar kardinālu Jāni Pujatu iniciējušas ideju par obligātās Bībeles mācības ieviešanu skolās no 1.-12.klasei.


Vēlamies noskaidrot Tavu viedokli, jo Māmiņu Klubs tiek lūgts medijos izteikt viedokli. Tāpēc lūdzam aizpildīt šo nelielo viedokļa aptaujas anketu, kas palīdzēs noskaidrot mūsu kopējo MK viedokli un vecāku attieksmi pret šo jautājumu!

 

Aptauja ir anonīma!

23. Aug 2010, 11:31

Dievs ir mūsos un mums visapkārt dabā... To iemācas dzīvojot... Bet bībeli sarakstijis ir cilvēks, tātad , tas ir kāda civēka viedoklis , kas mums tiek uzspiests... Ir daudz svarīgakas lietas , ko vajag mācīt skolā... Kad cilveks būs pieaudzis lai lasa ko grib, bet ne jau nu obligāti tagad čakarēr bērniem smadzenes... Redzams , ka stulbajai valdībai nav ko darīt... Lai izdomā labak kā ir iespējams 3 bērnus ar vasts doto pabalstu uzturēt un izskolot, ja nav darba... Viņi te ar visādiem sūdiem nodarbojas tikai... Demogrāfija viņiem interesē, kā lai dzemdē ja nevar pabarot...Ja nebūs naudas viņi paši vares to bībeli lasīt , jo skolā es nevaru atļauties vairs bērnus sūtīt... Paldies, viņiem par to, ka mūsu Latviju šitā degradē... Ceru , ka Dievs viņus sodīs pēc pilnas programmas.

19. Aug 2010, 18:37

ā, sorrrī, laikam sapratu! Ilgi nesapratu, bet tagad sapratu😃

19. Aug 2010, 18:36

Kādu alternatīvu Tu saskati bērnam mācot par reliģiju, ētiku, morāli, vērtībām?

par šīm lietām bērnu jāizglīto vecākiem savā ģimenē pēc saviem uzskatiem

tie var būt atsevišķi izvēles priekšmeti skolā

cita atbilde

Vai kāds man var izskaidrot šo priekš manis neloģisko jautājumu un atbilžu variantus, lūdzu! Kas tieši šeit tiek vaicāts?

18. Aug 2010, 19:50

kā obligātu - PRET
kā izvēles -PAR

18. Aug 2010, 18:51

Nevaru iedomāties nevienu kandidatūru, kas varētu pasniegt Bībeles mācību neitrāli, neizceļot konkrētu konfesiju... Domāju, ka šāda priekšmeta ieviešana būtu diezgan problemātiska, bet tas jau mūsu valdībai ļoti labi izdodas.

18. Aug 2010, 16:18

Izvēles priekšmets-Par
Obligātais priekšmets-Pret

18. Aug 2010, 15:58

Palasīju diskusiju un gribu piebilst dažas lietas, atbalstot to māmiņu, kas pareizi pajautāja, varētu mācīt šādu priekšmetu, jo tas sabalsojas ar kādas citas māmiņas jautāto, ko sliktu bībeles mācība varētu iemācīt. Tur jau tā lieta, ka šī mācība ir nesusi tik daudz bēdas cilvēkiem, jo to cilvēki ir izmantojuši varas, naudas un savu neķītro iegribu apmierināšanai, ka es nekādā gadījumā negribētu, lai šādas iespējamas manipulācijas ietekmē nonāktu mans bērns. Tieši tāpat, kā šis diskusijas priekšmets ir tikai un vienīgi manipulācija un populisms no vienas partijas puses, lai iegūtu noteiktu daudzumu vēlētāju balsu. Kaut ātrāk tās vēlēšanas beigtos un šīs spēlītes uz kādu brīdi rimtos.

18. Aug 2010, 15:37

Esmu kategoriski pret šo priekšmetu kā obligātu, jo mēs esam ļoti dažādi un šis ir pārāk personisks jautājums, lai tajā drīkstētu iejaukties valsts. Tāpēc jau ar likumu valsts ir nošķirta no baznīcas un, ja kāds vecāks vēlas, tad var sūtīt savu bērnu svētdienas, baznīcas vai citās skolās, kur tam pievērš lielāku uzmanību.

18. Aug 2010, 14:07

Ja obligāts priekšmets- PRET

Ja izvēles tad PAR!!!

18. Aug 2010, 14:05

Es domāju, ka Bībeles mācību būtu jāietver kā izvēles priekšmetu. Tas ir atkarīgs arī no tā kādi ir bērna ģimenes uzskati par šādu mācību.

18. Aug 2010, 13:47

jo tālāk, jo trakāk 😃

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

Interesanti - mums taču ir arī krievu Māmiņu Klubs un kā zināms, tā ir pareizticība!! Vai pat vecticībnieki ir krievu vecāki, arī viena daļa. Ko tad būs darīt šiem cilvēkiem kuriem sāks bērniem pasniegt skolā katoļu Bībeli?

Tās ir pilnīgi dažādas ticības, lai gan Bībele viena

18. Aug 2010, 11:56

Jā, jā, kā literārs darbs grāmata "Bībele" nav nekas slikts - drusku "šīzīgi" stāstiņi ar normālu morāli, māca labu utt. Bet mani izbrīna uzskats, ka mācīties dzīvē būt labiem cilvēkiem mēs varam tikai no šīs grāmatas. Mammas, nenovērtējiet sevi par zemu, jūs taču esat tās, kas savu bērnu māca, rāda piemēru utt.
Turklāt, kā saka - "let's face it" - ši grāmata ir stipri sasaistīta ar konkrētu organizāciju, pret kuru gan cilvēkam var būt ir principiāli iebildumi (kā man).

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 18. Aug 2010, 11:43

kā par obligāto esmu pret,varēt jau var,bet kā izvēles priekšmetu.