Apkopoti akcijas "Pie:dalies!" rezultāti

Apkopoti akcijas "Pie:dalies!" rezultāti

27. Jan 2010, 16:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pasaules asins donoru dienā, kas katru gadu tiek svinēta 14.jūnijā, noslēdzās Valsts asinsdonoru centra (VADC) organizētā svētku akcija "Pie:dalies!". Atgādinām, ka laikā no 14.maija līdz 14.jūnijam Valsts asinsdonoru centrs visus donorus aicināja atsaukties šā gada Pasaules asins donoru dienas sauklim "100% bezatlīdzības donoru kustība", ziedojot asinis un dāvinot savu donora pusdienu kompensāciju Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai medicīnas aparatūras iegādei, kas nepieciešama mazo pacientu ārstēšanai.

Akcijas laikā kopā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai (BKUS) ir uzdāvināti 1496,98 lati. Visvairāk donori ir atbalstījuši akciju tieši VADC izbraukumos - izbraukumos kopā uzdāvināti 897,13 lati, bet specializētajā donoru autobusā 249,91 lati. Valsts asinsdonoru centra telpās savākti dāvinājumi 118, 11 latu apmērā. Valsts asinsdonoru centra Latgales filiālē atsaucība ir bijusi daudz zemāka un kopā savākti tikai 71,83 lati. Savukārt akcijas laikā Bērnu slimnīcas fonda kontā tikuši ieskaitīti dāvinājumi 30 latu apmērā. Papildus atbalstu 100 latu apmērā sniedz uzņēmums Latvija Statoil, par katru darbinieku, kas akcijas laikā ziedojis asinis, dāvinot vēl 3 latus.

Par dāvātajiem līdzekļiem BKUS Neonatoloģijas klīnikai iegādāsies vienu BiliTx fototerapijas ierīci ar apkārtaptinamu neonatālo gaismas sistēmu, kas var aizstāt asins apmaiņas operāciju bilirubīna izvadīšanai. BiliTx sistēma klīnikai varētu tikt piegādāta jau šā gada septembrī.

BKUS Neonatoloģijas klīnikas kolektīva un mazo pacientu vārdā VADC izsaka sirsnīgu pateicību visiem asins donoriem un donoru kustības atbalstītājiem, kas atsaucās aicinājumam un piedalījās akcijā "Pie:dalies!". VADC ir priecīgs, ka tik daudzi cilvēki ziedo asinis tieši altruistisku mērķu vadīti, lai palīdzētu līdzcilvēkiem!

VADC izsāka pateicību arī akcijas dalībniekiem uzņēmumiem Latvija Statoil, Swedbank, ELKO Grupa, koncertu klubs Godvil, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai, kā arī Latvijas Bankai un Valsts kancelejai, informatīvajiem atbalstītājiem Draugiem.lv, Diena.lv, Espati.lv, Mammam.lv, Calis.lv, CV-Online Latvia, European Hit Radio un akcijas draudzīgajiem atbalstītājiem kampaņai "Apēd sulu!".