27. marta aizraujoši patīkamais raidījums

27. marta aizraujoši patīkamais raidījums

02. Feb 2012, 12:54 saulux10 saulux10

Pienākusi jauna nedēļa un līdz ar jaunu nedēļu atnācis Jaunais MK raidījums,kas priecēs un piepildīs mūsu sirdis ar jaunumiem un smaidu:) Tad nu ieskatāmies, ar ko šoreiz priecēs MK raidījums.


Kā jau ierasts arī šoreiz mums bija iespēja iesaktīties dažādās un atšķirīgās tēmās,šoreiz tās bija:

*Brokastu viesības Jubaltu ģimenē

*Bērns uz skatuves

*Ko darīt ja nokavējām vakcīnas poti?

*Ģimenes budžets

Brokastu viesības

Nu jau pienākusi atkal tā diena kad viesosimies brokastīs pie kādas jaukas un dzīvespriecīgas ģimenītes,šoreiz tā bija pazīstamā Jubaltu ģimene ar tēti Jāni,mammu Daci un bērniem Odriju un Helēnu,vēljoprojām siekalas mutē,kas saskrēja no gardajām brokastīm ko pagatavoja Jubaltu ģimene,jums interesēs kas tik gards bija celts brokastu galdā? Tās bija gardas plānās pankūkas ar neticami gardām zemenēm un putkrējuma cepurīti,tētis Jānis demonstratīvi cepa pankūkas,bet atzīst ka pirms tam bija patrenējies un dažas pankūkas jau uzcepis,atzinās arī to ka pankūkas pamācīja cept sieviņa kā tās jācep un kādā temperatūrā.Tētis gatavo arī gardus kartupeļus ar dārzeņiem un dažādas gardas mērcītes, bet mammai ļoti labi padodas pagatavot kotletītes kuras ļoti iecienītas Jubaltu ģimenē.Katru rītu bez brokastīm nav iedomājama fona mūzika,kas ir kā rīta kafija.Pazīstamais mūziķis Jānis spēj atšķirt darbu no ģimenes,kas priecē manu sirdi, jo pazīstu daudzus ,kas nespēj atslēgties no darba un to problēmām,un ienes tās ģimenē.Māmiņa ir laimīga par saviem bērniem un lepojas ar to ka ir māmiņa.

 

Man ļoti patika šī raidījuma tēma,kas lika pasmaidīt un ar prieku skatīties kā ģimene stāsta par savu dzīvi ar lielu prieku un patīkamām emocijām,šī tēma bija tik tekoša un patīkama,ka šī tēma varētu aizņemt visu raidījumu un pat vairāk,priecē šādas ģimenes,kas ar prieku un entuzaismu runā par saviem mīļajiem un jaukajiem ģimenes locekļiem.

 

Bērns uz skatuves.

 

Mums katrai māmiņai pienāk tāda diena kad bērns izkāpj no autiņiem un dodas talantu pasaulē,bet kā lai zinām kas labāk patīk un padodas mūsu bērnam? Psihologi stāsta ka vislabāk vērot kas bērnam patīk dejot,dziedāt vai zīmēt ir no 3-4 gadu vecumā,bet kas vistuvāk ir bērna sirsniņai var uzināt ekspermentējot aizvedot uz kādām nodarbībās un pavērot kā bērnam patīk vai nepatīk,kā viņš sadarbojas ar citiem bērniem un ko dara ar prieku,jo ja bērniņam liks darīt to kas viņam nepatiks,tad arī viņam tas nepadosies,tādēl lietas kas nepatīk bērnam nevajadzētu uzpiest tikai tāpēc ka tas patīk mums. 


Mums bija iespēja ieskatīties plaši pazīstamo Dzeguzīšu ikdienā,mazie Dzeguzēni tiek iepazīstināti ar skatuvi,lai bērniņi uzkāpjot uz tās nenobītos un justos droši,tādēl ar bērniem ir rūpīgi un cītīgi jāstrādā ne tikai pedagogiem,bet arī vecākiem.Tāpat arī dzeguzēna Patrika un Danielas tētis Harijs saskatīja Patrika talantu dziedāt ekspermentējot un vērojot kas un ko viņam patīk darīt.

 

Bet vai bērnam var būt zvaigžņu slimība? Uzinājām ka nē jo bērns par tādām lietām nedomājot, ka viņu nu redzēs visa valsts kā viņš dzied un tā tālāk,bērnam esot uz skatuves ir svarīgi ka to redz viņu vecāki un viņš to dara ar prieku.

 

*Atceros,kad biju maza arī es uzstājos uz skatuves un man bija prieks ka man sanāk un ka mani vecāki skatās kā man tas padodas un priecājas par mani,šī tēma man arī ļoti patika,jo bērni un viņu talanti ir jauka un iepriecinoša tēma,ko arī turpmāk varētu parādīt kādā no MK raidījumiem,piemēram to kā bērni dejo,glezno vai nodarbojas ar sportu.

 

Ko darīt ja aizmirsām veikt vakcinācijas poti?


Ziema ir gadalaiks kurš pavadīja mūs uz pavasari,bet dažkārt ziema atnesa iesnas un saaukstēšanos,kuru dēļ esam iekavējušas vakcināciju,ko darīt šādos gadījumos?

 

Uzzinājām to ja veikta ir pirmā vakcīnas pote tad tā jau darbojas un sāk veidoties antivielas, ar nākamājām potēm mēs papildinām šīs anttivielas,tādēļ nedaudz nokavējot par to nevajadzētu satraukties.

 

Tāpat arī uzzinājām ka veicot dažāda veida potes ir jāietur intervāks vismaz 1-2 nedēļas,lai viņas spētu iedarboties un palīdzēt,bet par katru vakcīnu vajag konsultēties ar bērniņa ārstējošo ārstu,kur arī iegūsim sev interesējošo un svarīgo informāciju.

 

Ģimenes Budžets.


Ģimenē ienākot mazulim izmainās arī mūsu budžets, vēlmes un vajadzības,tādēl šajā tēmā apskatīsim kā veidot ģimenes budžetu.

 

Superbēbītes Kates Māmiņa Alises dzīve pirms mazuļa bija savādāka,jo pirms tam viņi neskatījās uz to cik pelna un cik iztērē,bet tagad kad ģimenē ir mazulis tēriņi ir lielāki un tam es piekritīšu ka man bija tāpat,dzīve pirms mazuļa bija savādāka naudas ziņā,jo ģimenē ienākot bērnam mainās naudas izmaksa un arī ienākumi,tādēl svarīgi ir veidot naudas uzkrājumu.

 

Lielākais domātājs par budžeta plānošanu ir tētis Arvīds,kas par to cieši un rūpīgi domā,Alisei uz šo budžeta veidošanu nav tik ļoti tendēta,bet zina ka tas ir svarīgi.

 

Sanda Purviņa-SEB bankas pārstāve stāstīja kā veidot ģimenes budžetu.Jāizveido ir tabula ar trīs ailēm,viena aile par visiem ienākumies,otrā par izdevumiem un trešā Realitāte-saskaita kas dienas laikā bijis iegādāts,tādā veidā varēsim vērot un plānot savu ģimenes budžetu.

 

Bet ko darīt ja izdevumi plānoti lielāki par ienākumiem? Būdžetu vajag saplānot pa vairākiem mēnešiem,tā iegūstot sev vajadzīgās finanses.

 

Man pašai ir zināms veids kā neiztērēt daudz naudas un nenopirkt ko lieku,tādā veidā ietaupot naudu:

*neiet uz veikalu tukšā dūša

*neņemt uz veikalu kredītkarti,tikai noteiktu naudas daudzumu

*doties uz veikalu ar sarakstu ar nepieciešamajām precēm

ietaupīto naudu nolikt krājkasītā,jo ka mana pieredze rāda,noliekot naudiņu vienu,divas un jau trīs reizes tas jau ir kā pieradums,tādā veidā iekrājot diezgan lielu naidas summu.

Kopumā šis raidījums man patika ;) un gaidīsim ar prieku nākamo raidījumu.

 

Bet nu jau šis raidījums ir izskanējis un nu jau nākam svētdien MK mūs priecēs ar šādām tēmām:

*mazuļa oža

*Kates pus gadiņa sagaidīšana

*kopā ar skaistuma tūri revidēsim kādas māmiņas skapi.

Uz tikšanos jau svētdien ;)

Baiba ar ģimeni :)

 

 

SKATIES RAIDĪJUMA ATKĀRTOJUMU ŠEIT!

saulux10 saulux10 28. Mar 2011, 15:34

paldies 😉

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 28. Mar 2011, 14:31

Patika tav recenzija 😀