Viss, vairs nekādu biezenīšu un putriņu!

Viss, vairs nekādu biezenīšu un putriņu!

22. Jan 2018, 10:14 FejuFeja FejuFeja

Vēl ne tik sen es tepat Māmiņu Klubā dalījos ar savas meitas ēšanas paradumiem, stāstot, kādas putriņas un biezeņi viņai garšo, bet nu sākusies jauna dzīve.

Bēbīšu biezeņus un putriņas varu ēst pati, jo Fejiņa tos jau ieraugot nikni rūc un triec ar roku projām. Acīmredzot, tā nu jau lielā meitene paziņo, ka ir kategoriski pret bēbīšu ēdienu. Loģiski, viņai taču jau ir gadiņš.

Jāteic gan, ka pret parasto auzu pārslu biezputru viņai iebildumu nav. To izvāru un ēdam brokastīs abas kopā, bet ātrās putriņas no kastītēm, kas jāaplej ar ūdeni? Nē, tās ar mānīšanu vairs neiemānīt.

Tagad mazā Feja 100% ir pārgājusi uz pieaugušo cilvēku uzturu – kartupelīši, rīsi un griķi, gaļas, mērces, zivtiņa. Tāpat kā gadās ar pieaugušajiem, kuri ne vienmēr ēd visu, arī Fejiņai ir līdzīgi. Piemēram, ja iedošu viņai vārītu olu, tad meitene berzīs sev mēli tik ilgi, kamēr no olas mutē vairs nebūs ne miņas. Toties apgrauzdēts maizes kriksītis ir lielākais gardums! Mmm, tāpēc šorīt brokastīs ēdām grauzdiņus ar Rundāles pesto mērcīti un siera šķēlīti virsū. Gardi gan. Ceru arī, ka veselīgi. Vismaz tā cenšamies dažādot savu brokastu ēdienkarti, lai tā nesastāvētu tikai no biezputrām vien. Savukārt avokado... tos meita var ēst gabaliem vien jau no pusgada vecuma. Un šajā laikā mīlestība uz avokado nav gājusi mazumā, tikai pieaugusi.

Protams, nav tā, ka līdz šim bērnu būtu barojusi tikai ar burciņēdienu, paku putrām un biezeņiem. Nē, meitene zina, ko nozīmē un kā garšo ēdiens vecāku šķīvī un katru dienu, pamīšus ar putrām, tas bija arī viņas ēdienkartē. Taču nu paku putrām un biezenīšiem pieteikts karš.

Kādā vecumā Tavs bērniņš pilnībā pārgāja uz “pieaugušo” uzturu?

mamma88 mamma88 22. Jan 2018, 19:47

Ap gadu jau ari eda kartupelus, grikus meginaja utt paraleli biezeniem

Brīve Brīve 22. Jan 2018, 16:31

Manai tagad ir 8mēneši un divi zobi apakša, un viņa arī labāk ēstu to pašu ko es. Bet es neatzīstu tik agru pāreju uz pieaugušo pārtiku, pie tam viņa nemaz netiek galā ar visu, aizrijas. Un manai arī garšo avokādo, esmu lasījusi, ka ir valstis, kurās sāk bērna piebarošanu ar avokado. Es viņai pašai dodu kautko ēst gabaliņos paralēli barojot ar biezeni. Šodien pati grauza mīkstu bumbieru, no galvas kīdz kājām netīra, bet apmierināta.