VIDEOskaidrojums: kāds atbalsts daudzbērnu ģimenēm gaidāms šogad

27. Jan 2014, 08:32 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tiek daudz runāts par to, ka Latvijā būtu nepieciešams vairāk daudzbērnu ģimeņu, jo kopā tie ir aptuveni tikai 6 procenti no visu ģimeņu kopskaita. Visvairāk mums Latvijā ir tādas ģimenes, kurās aug viens bērns, proti, 47 procenti no visām ģimenēm.

Līdz šim Latvijā mēs īsti nevarējām runāt par īpašu atbalsta sistēmu, kas būtu paredzēta daudzbērnu ģimenēm, izņemot dažus atsevišķus papildus bonusus, kas pienākas mammām un tētiem, kuri audzina trīs un vairāk bērniņus. Piemēram, trīs dienu papildus atvaļinājums likumā noteiktajam darba atvaļinājuma dienu skaitam, arī  atvieglojumi transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa apmaksai.

Tomēr 2014.gads Latvijā aizsāksies kā īpašs gads daudzbērnu ģimeņu atbalstā. Šogad daudzbērnu ģimenes varēs saņemt īpašu 3 + Ģimenes karti, kas piedāvās atlaides visā Latvijā iecienītākajiem ģimeņu produktiem un pakalpojumiem. Mēs taču lab zinām, jo vairāk bērnu, jo lielāki izdevumi ģimenei. Visai bieži daudzbērnu ģimenes reti var atļauties apmeklēt kultūras pasākumus, izmantot tūrisma galamērķus. Labākajā gadījumā ģimenes biļetes ir 2 pieaugušie + 2 bērni, bet ko darīt, ja teātri vai koncertu vēlēsies apmeklēt ģimene ar 4 bērniem?

Noskaties video un uzzini,kāda atbalsta sistēma šajā gadā paredzēta daudzbērnu ģimenēm!

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 26. Jan 2014, 12:13

Kā tika minēts sižetā, karte būs pieejama no marta, tāpat arī mājas lapa pašreiz ir izstrādes procesā, mēģinot apzināt arvien vairāk atlaižu sniedzējus!