VIDEO: Eksperti tiešraidē diskutēs par gripas profilaksi

27. Nov 2015, 11:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Slimību profilakses un kontroles centrs sadarbībā ar Pasaules Veselības organizācijas pārstāvniecību Latvijā piektdien, 27.novembrī, plkst. 11:00 aicina tiešraidē vērot ekspertu diskusiju par jautājumiem, kas saistīti ar gripu. Tiešraidi būs iespējams skatīties internetā.

Lūdzam līdz 27.novembra plkst. 9:00 iesūtīt sev interesējošos jautājumus par gripu uz e-pastu prese@spkc.gov.lv, uz kuriem speciālisti atbildes sniegs tiešraides laikā.

Ekspertu diskusijā piedalīsies:

  • Jurijs Perevoščikovs, Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors;
  • Prof. Ludmila Vīksna, Veselības ministrijas galvenais speciālists, infektologs;
  • Dr. Dace Zavadska, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bērnu infektologs, vakcinācijas speciālists;
  • Dr. Anna Miskova, ginekologs;
  • Prof. Uga Dumpis, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Infekciju uzraudzības dienesta vadītājs.

Tiešraidē speciālisti stāstīs par jautājumiem, kas saistīti ar gripas izplatību un slimības ietekmi uz veselību, par gripas profilaksi, t.sk. vakcināciju un nespecifiskiem profilakses līdzekļiem, kā arī par to, kā iedzīvotājiem vispareizāk rīkoties gripas saslimšanas gadījumā.

Informējam, ka šogad gripas sezona jau ir sākusies un kopš oktobra uzsākts arī gripas monitorings. Šogad kopš gripas sezonas sākuma Latvijā gripas aktivitāte bijusi zema, līdz šim reģistrēti trīs hospitalizēti gripas slimnieki. Tāpat kā citus gadus šajā laikā, izplatās arī citas akūtas augšējo elpceļu infekcijas (AAEI), bet iedzīvotāju vēršanās pie ārsta AAEI gadījumos ir līdzīga iepriekšējās sezonas rādītājiem.