Vasara un bērnudārzs

07. Jun 2013, 17:06 maijbite maijbite

Labdien!

Mani satrauc viena lieta - mūsu dārziņā ir noteikts, ka vasarā ir savienotas grupiņas (tas ir OK), ka vasarā nenotiek nodarbības (tas arī ir OK), kā arī, ka vasarā visa diena paies ārā (izņemot gulēšanu un ēšanu). Tas pēdējais mani arī satrauc. Lai gan bērnam ģērbjam plānas drēbes, ir cepurīte, ūdens pudele līdzi, bet lielākais satraukums ir par to, ka bērni reāli dzīvojas pa āru saulē. Dārziņa teritorijā ir koki, ir ēnas, bet tā kā ir apvienotās grupas, tad audzinātāja var novaktēt visus tikai placītī pie grupiņas, kur nav ne koku, ne īsti ēnas.
Pirmdien aizvedām bērnu uz dārziņu, vakarā 39 grādi temperatūra. Otrdien dzīvoja mājās un  jau 37 grādi. Trešdien vēl paturējām mājās, lai atpūšas. Ceturtdien aizgāja uz bērnudārzu un atkal vakarā temperatūra - ap 38 grādi. :( Šķiet, ka tas varētu būt no saules, jo nekā cita viņai nav - ne iesnu, ne klepus... Šodien atkal pa māju.
Eh, ja vien būtu kur atstāt bērnu, nevestu pa šo karsto laiku uz dārziņu, bet nav - pašai un vīram darbs.

Kāds dienas režīms vasarā ir Jūsu bērnu dārziņos? Vai arī Jūsu bērni dzīvojas pa āru un kādos apstākļos?

maijbite maijbite 10. Jun 2013, 10:00 princesemince

Arī taisnība. Priecājos, ka šonedēļ vairs nebūs tik karsti! 😀

princesemince princesemince 08. Jun 2013, 21:41

Mums grupai ir sauļošanās krēms, visiem ir cepures, visiem ir ūdens pudeles, bet nav jau vien problēma saulē, jo arī telpās ir nenormāli karsts - pārkarst var arī tur.

maijbite maijbite 08. Jun 2013, 17:31 lauvinja

Mana pirmdienas kļūda - uzģērbu vieglu kleitiņu, bet tā bija tumši zila... ☹ Cepure un lakats mums ir gaiši, ūdens pudele arī vienmēr līdzi, bet cik bieži viņiem dod, nezinu...

maijbite maijbite 08. Jun 2013, 17:28 ambera_2012

Audzinātājas pilda vadības rīkojumu - tā vienmēr vasarās esot bijis, ka lielāko dienas daļu dzīvo ārā. Varbūt citas vasaras nav tik karsts jūnijā un augusta, jo jūlijā dārziņš būs ciet...
Vakar vēl meitai bija 38 grādi temperatūra, bet šodien viss ir labi! 😀

maijbite maijbite 08. Jun 2013, 17:25 princesemince

Kad vakar braucu garām citam valsts b.d., tad redzēju, ka arī tur bērni karstājā laikā dzīvojās pa āru - cits slēpās aiz kokiem, cits skraidīja... Mums tajā placī koku nav. Meitene, kad palika mājās, teica: ''Es gribu ziemu!'' Tātad viņai karstums nepatīk... ☹

maijbite maijbite 08. Jun 2013, 17:20 smaidiga24

Domāju, ka krēms gan ir vecāku pašu ziņā. Mēs vismaz smērējam paši no rītiem. Nevaru to pieprasīt no audzinātājām, ja viņām tāpat daudz darba, daudz bērnu...

lauvinja lauvinja 07. Jun 2013, 21:08

Laukā ejot obligāta ior cepure - vēlams gaiša (tas pielikts pie sienas lieliem burtiem), un ūdens pudele katram sava (ūdemi pirms laukā iešanas salej grupiņā).

lauvinja lauvinja 07. Jun 2013, 21:07 smaidiga24

Mūsu b/d mazos ar saules aizsargkrēmu nezieķē, kas katra paša vecāka ziņā, to izdarīt no rīta pirms b/d gaitām 😉

taschinka taschinka 07. Jun 2013, 20:38

Mans dēls iet uz darziņu vasarā.Bija mazāks,es katru rītu smērēju ar aizsargkrēmu pirms došanās uz bērnu dārzu,tagad vairs nesmērēju.Vismaz mūsu audzinātājas neļauj uzturēties saulē pārak ilgi,parasti turas ēnā,par laimi tāda ir pieejama.Dzert ir un cepures arī galvā.Līdz šim audzinātājas labi ar visu tiek galā,nevienam bernam nekas nav noticis.

Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK 07. Jun 2013, 18:47

Par tovisu vajag runāt ar savu audzinātāju un b/d vadību! Tas varētu būt saules dūriens , bet jāaiziet pie dakteres gan!

princesemince princesemince 07. Jun 2013, 18:44

Manam puikam trešdienas vakarā bija t.s. karstumdūriens. Pirmo reizi šo divu gadu laikā esmu vīlusies par to, kā tiek organizēta b/d ikdiena.

lauvinja lauvinja 07. Jun 2013, 18:27

Manējais b/d dzīvojas pa lauku šobrīd diezgan dauydz, bet šiem ēnas pietiek. Bez tam, nu kāda tur mega ganīšana, apkārt žogs - tātad normāli prom neaizskries, ierādi līdz kuram blakus laukuma stūrim drīkst doties un viss notiek! Vismaz mūsu b/d tā notiek gan normāli, gan ar jauktajām grupām.

Mums gan līdz jāņiem vēl grupas parastās, jauktās būs tikai augustā.