Vasara, jūra un ... plikie dibeni

Vasara, jūra un ... plikie dibeni

29. Jul 2014, 17:04 meiva meiva

Vasarīgs sveiciens,

Pat nezinu kas šīs vairāk būs, raksts par izmēģinātajiem produktiem, vai problēmraksts. :) Laikam jau abi kopā.

Bija doma padalīties ar info par izmēģinātajām peldbiksītēm, bet manas domas mainīja pēdējie jūras apmeklējumi.

Tā kā šobrīd ir vasara, visā tās krāšņumā, tad skaidra lieta, vakaros un brīvdienās vienīgais glābiņš ir ūdens. Tad nu arī mēs cenšamies izmantos katru iespēju, lai padzīvotu pie jūras. Mārtiņš Rītiņš noteikti teiktu - kas gan var būt labāks par šo! un es viņam piekrītu. :) Un Elis man ir īsts ūdensžukulēns. Lai gan, nezinu bērnus kuriem ūdens nepatiktu. :)

20140729120147-26324.jpg

Nezinu, bet man liekas, ka ja reiz esi pludmalē, tad neskatoties uz to ,esi mazulis vai pieaudzis, tomēr ir jāievēro kaut kādas pieklājības normas. Jā, arī maziem bērniem, ja nerunājam par ratiņos gulētājiem. Peldbikses/peldkostīms taču atrisina ne tik daudz higēniskus jautājumus, cik arī estētiskus. Nu nav manam dēlam jāskatās uz plikām meičām, vai otrādi. Ok, protams, katrs vecāks savu bērnu audzina kā vēlas, bet ... arī bērns ir sabiedrības loceklis. Vienā no jūras apmeklēšanas reizēm puikiņš, aptuveni 3 gadus vecs, nostājas netālu no mūsu atpūtas vietas un ... čurā. Ko mamma? Stāv un priecājas! Pilnai laimei pietrūka lēkāšana un plaudēšana. :) Protams, bērns nevar šo procesu regulēt, tas ir mūsu, vecāku, pienākums. Un es neteikšu ka jutos ļoti priecīga par čurājošu puisēnu sev blakus, jo savam dēlam velku speciālās peldbiksītes. Un ja es to varu, kāpēc citi nē? :) Labi, šobrīd mans dēls ir tādā vecumā ka lietas vēl nesaprot, bet vēlāk? Kā es viņam stāstīšu, ka tik maziņi drīkst čurāt un tu nē?

20140729120737-37328.jpg

Bet kronis visam bija pēdējais jūras apmeklējums, kad mans dēls, spēlējoties tajās peļķēs pirms jūriņas, iekāpa kakiņā. Nu....! Vai tiešām jūrmala ir jāpārvērš par bērnu publisko tualeti? Jā, zinu, ka ir kaudze ar čurātājiem arī jūrā, bet kamēr es to neredzu, vai tas nenotiek man blakus .... Tad varbūt pie jūrmalām jāpieliek zīmītes, ka aiz saviem bērniem jāsavāc ne tikai saldējuma papīri, bet arī kakiņas?

Protams, mīļās mammas, jūs droši variet izteikties par to, ka tas taču ir tik feini, ka mazie var skraidīt tā pa pliko, tā taču ir bērnība, ka sauļojas, ka veselīgi ... Bet es vienalga uzskatu, ka jau no mazotnes ir jāradina pie lietu kārtības, kas nu nekādi neietekmē bērnības kvalitāti. :)

Šovasar esam iemēģinājuši divas dažādas peldbikses. Libero (diemžēl LV neesmu atradusi, ja ziniet kur var nopirkt, padalieties ar info) un Huggies.

20140729121557-49070.jpg

Lai man piedod Huggies, bet nākas atzīt, ka Libero peldbiksītes ir labākas. Tās labāk pieguļ ķermenītim un tā kā peldbikses tomēr nepilda pampera funkciju, tad sānu stiprinājumi ir lieki (Huggies).

20140729122324-25767.jpg20140729122208-87542.jpg

Kvalitātes ziņā abas biksītes līdzvērtīgas. Uz tausti maigas un patīkamas. Plāniņas, kas nozīmē, ka bērna dibentiņš tajās neizsutīs. Jāatzīst, ka Huggies biksītes ir krāsainākas, tiesa tas nekādi neietekmē funkcionalitāti.

Lai mums visām jauka diena!

Kristīne

 

lauvinja lauvinja 30. Jul 2014, 08:47

Man nav iebildumu pret plikiem mazuļiem, mani tie netraucē, bet savējos ar plikām pakaļām sabiedriskās vietās neesmu laidusi divu iemeslu dēļ:
1) mūsdienās savairojušies visādi lūriķi, kas jau mazus bērnus par seksa objektiem uztver, negribu lai manējos arī par tādiem uztver;
2) man nav pieņemami, ka kakas krīt kur pagadās....

Savējos centos nelaist no jūras atdalītās lāmās, gan visādu mazo čurātāju/kakātāju dēļ, gan tāpēc, ka saule + bradātāji+ sanesas+ siltums ir ideāla vieta, kur vairojas visādas nejaucības.

29. Jul 2014, 22:53

Par kakāšanu pludmalē un acīm redzamu čurāšanu tur pat, tas jau ir cits stāsts. Bet man ir bijis, ka es tiešām neredzēju savu puiku, kā viņš pačurā apmēram divus metrus no ūdens tilpnes, bet to es viņam aizrādīju un teicu, lai nākamreiz iet pačurā krūmiņos, un tā arī viņš nākamo reizi darīja.

29. Jul 2014, 22:50

Manam puikam ir 2g 3m, zin kur jāčurā, ar podiņu viss kārtībā, sen jau nenēsājam pamperus vispār. Kad braucam peldēties, man ir viņam iegādāti super skaisti peldšorti, divi gb., bet ko viņš dara, kā ierauga lielu ūdens tilpni, skriedams uz to, visu no sevis novelk un skrien iekšā, un ko man darīt? Ja es viņam saku nē nē, nāc uzvelc peldbikses, tad sākās tāda histērija, ka es tad labāk laižu, lai iet pliks. Un man pašai nav nekas pret citiem plikiem bērniem. Kā te palasīju ir cik cilvēku tik viedokļu. Kā viena mamma minēja ka biksēs smiltiņas beržās un plikam viss ok, pilnībā piekrītu, tā aŗī ir. Man šķiet ka tā ir nedaudz aprobežota uztvere, ieraugot mazu meitenīti peldkostīmā ar bikīnī (trīsstūrīšu augšdaļu), man liekas smieklīgi, ta jau lai labāk tāds mazulīts plikiņš staigā. Tas, kā kuram! Pajautāju mammai, viņa teica, ka es arī esmu plika skraidelējusi, un vai es tagad nezinu nekādas estētikas normas, esmu estētiskāka par estētiku! Bērns izaug, un viņam pašam jau būs tāda kaunuma sajūta, kā NĒEE, viņš vairs negrib demonstrēt savas mantības, un tas pienāks ļoooti ātri!

29. Jul 2014, 16:32

Peldkostīms, peldpampers, cepure(kas daudziem bērniem un vecākiem karstā saulé vispār ir retums)- tas ir manas meitas minimums ejot uz pludmali vai baseinu (āra). Manuprāt, tikai tā varam bērnam iemācīt ētiskas lietas.

aab aab 29. Jul 2014, 16:02

es esmu plikdupšu pretiniece. nē nu nav ta ka uzreiz skriešu aizrādīt vai skaļi komentēt, bet man nepatīk un mans bērns tā nestaigā pludmalē. ok, ir sanācis, ka meita nav bijusi pludmalē mega daudz reižu, bet vienalga uzskatu, ka nav jābūt ar pliku dibenu.
mūsdienās ir lieliska bērnu mode - ir iespējams, iegādāties fantastiskus peldkostīmus meitenēm un peldbikses zēniem. lai bērni skatās no vecākiem, ka ir jāapģērbjas.
nevienam nav noslēpums, ka arī pa pludmali staigā slimi cilvēki, kuri lūr uz plikajiem. nedomāju, ka viņi šķiro vai tas ir mazs bērns vai pieaudzis cilvēks.

meiva meiva 29. Jul 2014, 12:34

P.s. bildes no personīgā arhīva, produktu bildes no interneta.