Vakara našķis Nr.1- Medus kūkas biezpiena sieriņš

Vakara našķis Nr.1- Medus kūkas biezpiena sieriņš

27. Nov 2013, 16:39 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tā kā esmu pašpasludinājis katra gada pēdējo februāra dienu par starptautisko biezpiena sieriņu aizsardzības dienu, domājams, ka es un mana ģimene esam pirmie, kas nogaršo jebkuru jaunumu biezpiena sieriņu klāstā. Tā, šķiet, ir arī šoreiz, kad Māmiņu kluba darbinieki atcerējās par mani, kā biezpiena sieriņu cienītāju un svētku aizsācēju.

Laika gaitā vairāki ražotāji ir centušies ieviest dažādas garšas biezpiena sieriņu klāstā, tomēr kā standarts un garšas etalons vienmēr ir kalpojis ierastais vaniļas biezpiena sieriņš.

Līdz šim gan, manuprāt, nevienam garšas ziņā nebija izdevies pārspēt standartu, bet šoreiz, domāju, ka, vai nu tas ir izdevies vai ir ļoti tuvu tam.

Pie manis un dēla biezpiena sieriņi Medus kūka nonāca gan nepilnā sastāvā, jo sieva, nesot tos mājās, bija laipni pacienājusies un pacienājusi arī savu darba kolēģi. Nonākot mājās, šķiet, apēdām uzreiz visus, kas bija paredzēti degustēšanai. Dēls arī ķērās klāt, bet viņam nācās iemainīt vienu savu biezpiena sieriņu pret atļauju skatīties multeņu kanālu basketbola vietā.

Pašu biezpiena sieriņa Medus kūka garšu, protams, ir grūti raksturot – to ir katram pašam jāizbauda. Nosaukumā jau principā šī garšas izjūta ir pateikta. Es teiktu tā, ka tas ir kā saldais ēdiens, ko var baudīt gan pirms ēšanas, gan pēc, gan vienkārši tāpēc, ka gribas kādu našķi, bet nezini ko. Ar tieši šo problēmu, kad vakarā gribas kaut ko, bet nezini ko, mēs ģimenē saskaramies bieži. 

Latvijā, manuprāt, vispār trūkst dažādības visās ēdienu grupās, ja tā var teikt. Tādēļ vienmēr izbaudu produktus, kuros Latvijas ražotāji ir pacentušies ieviest kādu jaunu garšu salikumu.

Biezpiena sieriņš Medus kūka mūsu ģimenē vismaz uz kādu laiku noteikti ieņems vietu kā vēlais vakara našķis vai pēcdarbadienas/bērnudārza saldais.

Tētis Jānis