Uz pozitīvas nots jeb bērns un mūzika

Uz pozitīvas nots jeb bērns un mūzika

17. Aug 2016, 13:27 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā zināms, mūzika spēlē ļoti svarīgu lomu mazuļa izaugsmē jau no agras bērnības, kad mazulis, vēl esot mammas vēderā, dzird apkārtējās skaņas. Pirmās saklausītās skaņas ir mammas sirdspukti un balss tembrs, ko bērns jau atpazīst, piedzimstot. Uz šī pamata tālāk veidojas visa skaņu un mūzikas pasaule.

0Skaņu pasaule saista abas smadzeņu puslodes – kreiso un labo jeb loģisko un radošo, mūzika attīsta rokas un mutes retoriku un attīsta labās-kreisās puses koordināciju, fantāziju, spēju analizēt un māku sintezēt.

Ar vēlmi rosināt vecākus un bērnus pavadīt vairāk laika kopā, klausoties mūziku, kā arī apgūstot valodas prasmi, arī mūzikas straumēšanas aplikācija Spotify vakar laidusi klajā īpašu kategoriju ģimenēm un bērniem. Jaunā kategorija piedāvā īpašus dziesmu sarakstus, ko atskaņot, ejot gulēt, spēlējoties, braucot mašīnā utt. Katram sarakstam ir vecuma rekomendācija, lai vecāki varētu vieglāk orientēties piedāvājumā.

Screen Shot 2016-08-16 at 10.47.54

Tāpat, bez skaņu celiņu piedāvājuma ikdienas aktivitātēm, būs pieejami arī atbilstoši dziesmu saraksti tā brīža noskaņojumam. Tuvākajā nākotnē starp dziesmām tiks atskaņoti arī jautājumi – kuru dziesmu klausīsieties kā nākamo, vai ierosinājumi kopīgām aktivitātēm, piemēram, izdomāt kopīgu deju vai veidot dialogu par kādu dziesmu, rosinot prasmi izteikties.

Kas jāņem vērā

Nekādā gadījumā nevajadzētu ļaut bērnam klausīties mūziku austiņās, jo skaļa mūzika austiņās iedarbojas uz smadzenēm, izraisot satricinājumu. Tāpat nevajadzētu ļaut klausīties skaļu mūziku – bērns var kļūt nervozs un sākt niķoties.

Lai skan!

AVOTS: augosai.lv