Tips and Tricks – veiksmīgai ģimenes fotosesijai!

Tips and Tricks – veiksmīgai ģimenes fotosesijai!

24. Aug 2017, 00:37 Runner Runner

Katras mūsdienu jaunās ģimenes neatņemama sastāvdaļa ir profesionāla fotosesijas vismaz reizi gadā. Dažkārt mēdz gadīties, ka mūsu ekspektācijas atšķiras no saņemtajām bildēm un tas ir apbēdinoši, jo jau esam saplānojuši, kur pie sienas karināsim bilžu kolāžu un cik smukus kalendārus pasūtīsim omītēm. Lai mazinātu šādu gadījumu iespējamību apkopošu dažus padomus par to kā organizēt fotosesiju un par ko ir vērts padomāt jau laicīgi, jo veiksmīgu bilžu iegūšanai, arī pašiem nedaudz jāpieliek roka.

FOTOGRĀFA IZVĒLE

Protams, lielākais izvēles iemesls ir cena, tās var svārstīties no 20-150euro/h. Bet ne vienmēr dārgākais ir labākais un lētākais ir sliktākais. Pirms uzrunājat kādu fotogrāfu noteikti vajadzētu iepazīties ar viņa portfolio, jo katrs kaut iesācējs sev tādu veido. Paralēli var arī palasīt kādu atsauksmi kas pieejamas internetā vai soc.medijos.

VIETAS IZVĒLE

Ir trīs iespējas – studija (uz „plika fona” vai ar rekvizītiem), mājās (savā vidē) vai arī ārā dabā. Studija vienmēr būs dārgāk, jo telpas ir jāīrē, man personīgi āra bildes patīk labāk, jo tās ir mazāk samākslotas un dabīgā saules gaisma bildi padara siltāku/ mīļāku. Protams, ziemā studija vai māja ir loģiskāka izvēle.

Kad izlemjat par vidi kurā vēlaties fotografēties, tad ir vērts paskatīties izvēlētā fotogrāfa bildes tieši šādā vidē.

NOSKAŅA

Kad esat izvēlējušies vidi kurā gribat fotografēties un pašu fotogrāfu, tad ir vērts pašķirstīt Pinterest vai vnk google un pameklēt saucamās „moodboard” bildes. Vismaz 3-5 bildes, kas apmēram būtu tādā noskaņā (krāsu toņi; leņķi; vide) kā vēlaties savas bildes, tas palīdzētu fotogrāfam saprast par to kādu papildus inventāru paņemt līdzi, vai arī kā īpaši pielāgot vidi.

APĢĒRBS

Protams, par šo mēs parasti padomājam pirms fotosesijām. Saskaņojam sev un bērniem, bet dažkārt tiek palaisti garām pāris sīkumi. Pirmkārt, kameras acs pamana visu, tādēļ ja apģērbs ir kaut nedaudz saburzījiem, sabumbuļojies vai ar kādām pūciņām, tad bildē to noteikti varēs pamanīt un neviena bildes pēcapstrāde to visu nevarēs izlabot. Otrkārt, ja esat nolēmuši fotografēties piemēram, dabā tad padomājat par apģērbu krāsām, kas nepazūd uz fona.

GRIMS

Lieta ko nespēj izlabot neviena pēcapstrāde ir taukaina spīdīga piere un seja, tādēļ ja ir karsts un svīstat vai vnk āda mēs spīdēt, tad noteikti ir jāpaņem līdzi kāds kompktpūderis. Un arī vīrieši to var lietot un vajag lietot, ja āda ir spīdīga. Dāmas noteikti var atļaujies intensīvāku grimu nekā liek ikdienā, jo kamerā tas „pazūd”, ja gribās izcelt acis, tad jāuzkrāso kārtīgi, ja lūpas, tad košas. Neaizmirstam ietonēt vaigu kaulus ;)

 

REKVIZĪTI

Pirms fotosesijas ir vērts pārskriet ar acīm pār dzīvoklī esošajām lietām, jo kaut kas var būt lielisks rekvizīts jūtu fotosesijai un bildi padarīt ar īpašu noskaņu. Tā var būt adīta sedziņa, sveču laterna, pīts grozs, koka kaste, lieli spilveni, baloni, utml.

LAIKA APSTĀKĻI

Gaidot fotosesiju (ja tā ir ārā) noteikti ir jāseko ko sola laika apstākļi, jo pie mums tie mēdz būt grūti prognozējami. Ja vēlamies siltu, vasarīgu bildi pie jūras, bet sola vēju un vēsu, tad fotosesiju labāk pārcelt, jo arī zosādu no bildēm būs grūti retušēt un pašu smaidi būs ar zilganu lūpu nokrāsu.

PROCESS

Fotosesijas laikā ir jāpalīdz fotogrāfām, nevar cerēt uz smuku bildi jā nostāsimies vienā pozā un to nemainīsim. Ir jāsaprot, ka lai iegūtu dažas smukas bildes, tas var prasīt vismaz 100 fotoaparāta klikšķus no visām debess pusēm. Nemēģiniet atdarināt kādu no „moodboard” bildēm, bet cenšaties atbrīvoties un justies ērti.

PĒCAPSTRĀDE

Protams, ka gribās aizbraukt mājās no fotosesijas un e.pastā saņemt gatavas bildes, bet jāsaprot, ka fotogrāfam neesat vienīgie klienti un ka no katras fotosesijas ir vismaz 200 bildes ko caurskatīt, atlasīt un rūpīgi apstrādāt, lai jūs saņemtu kvalitatīvas 20 bildes, tādēļ esat pacietīgas un ļaujat māksliniekam strādāt, jo arī bilžu pēcapstrāde ir smalka māksla. Gaidīt 3-4 nedēļas ir absolūti normāli.

NOSACĪJUMI

Brīdi kad vienojaties ar fotogrāfu par cenu, laiku, vietu, noteikti vienojaties arī par termiņu kad bildes saņemsiet un pats galvenais atrunājat par bilžu izmantošanu. Vai fotogrāfs tās var likt savā portfolio, vai var tikai tās kur neredz sejas vai nevar vispār – šī ir būtiska lieta, kuras dēļ pēc tam var būt nepatīkami pārsteigumi, kad jūsu ģimenes foto klejo tīmeklī.

 

Foto ņemts no google.lv noskaņai!