TESTĒJAM: Maria Clean Nose Deguna aspiratoru

TESTĒJAM: Maria Clean Nose Deguna aspiratoru

08. May 2020, 16:50 Liva Salaka Liva Salaka

TESTĒJAM: Maria Clean Nose Deguna aspiratoru

Man ir prieks pastāstīt par mūsu pieredzi lietojot Maria Clean Nose Deguna aspiratoru.

Esmu divu bērnu mamma, vienam ir 2 gadi un 10 mēneši, un otram 1 gads un 2 mēneši. Katra mamma man piekritīs, ka nekas nevar būt trakāks par to, kad bērns saslimst – pirmās iesnas, pirmā temperatūra. It sevišķi ar pirmo bērniņu, pirmajos dzīves mēnešos, kad viss ir jauns un nezināms.

Arī mums vecākais dēls piecos mēnešos saslima, tā bija ziema, bija iesnas un klepus. Atceros to laiku ar šausmām, bērns niķīgs, tikai pa rokām, naktis negulētas. Tā kā pirms tam nebija nekāda pieredze, nezināju kā rīkoties. Ģimenes ārste ieteica manuālo deguna atsūkšanas trubiņu un jūras ūdeni, neko vairāk jau arī nevarēja/nedrīkstēja tik mazam lietot. Nabaga bērns ieraugot tās plastmasa šļaukas jau sāka raudāt,bet kaut kā mums izdevās deguntiņu iztīrīt. Bērni diezgan bieži saķer iesnas, vai arī nākot zobiem tās nāk komplektā.

Tagad kad ir divi mazie, tad iesnas ir 2x vairāk ?

Izpētot šo Maria Clean Deguna aspiratoru, šķiet, ka tas būs mans labākais sabiedrotais iesnu laikā. Tas ir parocīgs, neliela izmēra, ērts lietošanā. Viegli izjaucams, to pavisam vienkārši var izskalot un lietot atkal, tas ir ūdensizturīgs. Darbojas pietiekami klusi + tam ir divu veidu silikona uzgaļi, kas derēs gan bērniem, gan pieaugušajiem. Silikona uzgaļi ir mazajiem deguniem draudzīgi,pietiekami mīksti un patīkami, tie saudzē degunu un,kas ir ļoti svarīgi, mazuļiem šis silikona uzgalis ir ar tādu kā valnīti, kas neļauj to iebāzt degunā pārāk dziļi. Ļoti patīk tas, ka šis deguna aspirators ir mehānisks, taču bez vada, tas darbojas ar 2AA baterijām, kas nozīmē, ka es to varu ņemt līdz visur un darbināt visur, nav nepieciešams kontakts. Tas ļoti atvieglo šo deguntiņa tīrīšanas procesu, arī pa nakti, pustumsā. Un tas tomēr darbojas daudz saudzīgāk, kā parastais manuālais deguna aspirators. Noteikti jāizlasa visa lietošanas instrukcija, kur viss ļoti saprotami aprakstīts un ar bildēm ilustrēts.

Protams, ka mazajiem rodas pastiprināta interese par deguna aspiratoru. Bet es arī ļauju apčamdīt un iepazīties ar jauno aparātu. Lai paši patur rokās, izpēta, ļauju arī piespiest pogu un pašiem pielikt pie deguna liekot noprast, ka tas nav nekas traks.

Tad notiek demonstrējumi darbībā uz mammu un tēti, vienam uz otru, lai abi bērni saprastu kam tad šis aparāts domāts. Vienmēr pirms veicu kādas procedūras bērniem, stāstu un rādu ko darīšu, manuprāt, tas ir galvenais, lai arī cik liels/mazs ir mazulis. Iepriekš sagatavojot mazo cilvēku, ka tagad notiks šis un tas, tagad darīsim to.

Tā kā mazākajam kopā ar zobiem ir arī iesnas, tad šis mums ir tieši laikā. Lai mazulim palīdzētu justies labāk, deguntiņu tīram no rīta pēc pamošanās, pa dienu un vakarā pirms gulētiešanas. Mums jaunais Maria deguna aspirators ļoti patika, nav vairs tas stress par to manuālo trubu kas jāliek degunā un jāsūc ar muti, nezinot cik stipri sūcam, vai pareizi to daram. Izskalojam ar jūras ūdeni un ar deguna aspiratoru atsūcam iesnas, lai mazulis atkal var brīvi elpot un spēlēties.